תשובת אולטרסאונד לתינוקת בת שנתיים וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובת אולטרסאונד לתינוקת בת שנתיים וחצי
    רחלי
    13/01/2016

דר מקסים ונכבד שלום הייתי אצלך עם התינוקת שלי בת שנתיים וחצי לפני חודש שלחת לאולטרסאונד כליות ודרכי שתן עקב מצב שלילדה היה רצון להשתין לעיתים קרובות להלן התוצאות כליה שמאלית
    באורך 7.1סמ פרנכימה שמורה
    הודגמה הרחבה מינימלית של מערכת מאספת
    לא הודגמו תהליכים לא אבנים לא הסתיידויות פתולוגיות
    כליה ימנית באורך 7סמ
    פרנכימה שמורה
    הודגמה הרחבה קלה של מערכת מאספת רוחב אגן הכליה 0.9סמ לא הודגמו תהליכים לא הודגמו אבנים ולא הסתיידויות פתולוגיות
    שלפוחית שתן במילוי גדוש מאוד דפנות חלקים לא הודגמו אורטרים דיסטלים מורחבים
    לאחר התרקנות 34 סמק
    יש לציין שמיד לאחר מכן עשתה פיפי בסיר ונשאר 34סמק אחרי 10דקות הגענו לבית והשתינה שוב 30סמק בערך
    מאוד לחוצה אודה לך על תשובה מה הנתונים הנל אומרים במהלך ההריון לא היה ידוע על הרחבה כלשהיא דבר נוסף היה לי בהריון אורופלסמה פרביום אורליטיקום שלא טופלה האם ייתכן שזה גרם להרחבה יש לציין שבדיקת תרבית שתן וכללית יצאו תקינות אודה לך מקרב הלב על תשובה והתייחסות התור שלי אליך רק שבוע הבא ואני מאוד מוטרדת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

רחלי
    14/01/2016

יש לציין שבוצעה לילדה בדיקה עם שלפוחית מלאה לאחר מכן הילדה התרוקנה וביצעו לה שוב us ונשאר 34סמק ואז 10דקות לאחר הבדיקה הגענו הביתה והילדה לא שתתה בזמן הזה ועשתה שוב פיפי בכמות של בערך 30. סמק הייתכן ולא התרוקנה מספיק בקופת חולים יש לציין שלרוב היא עושה בבית ויושבת יותר זמן מאשר בחדר הרופאה ששם היא עשתה את הפיפי יותר מהר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה - תגובה

ד``ר דוד בן מאיר
    16/01/2016

שלום רב,
    שארית השתן אינה חריגה מאד. יתכן ששתתה כמות גדולה מהרגיל טרם בדיקה
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

רחלי
    16/01/2016

הילדה שתתה בערך כמות של בקבוק שלם של ילדים שווה ערך לכוס וחצי האם כמות כזאת השפיעה על הבדיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו