מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אגני כליה מורחבים שבוע 15+3ד``ר דוד בן מאיר24/05/2008
שלום רב,
אני בשבוע 19 בשבוע 15+3 הייתי בסקירת מערכות מוקדמת. (מדובר בזכר)והרופא אמר שראה שלפוחית שתן מוגדלת ולטענתו העובר לא רוקן אותה לכל אורך הבדיקה (כ-20 דקות).
בנוסף, הוא אמר שאגן הכליה הימני הוא 2.6 מ"מ והשמאלי 2.5 מ"מ וכתב שהתמונה יכולה להתאים לPUV.
היום (שבוע 16+2) הייתי שוב בבדיקת אולטראסאונד אצל רופא אחר שאמר שנצפתה שלפוחית שתן גדולה והשלפוחית אינה מצליחה להתרוקן לגמרי אם כי אין ספק כי יש מתן שתן. לגבי הכליות הוא כתב שנצפו אגני כליה מעט מורחבים עד 2.6 ושהמרקם מתאים לגיל ההריון.
הוא כתב שיש רושם שמדובר בהיצרות של הposterior urethral valve. (בנוסף אמר שנדמה שיש מערכת איסוף כפולה ושהכליות מחוברות אך אמר שאין מה להתרגש מזה).
בשבוע 18+6 הייתי שוב בבדיקת אוטלראסאונד, לשמחתי ולשמחת הרופא השלפוחית המוגדלת נעלמה כלא , וראינו שהיא בגודל נורמלי והיא התרוקנה פעמיים בתובתוך חמש דקות.
עם זאת הרופא ראה אגני כליה מורחבים, ונוא כתה ש" הכליה השמאלית- 11*10*21 מ"מ, אגן כליה מורחב ל 4.7, כליה ימנית 12*12*17 מ"מ, אגן כליה מורחב ל 4.7. 2 הכליות מעט אקוגניות, כעת התמונה לא מתאימה ל PUV
מה המשמעות של אגני כליה מורחבים? מהו הטיפול במידה והתינוק נולד עם אגני כלי מורחבים? שמעתי שעושים לפעמים זרוז, האם נכון?
מה המשך הטיפול המוצע?
תודה, אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וכן, מה זה כליות אקוגניות ומה הסיכו
אורית24/05/2008וכן, מה זה כליות אקוגניות ומה הסיכון והטיפול בכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אורית
ד''ר עמוס נאמן25/05/2008אני שמח לשמוע שלא מדובר ב- PUV , באחד המיילים הקודמים כתבתי לך שעדיין לא כדאי לקבוע אבחנה כזו (כתגובה למייל של הורים אחרים).
שאלת מספר שאלות שאני אענה שאלה שאלה, אך בשורה התחתונה צריך להמשיך לעקוב אחר העובר וזה הדבר היחיד בשלב זה.
הרחבה של אגני כליות - יכולות להיות מספר סיבות האבחנה הסופית נעשת לאחר הלידה. עדיין אי אפשר לשלול ב- 100% שלא מדובר ב- PUV למרות שכך נאמר לכם.
כליות היפראקוגניות - צריך לעקוב אחר ממצא זה, לעיתים מדובר בפגיעה כלשהיא בתפקוד הכליות, אך מדובר כאן בשבוע 19 עדיין מוקדם לדעת.
לידה מוקדמת - נדיר להמליץ על לידה מוקדמת. לדעתי האישית כמעט ואין מצבים בהם הייתי ממליץ על לידה מוקדמת אלה אם כן מדובר במצוקה עוברית. ישנם רופאים ליברלים יותר. שוב אני חוזר שצריך לעקוב, אם קיימת הרחבה משמעותית של אגני הכליה, מיעוט מי שפיר ומצוקה עוברית אז צריך לשקול זירוז לידה.
כמו שציינתי בעבר אני רואה שאת מחפשת הרבה אינפורמציה באינטרנט, אני חושב שזו אינה הדרך הנכונה למרות שאני שמח לענות לך. את צריכה לבקר אצל אורולוג ילדים או נפרולוג ילדים שבקי במצבים אלו ולשאול אותו את כל השאלות.
כאשר באים אלי לייעוץ ומצליבים אינפורמציה מהאינטרנט המידע שההורים מקבלים אינו תואם לעיתים את המציאות.
בברכה
ד"ר עמוס נאמן
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)