מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרטבת לילהשחר22/06/2008
שלום רב,
בני בן שלוש ועשרה חודשים. בגיל שנתיים עבר ניתוח לשחרור עגינה קטנה מאחר ונולד עם שערה קטנה בגב תחתון. ב MRI שבצענו בגיל שנתיים ראו ששורש השערה הגיעה עד לאיזור הדורה אך לא חדר לתוכה. הניתוח עבר בהצלחה. כיום בני גמול לחלוטין ביום מגיל שנתיים ושמונה חודשים, אך בלילה עדיין לא גמול ומרטיב כל לילה. האם לדעתך יש לי סיבה לחשוש שקשור לנתוח, למרות שביום גמול לגמרי?
אודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שחר
ד''ר עמוס נאמן22/06/2008הרטבת לילה הינה תופעה נפוצה מאוד בקרב ילדים, גם כאלו שלא עברו ניתוח.
בד"כ לא מתחילים לטפל או לברר לפני גיל חמש (יש כאלו שמתחילים רק בגיל 6).
העובדה שילדך יבש לגמרי ביום מהוהה סימן חיובי לכך שמדובר ב-
monosymptomatic nocturnal enuresis . עם כל זאת קשה לקבוע בגיל זה מה הסיבה להרטבה. צריך להיות במעקב נוירולוגי, אורולוגי - האם ביצע US ? מה נפח שלפוחית השתן ? האם מתאים לגיל ? האם יש זיהומים בדרכי השתן ?
בברכה
ד"ר עמוס נאמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרטבת לילה
שחר22/06/2008שלום ד"ר.
ראשית. תודה על תגובתך. טרם ביצעתי מעקב נוירולוגי ואורולוגי מאחר ובביקורת אצל נורוכרורג שבדק אותו לפני חודש טען שאין צורך בכל לפני גיל 5. לדעתו הרטבה אינה קשורה בניתוח אלא לבשלות. האם בכל זאת לבקש הפנייה לאורולוג?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שחר
ד"ר עמוס נאמן22/06/2008כפי שציינתי וכפי שהנוירוכירורג ציין ככל הנראה הרטבה לילית אינה קשורה לניתוח. הפניה לאורולוג בשלב זה אינה חיונית בתנאי שאין סימפטומים נוספים כגון: הרטבת יום, עצירות כרונית, הרחבת אגני כליה בבדיקת - US
בברכה
ד"ר עמוס נאמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרטבת לילה
שחר22/06/2008תודה רבה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אני בת 16 ואני עדיין מרטיבה בל
מימי13/04/2011שלום אני בת 16 ואני עדיין מרטיבה בלילות.
מגיל שנתיים בערך עד ארבע לא הזדקקתי לחיתול (בלילות) מכיוון שלא נהגתי להרטיב בכלל בלילות!!!! ומגיל ארבע אני ואחותי הרטבנו ולאחר כמה שנים אחותי נגמלה לחלוטין מההרגל ואני המשכתי ולאחר כמה שנים אחותי הקטנה יותר התחילה גם להרטיב ועד עכשיו שתינו מרטיבות וניסיתי את כל סוגי המינירין שיצאו (תרסיס אף, כדורים רגילים וכדורי המסה מתחת ללשון) אך שום דבר לא הפסיק את זה לחלוטין אלא רק חודש לאחר סיום הטיפול שלי באותה תרופה אך אח"כ זה חזר כרגיל וזה מוציא אותי מדעתי כי אני כבר גדולה ואני לא אמורה לעשות את הדברים האלה זאת אומרת שאני אצטרך ללכת לצבא בעוד כמה שנים מה אעשה אז? וגם לטיולים שנתיים אני לא יוצאת וגם לא נוסעת אל קרובי משפחה מהפחד שבטעות (למרות השימוש בתרופה) אני ארטיב מהלחץ... תעזרו לי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אני בת 16 ואני עדיין מרטיבה בל - תגובה
ד''ר עמוס נאמן19/04/2011שלום רב !
רצוי שתפני לרופא שמטפל בהרטבת לילה.ישנן מספר מרפאות המטפלות בהרטבת לילה ומנוהלות ע"י רופאים .
ידוע כי הרטבת לילה בגיל שלך נמצאת 0.5-2% מכלל האוכלוסיה. כלומר הבעיה פחות נדירה ממה שחושבים ואנו לרוב יודעים לטפל בתופעה.
בברכה
ד"ר עמוס נאמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)