מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רפלוקס דרגה 2-3גלית ש.23/09/2008
ביתי בת 4 ו-9 חודשים אובחנה אתמול (22.9.08) באמצעות בדיקת ציסטוגרפיה כסובלת מרפלוקס אקטיבי דרגה 3 משמאל ודרגה 2 מימין. כמו כן תוצאות הבדיקה: שלחוף נצפה בזמן מילוי ובזמן התרוקנות פעמיים. במהלך ההתרוקנות הראשונה נצפה חומר הניגוד עולה במעלה שופכן שמאלי מעט מורחב וממלא את אגן הכיליה השמאלית והגביעונים עם השטחה קלה של הפורניקסים. הרחבה קלה באתר כניסת השופכן השמאלי לשלחוף השתן. במהלך ההתרוקנות השניה נצפה בנוסף חומר ניגוד גם גם בשופכן הימני באגן הכיליה הימנית ובגביעונים במבנה תקין. דפנות שלחוף השתן סדירים. יש לציין שהיא ביצעה את הבדיקה בעקבות אולטרה סאונד שעברה בו ראו כי כיליה ימנית (7.98 ס"מ) גדולה קצת יותר מכיליה שמאלית (7.12 ס"מ). שאר האולטרה סאונד היה תקין. יש לציין שכל הבירור התחיל בעקבות 2 דלקות בדרכי השתן שמהן סבלה הילדה במהלך חודשים 7-8/08 השנה והדלקות הופיעו בזו אחר זו וטופלו בדלקת הראשונה בזינת שלא עזר ובדלקת השניה בצפורל שעזר ואז גם נשלחנו כהליך שיגרתי לבירור. שאלותי לאחר מתן הרקע: מה ניתן בדיוק לעשות במקרה של רפלוקס? אני ממש מפחדת מניתוח (בעיקר מההרדמה). הוצע לנו לעבור תיקון ע"י הזרקת חומר? האם זה טיפול יעיל? האם אין מצב שהדבר יסתדר לבד? כי אני קוראת שבהמון מקרים זה מסתדר לבד? מדוע למהר לבצע פעולות כירורגיות? בדיקות הדם של הילדה תודה לאל תקינות!!! האם יש לרפואה האלטרנטיבית לדעתך פתרון לבעיה מסוג זה? אני ממש ממש מוטרדת אנא אם תוכל לעזור לי לעשות סדר בבלגן ולקבל החלטה נכונה. לפי מה שאני קוראת באינטרנט זה לא דרגה ממש חמורה של רפלוקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס דרגה 2-3
ד``ר דוד בן מאיר26/09/2008גלית שלום רב,
שאלותייך עניניות ונכונות.
לצערי, נושא זה מורכב והטיפול בו שנוי במחלוקת ולפיכך לא אוכל לענות לך באופן משביע רצון בפורום זה.
הייתי משלים מיפוי כליות סטטי DMSA על-מנת לבדוק אם הדלקות גרמו לפגיעה כלייתית ואחר-כך פונה לאורולוג ילדים שאיתו תוכלי לדון על האפשרויות הטיפוליות.
בהצלחה
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)