מיפוי כליות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיפוי כליות
    הילה
    10/10/2008

בני בן חודשיים וחצי אובחן u טרום לידתי כסובל מהידרוניפרוזיס של כיליה שמאל בוצע מפוי כליות tc mag-3 עם הזרקת משתן בנוכחות מערכת מאספת מלאה. הכילה הימנית בגודל תקין תיפקוד והפרשה תקינים קיים רושם לאגן חוץ כיליתי הכיליה השמאלית גדולה.קיים איחור מסויים בפרפוזיה של הכיליה וב transit time התוך כיליתי. פרנכימת הכיליה המקיפה פגם מילוי גדול המתמלאבמהלך הבדיקה ומעיד על מערכת מאספת מורחבת במהלך הבדיקה קיים פינוי מסויים מהמערכת המאספת אך תוך כיליתי אולם קיים חומר רב ביותר במערכת המאספת עד לתום הבדיקה הממצאים שתוארו מעלים חשד לחסימה בגובה upj החסימה היא משמעותית עם ממצאים במיפוי המעלים חשד לשינויים חסימתיים על פרנכימת הכיליה התרומה היחסית לתפקוד שווה הייתי רוצה להבין מה בידיוק המיפוי אומר? האים בני יצטרך ניתוח? אם כן מי נחשב להכי טוב בעיניין ? אודה לכם מאוד על תשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיפוי כליות

הוספת תגובה

• שלום הילה

ד''ר עמוס נאמן
    11/10/2008

אתר זה אינו נועד לענות על שאלות קליניות מורכבות.
    כאשר אני רואה מקרה כמו של בנך במרפאה אני צריך לבדוק אותו, לראות בעצמי את ההדמויות השונות ולעיתים ממליץ על בדיקות נוספות.
    ישנם אינדיקציות ברורות לניתוח במקרים של היצרות UPJ.
    אני לא נוהג להמליץ על מנתחים כאן, ישנם מספר לא קטן של אורולוגים בארץ שמבצעים נ יתוח זה בצורה טובה מאוד.
    ממליץ כי תפני לאורולוג ילדים לצורך יעוץ והמשך טיפול

בברכה

ד"ר עמוס נאמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

הילה
    21/10/2008

תודה רבה על התשובה נאמר לי שאין הרבה אורולוגים לילדים לכן ביקשתי המלצה רק רציתי לדעת אם המקרה מחייב ניתוח ? תודה שוב הילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה המלצה אישית?

מנסיון
    22/10/2008

הטוב ביותר ענה לך פה בדיוק 2 שורות מעליי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שם של מומחה אורולוג ילדים

אלי אריק
    26/10/2008

הבת שלי נותחה 23.10.08 ע"י מומחה אורולוג עם ניסיון רב ועשיר בטיפול בילדים פרופ יעקוב קנטי (פרופ קנטי הוא יו"ר האורלוגים בארץ) יחד עם ד"ר איגור רומנובסקי מהמחלקה האורולוגית סורוקה. שנהם נחשבים מוממחים בתחום הניתוח עבר בהצלחה. חיפשת אורולוג מומחה תתיעצי איתו. אם את בקופת חולים כללית ויש לך ביטוח מושלם ישנה מרפאה בב"ש בתשלום 100 ש"ח את יכולה לקבל חוות דעת מקצועית. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו