מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פתח יציאת השתן מעט קטן בתינוקדרורה11/02/2009
שלום רב, נכבדי בני בן 10 חודשים תינוק מפותח ובריא. בבדיקת שגרה בטיפת חלב נאמר לי ע"י הרופאה שפתח יציאת השתן מעט קטן ושאלה האם הוא משתין בקשת גבוהה. לאור דבריה ,שמתי לב לכך שהוא מטיל שתן, השתן מתרומם בקשת גבוהה. כמו כן, ברגע שפותחים את החיתול מאז שיש לו שליטה בתנועות ידיו מיד הוא שולח את ידיו ומתעסק באיבר. לציין שיש לי בן גדול יותר ולא ראיתי התנהגות דומה. האם יש קשר בן ההיצרות המיזערית של פתח יציאת השתן לשליחת הידיים לשם. כמו כן, הרופאה אמרה לי שהפתח בד"כ מתרחב כשהם מתחילים להטיל שתן בעמידה ואין צורך בהמשך ברור בשלב זה. מה דעתך ? מה המלצותיך ? תודה מראש , זיוית (אמא)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום זיוית
ד''ר עמוס נאמן11/02/2009עצתי הטובה ביותר שתפני לאורולוג לצורך בדיקה.
ככל הנראה אין קשר בין שליחת הידיים להיצרות הקלה.
במידה וההיצרות גורמת להפרעות בהשתנה כגון: זרם שתן דק, מפוצל, נטיה לאחד הצדדים, כאב בזמן השתנה, שארית שתן גדולה או עצירת שתן, יש אינדיקציה לבצע ניתוח קטן של הרחבת הפתח. במידה והתסמינם קלים בד"כ ממשיכים במעקב בלבד.
בברכה
ד"ר עמוס נאמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)