הרטבת לילה ילד בן 5.4

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרטבת לילה ילד בן 5.4
    אילנה
    22/04/2009

שלום רב
    בני בן ה-5.4 מאז שנגמל מחיתולים ביום (בגיל 1.5 לערך) לא נגמל מהרטבת לילה. הוא מרטיב 90% מהזמן בלילה.בגיל 5.4 אנו נשברנו והחלטנו לטפל תרופתית בבעיה. הלכנו לרופאת הילדים שלנו והיא נתנה לנו טיפול של מינירין הנמס .התחלנו מ-60 מ"ג ותוך חודש וחצי הגענו ל-120 מ"ג. אך לא היה שום תגובה לטיפול-הילד ממשיך להרטיב. ואז הרופא החליטה שהטיפול הזה לא עוזר ונתנה לנו כדורים פרימוניל 25 מ"ג.היות והילד לא יודע לבלוע כדורים אני ממיסה אותם במים. אני יודעת שזו תרופה גם נגד דיכאון וגם מטפלת בבעית הרטבה אך בילדים מגיל 6 ומעלה.
    רציתי לשאול מה דעתכם על הטיפול שאנו עוברים ככלל ועל הטיפול בכדורים פרימוניל בפרט. אשמח מאוד לתגובתכם המהירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרטבת לילה ילד בן 5.4

הוספת תגובה

• יש פתרונות טובים להרטבת לילה

ר.בללי
    22/04/2009

שלום לך, גם אני אמא לילד באותו גיל ש"בורח" לו לעתים קרובות, עיקר הסיבה היא שהוא פשוט מתעצל לקום לשרותים בלילה. אני מצאתי שני פתרונות שיעילותם די גבוהה. האחד- לא לתת לשתות כשעתיים עד שעה וחצי לפני זמן השינה. לדאוג שילך להתרוקן סמוך לשינה וסיפור שסיפרתי לו על כך שיש שומר לילה שדואג להעיר אותנו כאנחנו מרגישים את הלחץ המוכר ללכת להתפנות והוא אומר לילד "קום...אתה צריך לשירותים...קום .."והילד מנהל אתו דיאלוג תוך כדי שינה "עוזב אותי אני עייף,לא רוצה לקום..." וכך הם מנהלים שיחה תוך כדי שינה עד שהילד קם או פשוט"משחרר" למיטה את מה שיש לו...גם עידוד ע"י פרסים ומבצעים מאוד תורם לעניין וכן להטיל עליו להחליף מצעים ובגדים לבד בלי להעיר את המבוגרים... נראה לי שלתת כדורים זה פתרון אולי קל בשבילך אבל די הרסני לגוף של הילד שכך בכלל לא לוקח אחריות על גופו . (רוב הילדים בגיל הזה שמרטיבים זה אינה בעיה רפואית אמיתית)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו