אגן כלייה מורחב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אגן כלייה מורחב
    מיכל וקנין
    27/04/2009

שלום לך ד"ר עמוס נאמן
    שמי מיכל והינני בשבוע 32. ערכתי בדיקת גדילת עובר שגרתית ובבדיקה זו מצאה הטכנאית כי: "כליה ימנית עם הרחבת אגן 8 מ"מ והרחבת אורטר. כליה שמאלית במרקם תקין וללא הרחבת אגן כליה. נצפתה שלפוחית שתן. כמות מים תקינה, מופנית למעקב בעוד 10 ימים".
    אציין כי כל בדיקות ההיריון וכן בדיקת מי שפיר שבוצעה, הכל נמצא תקין ללא שום ממצא כולל הכליות.
    שאלתי היא האם יש מקום לדאגה, אנא ממך הרגיעני.
    אודה לתשובתך המהירה והמנומקת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אגן כלייה מורחב

הוספת תגובה

• הסתיידות באשכים אצל ילד בן 11

שירי
    27/04/2009

שלום רב,
    אתמול הגעתי למיון עקב כאבים חזקים באשך שמאלי של בני בן ה- 11,
    נעשה לו אולטרסאונד עם דופלר. ונאמר לי שיש לו הסתיידות באשכים.
    שאלו עם קיבל מכה בעבר והשבנו שכן.
    נאמר לי שצריך לעשות מעקב אצל אורולוג בעוד חצי שנה.
    שאלתי מה זה הסתיידות ואם יש לעשות משהו או פשוט להיות במעקב,
    הבנתי שהשחיכות לגידולים גדולה יותר.
    עוד אין לי תשובה כתובה מהבדיקה,(עדיין ררק אתמול היתי במיון) אנא עזרו לי להבין קצת יותר איך לילד כל כך צעיר יש דבר כזה והאם יש דרך למנוע כאבים או טיפול כל שהוא.
    והאם באמת מקבלים הסתיידות מטראומה כמו בעיטה מילד אחר.?
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שירי

ד''ר עמוס נאמן
    28/04/2009

אני צריך להבין מה בדיוק הכוונה ל-US באשכים וזאת אוכל לדעת רק אם אבדוק את בדיקת ה- US
    ישנם הסתידויות זעירות הנקראות testicular microlithiasis שלא גורמות לכאבים ולא גורמות לסרטן אשכים, ככל הנראה לכך הכוונה.
    אם מדובר בממצא אחר ממוקם, גדול יותר אז ההתיחסות שונה

בברכה

ד"ר עמוס נאמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב

ד''ר עמוס נאמן
    28/04/2009

תודה על פנייתך.
    חשוב לדעת אם מדובר בבן או בבת מכיוון שהאבחנה המבדלת שונה בין המינים.
    ביקשת שארגיע אותך, אני חושב שהדרך הכי טובה להרגיע זה לשטוח בפנייך את האפשרויות השונות.
    ראשית עלי להדגיש שאין דרך בה אפשר בוודאות לדעת מה הגורם להרחבה. אבחנה סופית מתבצעת רק לאחר הלידה.
    הרחבה של דרכי השתן הינה המום הנפוץ ביותר בסקירת מערכות. לרוב אין לכך משמעות ולאחר הלידה יש צורך במעקב בלבד. עם זאת צריך לעקוב אחר השינויים עד הלידה. לעיתים יש צורך להמשך טיפול לאחר הלידה.
    אם מדובר בבן עם הרחבה של שתי הכליות והשופכנים צריך לשלול מום שנקרא
    posterior urethral valve, קרום דק שחוסם את מוצא השופכה. במקרים אלו לאחר הלידה צריך לבצע ניתוח קטן דרך השופכה לכריתת הקרום. ניתן לרוב להגיע לאבחנה כבר בהריון מכיוון שלשלפוחית השתן יש מראה אופיני בבדיקת US . במקרה שלכם ציינת שכמות מי שפיר תקינה ושלפוחית תקינה לכן ככל הנראה לא זו הבעיה.
    אפשרות נוספת זה חסימה באיזור מעבר בין שופכן לשלפוחית השתן אך לרוב מדובר בבעיה חד צדדית ונדיר שיהיה דו-צדדי.
    אפשרות נוספת זה רפלוקס של שתן חזרה של שתן מהשלפוחית לשופכנים וכליות, אבחנה סופית רק לאחר הלידה. במקרים של רפלוקס עם הרחבה של כליה מומלץ לתת טיפול אנטיביוטי מניעתי ולעקוב.
    לסיכום:
    לרוב לא מדובר בבעיה המצריכה התערבות ניתוחית.
    חייבים להמשיך במעקב ולראות אם יש החמרה/שיפור או שאין שינוי
    לאחר הלידה צריך מעקב של אורולוג ילדים, נפרולוג ילדים או שנייהם
    יש לשלול בסקירת המערכות שאין מומים נוספים
    רצוי לפנות ליעוץ טרום לידתי מסודר

בברכה

ד"ר עמוס נאמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר עמוס נאמן

ד''ר עמוס נאמן
    28/04/2009

תודה על פנייתך.
    חשוב לדעת אם מדובר בבן או בבת מכיוון שהאבחנה המבדלת שונה בין המינים.
    ביקשת שארגיע אותך, אני חושב שהדרך הכי טובה להרגיע זה לשטוח בפנייך את האפשרויות השונות.
    ראשית עלי להדגיש שאין דרך בה אפשר בוודאות לדעת מה הגורם להרחבה. אבחנה סופית מתבצעת רק לאחר הלידה.
    הרחבה של דרכי השתן הינה המום הנפוץ ביותר בסקירת מערכות. לרוב אין לכך משמעות ולאחר הלידה יש צורך במעקב בלבד. עם זאת צריך לעקוב אחר השינויים עד הלידה. לעיתים יש צורך להמשך טיפול לאחר הלידה.
    אם מדובר בבן עם הרחבה של שתי הכליות והשופכנים צריך לשלול מום שנקרא
    posterior urethral valve, קרום דק שחוסם את מוצא השופכה. במקרים אלו לאחר הלידה צריך לבצע ניתוח קטן דרך השופכה לכריתת הקרום. ניתן לרוב להגיע לאבחנה כבר בהריון מכיוון שלשלפוחית השתן יש מראה אופיני בבדיקת US . במקרה שלכם ציינת שכמות מי שפיר תקינה ושלפוחית תקינה לכן ככל הנראה לא זו הבעיה.
    אפשרות נוספת זה חסימה באיזור מעבר בין שופכן לשלפוחית השתן אך לרוב מדובר בבעיה חד צדדית ונדיר שיהיה דו-צדדי.
    אפשרות נוספת זה רפלוקס של שתן חזרה של שתן מהשלפוחית לשופכנים וכליות, אבחנה סופית רק לאחר הלידה. במקרים של רפלוקס עם הרחבה של כליה מומלץ לתת טיפול אנטיביוטי מניעתי ולעקוב.
    לסיכום:
    לרוב לא מדובר בבעיה המצריכה התערבות ניתוחית.
    חייבים להמשיך במעקב ולראות אם יש החמרה/שיפור או שאין שינוי
    לאחר הלידה צריך מעקב של אורולוג ילדים, נפרולוג ילדים או שנייהם
    יש לשלול בסקירת המערכות שאין מומים נוספים
    רצוי לפנות ליעוץ טרום לידתי מסודר

בברכה

ד"ר עמוס נאמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה על התגובה הנ"ל-

אורית
    06/05/2009

עזר גם לי להבין קצת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו