אולטרהסאונד אחרי ניתוח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אולטרהסאונד אחרי ניתוח
    גלי
    03/05/2009

בני עבר בלפני חודש ניתוח upj stenosis בלפרוסקופיה. ההנחייה היתה כי יעבור אולטרהסאונד לאחר חודש מיום הוצאת הסטנט ולאחר כשלושה חודשים מיפוי. אם עושים את המיפוי בכל מקרה בעוד כחודשיים, לשם מה הצורך באולטרהסאונד?

בני בן שנתיים ומתנגד נמרצות לאולטרהסאונד, דבר המקשה פיזית מאוד על ביצוע הבדיקה ולכן חשוב לי לדעת מה רמת נחיצותה והאם אפשר לוותר עליה ולעשות ישר את המיפוי?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אולטרהסאונד אחרי ניתוח

הוספת תגובה

• שלום גלי

ד''ר עמוס נאמן
    04/05/2009

בילדים שאני מבצע ניתוח זה אני ממליץ לבצע US כחודש לאחר הוצאת הסטנט. ההגיון שעומד מאחורי המלצה זו: לאתר אם יש שיפור בהרחבה של אגן כליה. מיפוי כליות אני ממליץ לבצע כשלושה חודשים לאחר הוצאת הצנטר לאחר שהבצקת ניספגה לחלוטין.
    בדיקת US הנה בדיקה קלה, ללא כאבים וללא קרינה. כמובן שלא חייבים לבצע את הבדיקה אך המלצתי כן להתעקש, צריך לזכור שאנחנו ההורים ובשלב זה לנו יש שיקול הדעת לבצע מה שנכון לילדים שלנו

בברכה

ד"ר עמוס נאמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו