התייעצות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות
    טלי
    06/10/2009

שלום ד"ר בן מאיר. אני תקווה שתקבל בהבנה את פנייתי אליך על גבי מסך המחשב . בני נבדק אצלך בעבר עקב בעיית הרטבת יום ולילה. טענך היתה שהשלפוחית אינה תקינה ומכאן הפספוסים בשליטה במתן השתן וכמו כן יש שאריות גדולות בשלפוחית לאחר התרוקנות. לא המלצת על טיפול תרופתי והביופידבק גם נכשל. כך שלמעשה נותרנו הורים נואשים לילד עם בעיה לא פתורה. קיבלנו הדרכה התנהגותית כיצד לעזור לו אך הוא אינו מגלה מוטבציה לגמול את עצמו מהצרה הזו. כיום הוא לומד בכיתה דלת ובן תשע כך שזו צרה של שנים רבות ותסכול מתמשך שלפעמים נראה לנצח. לבית הספר הוא לוקח בתיק החלפות ומפסיד זמן רב על כך במקום ללמוד. האם יתכן שאין לרפואה פתרון לכך ? עליי לציין שהכמויות שתן שלו בלילה הן אדירות ולכן גם בגילו המופלג הוא עדיין חייב ללבוש טיטול מיוחד שלא תמיד מצליח לספוג הכל. מה דעתך על כך והאם יש עוד דרך לטפל או לעזור אושמא נועדנו לסבול לנצח? בכל מקרה אודה לך על התיחסותך .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• התייעצות

ד``ר דוד בן מאיר
    07/10/2009

טלי שלום,
    לא ציינת את כל הפרטים על ילדך אך היות שמספר הילדים שכושל בטיפול קטן, האם יתכן שילדך סובל מ PDD קשה?
    אם כן, לצערי הכלים שברשותנו לעיתים אינם מספיקים ודרוש טיפול רגשי ברמה גבוהה ולאורך זמן ורק לאחר שגוברת המודעות של הילד להרטבה והא רוכש כלים של שליטה עצמית ומשמעת מספקים ניתן לנסות שוב. אם טעות בידי ולא מדובר בבעיה זו אנא צרי קשר עם המרפאה בשניידר על-מנת שנוכל לבדוק שוב את הענין.
    חג שמח
    דר' בן-מאיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות נוספת

טלי
    10/10/2009

שלום ד"ר בן מאיר. תודה על התשובה אך אני חייבת לשאול אותך האם אתה רואה טעם לקיים פגישת מעקב בנושא ההרטבה למרות שאין שיפור במצב הקיים ואף גרוע מכך מכיוון שאנו מוזמנים ואין בידינו יומן מעקב (יומן השתנה). הלוואי ויכולתי להיות אשת בשורות אך צר לי מאוד למרות שאם תחשוב שיש בכל זאת מקום לעזרה (והכוונה לא עזרה רגשית ) מסוג רפואי כלשהו אז יש לנו על מה לדבר. בקשר לבני אתה צודק כי מבחינתנו עדיין אין הפנמה לגבי מהות הבעייה שלו ןהוא אינו מגלה מובציה לעזור לעצמו ומכאן הבעייתיות של כל נושא ההרטבה המורכב הזה שכנראה מקורו בבעיה פסיולוגית והתנהגותית גם יחד. הלוואי וידעתי למי עוד עלי לפנות כדי לקבל עזרה אך אין לי ספק שמבחינתך עשית את המקסימום ואנו בדרך ללא מוצא עכשיו וצריך לשבור את הראש כדי לעזור לילד. תודה לך על תשומת לב וסליחה מראש על ההטרדה . מקווה שתבין את מורכבות המצב של כולנו. אשמח לקבל את דעתך בנושא וכמובן להיפגש אם עדיין תראה צורך בכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות נוספת

ד``ר דוד בן מאיר
    11/10/2009

טלי שלום
    אינך מטרידה אותי ולבי איתכם.
    אוכל לעזור לבנך כאשר תחול התקדמות רגשית וכאשר יהיה מודע למצב כמו גם יהיה מוכן ויוכל לשתף פעולה עם כל התרגול וההתמדה שדרושים לכך. עד אז לצערי אין לי יכולת לעזור. נסיונות טיפול כושלים רק יחמירו את המצוקה הנפשית.
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טלי, לנו בעיה דומה.אשמח אם תצרי קשר

מירי
    19/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו