מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פין חבוי ותחושהתמר10/12/2009
שלום
בני בן שנתיים וחצי, יש לו פין חבוי. בעבר קיימנו בדיקה אצל רופאת ילדים שהעלתה כי האשכים ירדו והפין בגודל מתאים לגיל, כלומר - הכל בסדר.
שני דברים מטרידים אותי - 1. מעולם לא ראיתי אצל בני זיקפה, וכן לא ראיתי אותו משחק עם הפין (כפי שילדים בגיל הזה בד"כ עושים)גם לא כשהוא ערום.
2. הוא עכשיו סביב גיל גמילה מחיתולים, בקקי הוא שולט באופן מלא, יודע להודיע כשצריך ולהגיע "בשלום" לסיר או לשירותים. לגבי פיפי - יש לי הרגשה שאין לו מושג. הוא לא מודיע מראש וגם לא תוך כדי, רק כשהוא מוצא את עצמו פתאום בתוך שלולית חמימה הוא אומר שעשה פיפי ומבקש להחליף בגדים.
האם יש מקום לדאגה? האם צריך לעשות בדיקות כלשהן?
תודה
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר עמוס נאמן11/12/2009ראשית לא נראה כי יש מקום לדאגה
גיל הגמילה מחיתול מלווה לעיתים בתופעות "מוזרות" כמו שציינת, שהוא לא מדווח על צורך במתן שתן , אך לרוב הדברים מסתדרים.
אני בטוח שיש לו זיקפה (אני משער שבדיקת רופאת הילדים ובדיקה שלכם נכונה, ואכן יש אשכים ופין תקין), אתם פשוט לא רואים אותה.
אני ממליץ לא להפוך את הזיקפה שלו לנושא שיחת היום בבית.
במידה והתופעות ממשיכות , תפנו לבדיקה של אורולוג ילדים
בברכה
ד"ר עמוס נאמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
תמר11/12/2009על תשובתך המרגיעה,
הנושא בהחלט לא מהווה שיחת היום בבית, אבל נשים לב שגם לא יהפוך לכזה.
שבת שלום
וחנוכה שמח
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)