מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן שש וחצי עם קושי ארעי במתן שתןמאיה16/12/2009
ערב טוב,
בני בן 6 וחצי ובשבועיים האחרונים נתקלנו בבעיה איתו.
במהלך היום הוא נותן שתן כרגיל ומתנהג כרגיל, בלילה כשהוא מתקשה להירדם, הוא קם לעשות פיפי וטוען שיש לו אבל לא יוצא.
העניין הזה מתרחש כפעם ביום, לפעמים פעמיים, ביתר הפעמים במהלך היום הוא עושה פיפי כרגיל ושותה מספיק.
לקחנו אותו לרופא (גרים בחו"ל) שבדק שתן עם סטיק וקבע שיש שאריות של דלקת ונתן אנטיביוטיקה לשלושה ימים.
אחרי האנטיביוטיקה הייתה הפוגה של כמה ימים והעניין חזר על עצמו וממשיך לחזור על עצמו.
אני תוהה אם זו דלקת כי אחרת הוא היה חווה את זה כל הזמן ואולי בתוספת סממנים אחרים? בנוסף, בחודשיים האחרונים הוא כל הזמן מחזיק את הבולבול ומשחק איתו (למרות שהסברנו שזה עלול לגרום לדלקות וזיהום).
אני כבר לא יודעת המ לחשוב, האם זה זיהום באמת? למה האנטיביוטיקה לא עזרה? איך זה שזה קורה רק פעם ביום או יומיים ולא באופן קבוע? יכול להיות דבר כזה? אולי זה משהו פסיכוסומטי כי עברנו לחו"ל? (הוא גם ממצמץ הרבה - כנראה מלחץ).
אני אשמח לקבל כל תשובה שתפנה אותי למידע בעניין או שתפרוש לפני את האופציות של מה זה כבר יכול להיות.
היום למשל הוא בבית עם חום אבל אנחנו כבר לא יודעים אם לקשר את זה לעניין הזה או לא...
תודה רבה
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שש וחצי עם קושי ארעי במתן שתן
ד``ר דוד בן מאיר17/12/2009מאיה שלום
תמונה של קושי בהטלת שתן שאינה קבועה ומופיעה רק בחלק מהיממה מכוונת מאד לבעיה רגשית.
הייתי מציע להבדק אצל אורולוג ילדים ובאם אכן תשלל הפרעה אורגנית לחפש מזור בטיפול רגשי.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)