מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הצדקה לקיום ברית מילה מבחינה רפואיתערן30/12/2009
שלום,
לנוכח כל התגובות פה בפורום לגבי בעיות שנוצרו לאחר ברית מילה וצורך בתיקונים כאלו ואחרים
ברצוני לדעת האם באמת קיימת הצדקה לביצוע ברית מילה מבחינה רפואית או שכולנו רצים אחרי העדר בלי להסתכל ימינה ושמאלה.
אני מבקש שרק אחד ממנהלי הפורום ישיב על שאלתי שכן אני מבקש תשובה מוסמכת מרופא.
תודה מראש
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברית
ד''ר עמוס נאמן31/12/2009שלום ערן !
שאלה מצוינת ואני שמח ששאלתה אותה.
ברית המילה מציעה מספר יתרונות רפואיים
1. ירידה בשיעור הידבקות במחלות מין , ביניהם HIV. קיימת המלצה של אירגון הבריאות העולמי לביצוע בריתות מילה באיזורים אנדמים ל- HIV כמו באפריקה
2. ירידה בשיעור סרטן צוואר הרחם בנשים של גברים נימולים
3. ירידה משמעותית בשיעור סרטן הפין (כמעט שאין מקרים של סרטן הפין בגברים נימולים.
4. שיעור נמוך יותר של זיהומים בדרכי השתן בילודים
לצד הסיבוכים המתוארים בפורום של ברית מילה אסור לשכוח כי קיימות מספר בעיות בגברים לא נימולים: דלקת של העטרה והעורלה, פימוזיס (היצרות של העורלה כך שלא ניתן לחשוף את העטרה), פארהפימוזיס (היצרות של העורלה לאחר הפשלת העורלה כך שנוצר לחץ ואפילו נמק של העטרה).
אני חייב לציין שאני חושב שברית מילה מומלץ לאור עובדות רפואיות. אני מודע לכך שיש קבוצה לא מבוטלת של אנשים שלא חושבת כמוני. קיימים בארה"ב קבוצה של אנשים שיוצאים באופן חריף מאוד נגד בריתות .
לפי מסד נתונים של רישום אוכלוסין בארה"ב כ- 70% מהאמריקאים בוחרים לבצע ברית מילה, מדובר בקבוצה שהדת שלהם אינה מחיבת זאת ובכל זאת מבצעים את הברית.
בברכה
ד"ר עמוס נאמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)