מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת ציטולוגיה שתןגלי22/10/2010
שלום רב,
אני בת 32 ויש לי דם בשתן (המטוריה) אם הטווח הוא עד 10 לי יש 50 באופן קבוע בעבר זה עמד על 25 . (הטווח הוא בין 0-10 ) אם אני מבינה נכון את הבדיקות שבידיי . יש לי AML בכליה (אנגיומיוליפומה) בגודל פחות מס"מ. עברתי ציסטוסקופיה ע"י אורולוג בכיר והיא יצאה תקינה. כמו כן יש גודש קל/מינימלי עד אפסי שנצפה בUS האחרון במערכת המאספת של הכליה הימנית והשמאלית . לפי דבריי האורולוג הגודש נותר ככל הנראה מהשתייה המרובה. זה היה גם ב US הקודם שעשיתי לפני שנה וחלף לאחר מתן שתן אז ההרחבה נצפתה רק בכלייה השמאלית . בבדיקות הדם ערכי הכליות (קריאטנין ) היו תקינים
חשוב לי לצייין שהרופא משפחה וגם האורולוג לא ממש מייחסים חשיבות לדם בשתן מפני שלפי דעתם כמות הדם בשתן מינימלית והיא נקראת חריגה שבגדר הנורמה שעדיין לא נחשבת הימטוריה . האם כך הדבר? (אני סובלת מאנדומטריוזיס בדרגה קלה עד בינונית כמעט 6 שנים ומטופלת בגלולות ברצף)
שאלתי היא כזאת , הרופא שלח אותי לבדיקה ציטולוגיה (3 בדיקות של שתן שני של הבוקר) לפי המעבדה מלבד זאת לא קיבלתי שום הוראה מהאורולוג או מהמעבדה . אני ביצעתי את הבדיקות אבל בטווח זמן גדול בין אחת לשניה.
עשיתי את הבדיקה השניה לאחר כשבוע מהראשונה. האם זה תקין או שמא עליי לחזזור שוב על הבדיקה?
שאלה נוספת היא האם דם בשתן פתאום סתם כך יכול להופיע . יש לציין אני במעקב קבוע אצל אורולוג. אך האם לדעתכם אני צריכה להתייעץ גם עם נפרולוג?
ביצעתי את בדיקת הציטולוגיה לפני כשנה וחצי האם עליי לעבור אותה שוב?
אודה לכם באם תוכלו להתייחס לכל שאלותיי.
תודה,
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ציטולוגיה שתן - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר24/10/2010גלי שלום
מציע לפנות לפורום של אורולוגיית מבוגרים
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)