מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כליות אקוגניות לעובראיילת02/11/2010
שלום , אני בשבוע 12 +2 עם תאומים זהים
לפני כמה ימים עשינו שקיפות עורפית אשר לאחד מהעוברים יצאה 3מ"מ , שלפוחית שתן מורחבת אשר לא התרוקנה במהלך כל הבדיקה 45 דקות , אגני כליות 2.5 מ"מ וכליות מעט אקוגניות יותר מהרגיל .
הרופא אמר כי תוצאת השקיפות היא בעקבות שלפוחית השתן אשר לר התרוקנה , וכי הסיכוי לתסמונת דאון מאוד קטן בשל העבדה כי העובר השני תקין .סקירת מערכות נקבעה לעוד שלושה שבועות ואין לי יכולת לחכות כל כך הרבה מבלי לדעת יותר פרטים .
אני ממש מודאגת לתוצאות אלו , מהם כליום אקוגניות ?
מהי חומרת הפגיעה ? מה זה אומר לגבי המשך ההריון ? האם הנושא יכול להפתר מעצמו או שזה בלתי הפיך ?
אשמח לתשובה ברורה ורחבה, לא מצאתי כמעט חומר מדעי על הנושא, מאמרים באנגלית לרוב חסומים כמובן .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כליות אקוגניות לעובר - תגובה
ד``ר דוד בן מאיר05/11/2010איילת שלום,
ראשית, גיל ההריון מוקדם מדי בכדי להסיק מסקנות מרחיקות לכת על עתיד העובר מה עוד שמדובר בסקירה ראשונה.
שנית, אין יכולת לתת ייעוץ רציני דרך פורום ולכן ממליץ לפנות לאורולוג ילדים לאחר הסקירה הבאה באם יהיו ממצאים פתולוגים.
דר' בן-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)