כליות אקוגניות לעובר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כליות אקוגניות לעובר
    איילת
    02/11/2010

שלום , אני בשבוע 12 +2 עם תאומים זהים
    לפני כמה ימים עשינו שקיפות עורפית אשר לאחד מהעוברים יצאה 3מ"מ , שלפוחית שתן מורחבת אשר לא התרוקנה במהלך כל הבדיקה 45 דקות , אגני כליות 2.5 מ"מ וכליות מעט אקוגניות יותר מהרגיל .
    הרופא אמר כי תוצאת השקיפות היא בעקבות שלפוחית השתן אשר לר התרוקנה , וכי הסיכוי לתסמונת דאון מאוד קטן בשל העבדה כי העובר השני תקין .סקירת מערכות נקבעה לעוד שלושה שבועות ואין לי יכולת לחכות כל כך הרבה מבלי לדעת יותר פרטים .
    אני ממש מודאגת לתוצאות אלו , מהם כליום אקוגניות ?
    מהי חומרת הפגיעה ? מה זה אומר לגבי המשך ההריון ? האם הנושא יכול להפתר מעצמו או שזה בלתי הפיך ?
    אשמח לתשובה ברורה ורחבה, לא מצאתי כמעט חומר מדעי על הנושא, מאמרים באנגלית לרוב חסומים כמובן .
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כליות אקוגניות לעובר

הוספת תגובה

• כליות אקוגניות לעובר - תגובה

ד``ר דוד בן מאיר
    05/11/2010

איילת שלום,
    ראשית, גיל ההריון מוקדם מדי בכדי להסיק מסקנות מרחיקות לכת על עתיד העובר מה עוד שמדובר בסקירה ראשונה.
    שנית, אין יכולת לתת ייעוץ רציני דרך פורום ולכן ממליץ לפנות לאורולוג ילדים לאחר הסקירה הבאה באם יהיו ממצאים פתולוגים.
    דר' בן-מאיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו