אשך נעלם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשך נעלם
    שלי
    30/03/2011

בני בן ארבע הביא לתשומת ליבי שאשך אחד שלו עולה משק האשכים למאחורי השק ופנימה למעלה, לפעמים הוא מסוגל להוריד אותו ולפעמים הוא אומר שהוא לא מוצא אותו.
    ראיתי באמבטיה בדיוק מה שהוא מתאר הוא ממש מחפש אותו עד שהוא מוצא לפעמים ולפעמים לא.
    אני יודעת שבתור תינוק שני האשכים שלו היו בשק כל הזמן עד גיל 3 כשקילחתי אותו ראיתי את שניהם.
    עכשיו רק אחד בשק והשני למעלה בפנים.
    (כשהוא מוריד אותו מלמעלה עם היד הוא באותו גודל ובאותו צבע כמו זה שבשק ולא הוא מתלונן שכואב לו)
    האם ללכת לייעוץ אצל אורולוג או שזה בסדר?
    תודה על תשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אשך נעלם

הוספת תגובה

• אשך נעלם - תגובה

ד``ר דוד בן מאיר
    30/03/2011

שלי שלום,
    יתכן שמדובר באשך נייד, תופעה נפוצה שמצדיקה מעקב של אורולוג ילדים אחת לשנה עד גיל ההתבגרות ולרוב מסתדרת בלא צורך בהתערבות ניתוחית.
    דר' בן-מאיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוש שאלה בבבקשה

שלי
    31/03/2011

ראשית אודה לתשובתך
    שאלה שלי: האם יכול להיות שאשך נייד נוצר אחרי ששני האשכים היו במקומם עד גיל 3?
    או שבהסתמך על זה לא יכול להיות שזה אשך נייד?
    והאם לפנות לאורולוג או כירורג? זה משנה למי פונים במקרה הזה?
    שוב תודה לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוש שאלה בבבקשה - תגובה

ד``ר דוד בן מאיר
    04/04/2011

שלי שלום
    אם האשכיםנצפו עד גיל 3 שנים בשק נראה שלרוב מדובר באשכים ניידים או אשכים שאינם ניידים ואפילו לא זקוקים למעקב. לעיתים נדירות ביותר אשך כזה יכול להפוך תמיר.
    ניתן להיבדק אצל אורולוג או כירורג ילדים
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפלנו ב"מקרים הנדירים"!

שלי
    09/04/2011

תודה על תשובותך.
    היתה לי הרגשה רעה, פניתי לרופאת ילדים שאמרה לי שמדובר באשך נייד ובמקרה היה בקופ"ח כירורג ילדים (דר' גד לוטן), הוא קבע ניתוח בהקדם כי האשך שעלה כבר קטן בחצי מהאשך שבשק.
    אחרי שלושה ימים הילד נותח!
    המנתח (דר' גד לוטן) אמר שהגענו בדקה התשעים לפני שנעשה נזק בלתי הפיך ושהוא מקווה שהאשך יתאושש במקומו בשק (הוא עדיין לא התנוון ונראה טוב למרות הגודל וחוסר השיגשוג).
    הילד שלושה ימים אחרי הניתוח והוא מתאושש בצורה מפתיעה, אני נותנת לו נורופן רק בלילה והוא כבר רץ ומשחק כרגיל (יש לו חתך בבטן התחתונה וחתך בשק האשכים).
    כל מי שחשב שאני היסטרית פשוט מבין עכשיו עד כמה צריך להיות עירניים לדברים האלו.
    אני גם טוענ שחשוב להגיד להורים להיות במעקב על האשכים.
    מדובר בילד שנולד עם שני אשכים זהים ובשק (באולטרה סאונד בתור עובר גם ניצפו אשכים תקינים בשק בסוף ההריון) עד גיל שלוש לפחות בעת החלפת חיתולים אני יכולתי להיות במעקב והפיספוס של החצי שנה-שנה, ככה אמר לי הכירורג יכול היה לעלות לילד ביוקר.
    שוב תודה על האינפורמציה החשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו