הרחבת אגן כליה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרחבת אגן כליה
    דנה
    17/05/2011

שלום, מתנצלת מראש על השאלות הרבות..
    בני כמעט בן חודשיים. כבר בהריון התגלו אגני כליה מורחבים ובעיקר השמאלי גדל מאוד לאורך כל ההריון. הוא נולד עם אגן כליה 18 מ"מ. בבדיקת אולטרסאונד שנערכה חודש לאחר הלידה כתוב: "כליה שמאלית הידרונפרוטית עם הדקקות הפרכימה ואיבוד ההפרדה הקורטיקומדולרית, אורכה 6.4 ס"מ, הרחבה של האגן והגביעים במידה ניכרת, ללא שינוי משמעותי בהשוואה לבדיקה הקודמת. לא הודגמה הרחבה של השופכן והממצאים מתאימים קרוב לודאי להיצרות של ה-UPJ. אגן קטן - שלפוחית השתן תקינה. לא הודגמו אורטרים דיסטלים מורחבים. לא הודגם נוזל חופשי בבטן או באגן הקטן.
    הכליה עם הידרונפרוזיס ניכר, קרוב לודאי על רקע של UPJ סטנוזיס."
    בשתי בדיקות שנערכו לאחר מכן אגן הכליה היה 25 מ"מ, כליה באורך 7.2 ס"מ.
    שני רופאים שהייתי אצליהם אמרו שקרוב לודאי שלא מדובר בריפלוקס אלא ב-UPJ והמליצו על מיפוי כליות.
    שאלותיי הן:
    1. אני נותנת לו אנטיביוטיקה כבר מהלידה. האם להמשיך לתת לו למרות שאין חשד לריפלוקס או להפסיק? (הדעות בין הרופאים חלוקות)
    2. האם אכן בדיקת MAG 3 היא עם הכי פחות קרינה והכי מומלצת? האם ניתן לעשות אותה עם פוסיד? ומה זה דיורטיקה?
    3. האם ידוע לך באילו בתי חולים עושים את המיפוי עם MAG 3? רופא אחד אמר לי שעושים זאת רק בבית חולים אחד בארץ ואילו הרופא השני אמר שעושים בבתי חולים נוספים.
    4. כשהתקשרתי לקבוע תור באחד מבתי החולים נאמר לי שבנוסף לעירוי צריך לשים קטטר ולפי מה שהבנתי זו לא חובה ולא בכל בית חולים משתמשים בזה. לשם מה מיועד הקטטר בבדיקת המיפוי והאם אפשר לוותר עליו?
    תודה רבה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרחבת אגן כליה

הוספת תגובה

• הרחבת אגן כליה - תגובה

ד``ר דוד בן מאיר
    18/05/2011

דנה שלום,
    בשניידר אנו נוהגים לבצע מיפוי דינמי עם קטטר בגיל צעיר על-מנת להעלות את דיוק הבדיקה. איכות המכון בשניידר גבוהה ביותר. לא יכול להמליץ על מקומות אחרים שאינני מכיר.
    דר' בן-מאיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אותה בעיה

שרון
    11/06/2011

היי דנה,
    יש לי ממש כמעט אותה בעייה עם בני בן ה 3 חודשים. שמתי לב שהתקצתנו לך כאן בתשובה לכל השאלות ששאלת ושורה תחתונה רק המליצו לך על שניידר. רציתי לשאול האם ענו לך משהו נוסף בנושא? מה החלטתם לעשות? יש לך המלצות אישיות מנסיון?

תודה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו