מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התכוונתי למה שלא יבאו את הצמחיםנתנאל10/10/2007
לארץ?
זה מזה חשוב לי :+-(
הצמח קוטב מצוי, tribulus terrestris,
הצמח Rhaponticum cartamoides* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמחים שלא מייבאים
ד''ר אמיר קיטרון11/10/2007שלום נתנאל,
משרד הבריאות לא מתיר לייבא קוטב מצוי לארץ.
כל טוב
אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמצית שורש RHODIOLAיאיר10/10/2007
האם שימוש בתמצית תיקנית של שורש RHODIOLA הוא טיפול כנגד דיכאון והתקפי חרדה?
כמה זמן צריך ליטול עד להשגת השפעה מירבית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר RHODIOLA
ד''ר אמיר קיטרון11/10/2007שלום רב
הוא עשוי לעזור לדיכאון. האם ניסית כבר פרע?
האפקט של צמחים כאלו עשוי להופיע תוך כחודש.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסיתי פרע
תגובה11/10/2007ניסיתי פרע במשך חודשיים במינון מלא ללא תועלת.עיקר הבעיה שלי היא יותר התקפי חרדה שבעקבותיהם הופיע דיכאון ותשישות ולכן מטפל נטורופת הלך לכיון של הרודיולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוקי?חסוי08/10/2007
שלום, אני רוצה להזמין זרעי סאלוויה מארה"ב. האם זה חוקי? מה צורת הגידול שלו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרעי סאלוויה מארה"ב
ד''ר אמיר קיטרון10/10/2007שלום רב,
סאלוויה זה פשוט- מרוה. יש הרבה זני מרוה, בפרט בארץ; באיזה זן אתה מעוניין?
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכיניצאהעידו05/10/2007
שלום ד"ר,
רציתי לדעת איך כדאי לצרוך צמח זה, אני מעוניין להתחזק קצת לקראת החורף. האם כדאי בכמוסות בתה או בתמצית מוכנה?
אשמח גם לקבל המלצה ספיציפית(חברה,חנות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכינציאה
ד''ר אמיר קיטרון10/10/2007שלום יונתן
לטעמי, יש צמחים ישראליים חזקים ממנה (זה צמח של האלפים), למשל זני צטרה.
ראה גם תגובתי הקודמת.
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חורףעידו04/10/2007
שלום רב,
קודם כל אני אציין שאני חולה בתסמונת התשישישות הכרונית ופיברומיאלגיה.
לאחרונה עברתי לתזונה טבעונית שסה"כ עזרה לי מאד.
בעיה נוספת שיש לי (שמן הסתם קשורה למחלה) זה בעיות בחורף ולקראתו. סובל מקור-חולשה-צמרמורות כל הזמן.
כבר שבוע אני ככה.
מה אפשר לעשות חוץ מתזונה טובה ומאוזנת? איזה צמחי מרפא יכולים לעזור לי בחורף הזה?
נ.ב: יש לציין שדיקור לא הגיב אצלי טוב בעבר.
אשמח לכל עזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה לחורף לסובלים מעייפות
ד''ר אמיר קיטרון10/10/2007שלום יונתן,
אני משער שאתה בעל סוג דם B- אם תכתוב לי בדוא"ל אפרט לך יותר.
אני ממיליץ על ניקוי הגוף וחיזוקו בסתיו בעזרת חליטות כמו "ניקוזית"- תערובת סירפד, קליפות אתרוג, אמנון ותמ, שינן;
כמו כן למקרי הצטננות, תרסיסי חיטוי לגרון עם זני קורנית ואזובית, למשל "קליטה".
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליונתן
ערן תומר12/10/2007יונתן שלום!
אמר פעם מסטר סיני מפורסם:"אם אפשר היה להפוך את הפעילות הגופנית
לתרופה,היא היתה הטובה ביותר,והנמכרת ביותר!!!"
יש לי מספר מטופלים עם תסמונות דומות לשלך
והטיפול המוצלח ביותר שלהם (אותי זה לא הפתיע):שחייה!!!
אם יש לך תנאים לשחייה אני ממליץ לך בכל לשון לשחות.
בשחייה הפעילות הגופנית ללא משקל גוף,ואיכות הזרמת הדם
משתפרת מאוד,אני מאמין שגם תצליח לשמור על חום הגוף טוב יותר.
בהצלחה!
ערו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אז למה לא מביאים את זה לארץ?נתנאל04/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
למה לא מביאים לארץ
ד''ר אמיר קיטרון10/10/2007שלום נתנאל
אנא פרט למה התכוונת
תודה
אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נדודי שינהענת04/10/2007
שלום, איך ניתן לטפל בנדודי שינה ודיכאון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדודי שינה ודכאון
ד''ר אמיר קיטרון10/10/2007שלום ענת,
לנדודי שינה מועילים צמחים שמרגיעים (מטרתם לצמצם אכילה שלהם): זוטה לבנה, מליסה, פסיפלורה, קמומיל, כשותית. ניתן לבצע עיסוי עדין של אזור החזה עם "שמן הירדן", למשל.
לדיכאון, מומלץ הצמח פרע, הניתן דרך בתי מרקחת. בנוסף, אמבט מאזן מערכות "לבונה", עם שמני מיורן, אזוביון, אילאנג ועוד.
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בקשר למציאת מאמרארפי גינקה03/10/2007
שלום. אני סטודנטית שצריכה להכין עבודה על צמח מרפא. בחרתי את צמח האסטרגלוס אך אני לא יודעת איך לימצוא מאמרים שנעשו ונכתבו על הצמח. אודה לך מאוד באם תוכל לעזור לי ולתת לי כתובת איך בידיוק למצוא מאמר בנושא צמח האסטרגלוס. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאמר מפורט על אסטרגלוס
ד''ר אמיר קיטרון10/10/2007http://www.mdidea.com/products/herbextract/astragalus/data.html
ותודה על הפנייה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצידופילוס לבעיות עוריעל קולומבוס03/10/2007
האם זה נכון שלקיחת אצידופילוס יכולה להרגיע אטופיק דרמטיטיס ומה הקשר בין פטרייה במערכת עיכול לבין בעיות עור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצידופילוס לבעיות עור
ד''ר אמיר קיטרון10/10/2007שלום יעל
יתכן שעל הגירוי בעור יופיעו גם מיקרואורגניזמים, כמו קנדידה, ואז אצידופילוס יוכל להועיל.
אני ממליץ על תה לניקוי הגוף, שמן הנותן סימן לעור להבריא ומשחה מחטאת.
אם תכתבי לי לדוא"למה סוג הדם הרלבנטי והגיל אוכל להציע טיפול שלם יותר .
ותודה שפנית לפורום צמחי מרפא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמחי מרפא להעלמת ציסטהמורן30/09/2007
יש משהו שיכול לעזור? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בשחלה
מורן30/09/2007שכחתי לציין. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעלמת ציסטה בשחלה
ד''ר אמיר קיטרון30/09/2007שלום מורן
אין לי נסיון בתחום זה. אנסה להתעניין עבורך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכוונתי לשרירים ועצמות כדי לפתח...נוני26/09/2007
את הגוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמחים כעזר לפיתוח הגוף
ד''ר אמיר קיטרון27/09/2007הצמח קוטב מצוי, tribulus terrestris, מסייע להגברת רמות טסטוסטרון ולפיתוח שרירי הגוף. למרבה הצער, הוא מותר בצפון אמריקה אך אסור בארץ.
הצמח Rhaponticum cartamoides מסייע אף הוא; מקורו ברוסיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה צמח?אורטל26/09/2007
יש לי בטן נפוחה איזה צמח מתאים אמרו לי שומר מה עוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבטן נפוחה
ד''ר אמיר קיטרון27/09/2007ניתן לקחת זרעי שומר, קימל (כרוויה), וכמון; להנביט בצלחת בלילה; לטחון בבלנדר ולהוסיף שמן זית. לצרוך 2 כפיות ביום, עם הארוחות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום יש צמח שמעלה במשקל? שאלה דחופהנתנאל25/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
צמחים מעלי משקל
ד''ר אמיר קיטרון25/09/2007אכן יש צמחים המגבירים תאבון ואשר מומלצים לנשים הרות: לתת, תלתן ועוד.
האם כוונתך לעליה במסת שומן? שריר? עצם?
בברכה
אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני סך הכלליאל24/09/2007
רוצה שתאמר לי היכן אני משיג צמחימרפא שמטפלים בגזים נפיחויותבבטן ,פצעי בגרות ומתח נפשי ,באנחה שאני גרה בנס ציונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמחי מרפא בראשון לציון
ד''ר אמיר קיטרון25/09/2007"טעם החיים", רוטשילד 41;
וכן אצל מירי, רח' פריגן 4, 054-4988125
ואפשר גם ברחובות:
בית מרקחת אחד העם, רח' אחד העם 26;
אורגניק מרקט, רח' יעקב 3.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטריהקרן23/09/2007
שלום רב
יש לי אחות בת 23 שגרה בארצות הברית שסובלת כבר שנה מפיטריות חוזרות בנרטיק.הרופאה נותנת לה כדורים אבל זה חוזר.
האם יש משהוא טבעי שניתן לעשות כי למנוע מזה לחזור.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה בנרתיק
ד''ר אמיר קיטרון25/09/2007שלום קרן
בהחלט יש מה לעשות. אני ממליץ על פתילה עם משחה שבה צמחים כמו אזוביון, אזובית ועוד, להשהות משך 10 דק ' (תוכלי לקבל ממני עוד פרטים בדוא"ל); כמו כן, צריכת חיידקי אצידופילוס, וצמצום אכילת קמחים לבנים, סוכרים ושמרים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)