מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ליקוי בהגיית חלק מהאותיות במבוגראבי24/08/2017
שלום
אני בן 28 ויש לי בעיה קלה בהגיית האותיות צ', ז' ס' וכו'. האם ישנה אפשרות לטפל בכך בגילי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיפור היגוי בגיל המבוגר
ענת תבור25/08/2017בגיל הבוגר אמנם יותר קשה לשנות הרגלים, אך מצד שני - אם יש מודעות ומוטיבציה גבוהה לשפר - אין שום מניעה לטפל גם בגיל זה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שצועק - האם ניתן ללמד לדבר בשקט?גילי22/08/2017
שלום רב,
האם וכיצד ניתן ללמד ילד בן 6 לדבר בקול רגיל ולא לצעוק? הוא מרבה להתלהב ולצעוק, למרות שבמצבים שבהם יש לו פחות בטחון הוא מדבר בשקט ורגיל. שללנו בעיית שמיעה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור בצעקות
ענת תבור23/08/2017הנטייה לצעוק במקום לדבר יושבת לרוב על היבטים רגשיים, או שימוש לא נכון בקול. זה יוצר מאמץ קולי ובהמשך גם צרידות.
במידה ויש כבר צרידות מומלץ קודם כל לפנות לבדיקה אצל רופא א.א.ג.
ובכל מקרה בטיפול של קלינאית תקשורת יוכל לעבוד על התנהגות קולית מתאימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מילים ״נעלמות״ בבת שנה ו-3 חודשיםמיה23/07/2017
שלום,
בתי בת שנה ו-3 חודשים, מתפתחת יפה תקין.
בגיל שנה החלה להגיד מילים ראשונות והיה נראה שצוברת אוצר מילים וחזרה אחרינו אחרי הרבה מילים שאמרנו.
בשבועות האחרונים אני שמה לב שהפסיקה להגיד חלק מהמילים שכבר היה נראה שלמדה. היא אמנם צברה כמה מילים חדשות אבל ״איבדה״ אחרות, וכרגע נשארו כ10 מילים שאומרת באופן קבוע. בעיקר מדאיג אותי שהחלה לומר איזו מילה כללית כזו (׳קאלה׳?) על הרבה דברים שהיא מכירה (בעיקר בסיטואציה ששואלים אותה מה זה?).
מעבר לכך היא ילדה מאוד מביעה ותקשורתית, מצביעה על דברים, הרבה ג׳סטות ידיים והבעות פנים, הטית ראש כשרוצה למשוך את תשומת ליבנו וכו׳. מחפשת את תגובתנו לדברים שרוצה לשתף בהם ומפגינה המון רצון לקשר עם הסביבה שלה.
האם צריך לבדוק את זה? זה משהו מוכר בהתפתחות שלומדים ושוכחים מילים?
תודה רבה!
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבוד מילים
ענת תבור23/07/2017בתהליך רכישת אוצר המילים הראשוני ישנה תופעה שכיחה של "איבוד מילים", כנראה כי עדין לא היו מאוחסנות בזיכרון באופן יעיל.
כל עוד אוצר המילים שלה ממשיך להתפתח לצד התנהגות תקשורתית תקינה - אין חשש.
ממליצה פחות להציף בשאלות "מה זה?", אלא לחשוף אותה שוב ושוב למילים יומיומיות, עד שתצליח להביע אותן באופן עצמאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
מיה24/07/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנה ושמונה חודשיםלינוי07/07/2017
יש לי ילד בן שנה ושמונה חודשים אשר מבין את כל מה שאומרים לו ואף מבצע מטלות פשוטות כשמבקשים ממנו.
שואלים אותו איפה יד רגל עיניים אף פה מצביע .
אומר מספר מילים בודדות ושומע בבית אנגלית ועברית .
כמו כן שומע טוב , ואף מצביע לעבר דברים.
כשאומרים לו איפה השפן למשל הולך מחפש ומביא.
האם יש לי סיבה לדאגה שעדיין אינו מדבר?
מה עלי לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן שנה ושמונה שעדין לא מדבר
ענת תבור08/07/2017למה הכוונה ב"מספר מילים בודדות"?
חשוב לראות שיש הפקות קוליות ומלמול מגוון, שיש עלייה עם הזמן באוצר המילים. גם חלקי מילים (למשל הברה אחת קבועה שמייצגת מילה - כמו "הב" לכלב או "תול" לחתול, נחשבות כמילים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן שנה ושמונה חודשים
לינוי08/07/2017המון תודה שענית לי ממש מהר שאפו .
הוא רואה למשל כלב אומר האו האו
רוצה למשל מים אומר עוד
אבל אין לו יוזמה לדבר מהצד שלו ואין לו אוצר מילים
הוא מבין הכל מבין חלקי גוף מכיר שירים אך לא אומר לבד מילים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ענת תבור08/07/2017מכיוון שיש פער משמעותי בין ההבנה להבעה, הייתי מציעה לקבוע אבחון אצל קלינאית תקשורת. שם היא תוכל לשקול אם זקוק לטיפול או לפחות להדריך אתכם איך לעודד את הפקות הדיבור בבית.
אבחון כזה ניתן לעשות במסגרת התפתחות הילד או באופן פרטי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבושי אותיות אצל ילדהטלי17/05/2017
שלום הילדה שלי בת 6 והיא משבשת בין האותיות היא אומרת את האות פ במקום ב,את האות ט במקום ד,את האות ס במקום ז,ואת האות ק במקום ג רציתי לדעת איך אני יכולה לעבוד איתה בבית וללמד אותה לתקן את השיבושים האלה תוכלו לתת לי עצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחתת קוליות
ענת תבור08/07/2017לביתך יש תהליך של "הפחתת קוליות" בזמן הפקת עיצורים שונים, זהו שיבוש שהיא צריכה ללמוד אותו ולתרגל בהדרכת קלינאית תקשורת.
מומלץ מאד לפנות לאבחון של קלינאית תקשורת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגום לילדה בת 5אורית10/05/2017
שלום רב,
בתי בת ה-5 הינה פגית אשר מטופלת בגן לחינוך מיוחד, בגן אובחנה כמגמגמת
והופנתה לקלינאית תקשורת בקהילה, הנ"ל אבחנה אותה אף היא כמגמגמת
אך היא אינה מתמחית בגמגום, לכן עזבנו אותה.
כעת מחפשת קלינאית תקשורת המתמחה בגימגום, באיזור חולון, ראשון.
אנחנו חברי מכבי, קיבלנו כבר אישור ממכבי ל-8 טיפולים.
אשמח לקבל את עזרתכם בנושא.
תודה מראש,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מציאת קלינאית תקשורת
ענת תבור10/05/2017בקשי מקופת החולים לקבל רשימה שמית של קלינאיות העובדות באזורך בהסדר עם קופ"ח מכבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליקוי בדיבור בן 4חגית10/01/2017
שלום ,
בני בן 4 תאום אנחנו כבר שנה בטיפול בקלינאית תיקשורת ושום דבר לא זז כאילו מתעקש להגיד לא יודע . יש לו בעיות עם האות פ , ר צ הופך את רובן לת' בדיקת שמיעה נעתה ויצאה תקינה החלפתי קלינאית תקשורת אבל שום דבר לא עוזר לא מוכן בבית לחזור על מה שלומד עם הקלינאית האם נתקלת בילד כמו שלי ? מה עושים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שלא מתקדם
ענת תבור10/01/2017בהחלט ישנם ילדים שלא מראים התקדמות בטיפול. יכולות להיות לכך סיבות שונות, וחשוב לקחת אותן בחשבון. לכן, כדאי מאד להתייעץ עם הקלינאית המטפלת לפני שמגיעים להחלטה.
בחלק מהמקרים, חוסר ההתקדמות בטיפול נובעת מאיזשהו קושי רגשי להתמודד עם הקושי וליצור שינוי. ואז - מומלץ לשקול לעשות הפסקה בטיפול, ולחזור כשיהיה בוגר יותר ונכון יותר לשתף פעולה, או במידת הצורך - לתת תמיכה בצורת טיפול רגשי או הדרכת הורים עד לחידוש הטיפול בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליעת אותיות בגיל 19 מעוניין לטפל בבעיהIdo27/05/2016
אני בן 19 ושמתי לב לזה שאני בולע אותיות בדיבור , החברה שלי אומרים לי שאני בולע אותיות ואני מאוד הייתי רוצה לטפל בזה איך אתם ממליצים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליעת אותיות בגיל 19 מעוניין לטפל בבעיה - תגובה
חן לדרר29/05/2016יש צורך באבחון קלינאית תקשורת. באבחון הקלינאית תבדוק מה הבעיה ומה הטיפול המומלץ ובהתאם לכך תוכל להתקדם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
Ido29/05/2016נראה שזה טיפול טוב עקב זה שאני בצבא ואין לי בדיוק זמן לנסוע לטיפולים קבועים. אבל כתוב שזה לטיפול בגימגום ולא בליעת אותיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 21 חודשחנה כהן01/02/2016
לבתי מלאו 21 חודש השבוע. היא מבינה היטב את הנאמר לה ומבצעת הוראות - למשל "לכי תגעי לאבא באף". היא משחקת יפה עם ילדים בני גילה ואוהבת לשמוע סיפורים.
למעט המילה "אבא", היא אומרת רק מלים בנות הברה אחת וכמעט לא יוזמת את התקשורת המילולית. כאשר שואלים אותה "מה זה"? בזמן קריאת ספר ומצביעים על קוף - היא תגיד "קו" ולא תגיד "קוף". בתשובה לשאלה לגבי זהות החיה בספר, היא תגיד "פי" ולא תגיד פיל. היא כמעט תמיד מביעה את רצונותיה דרך מחוות גוף ודרך בכי ולא באמצעות מילים. באופן תקין היא מבטאת בערך 10 מילים (אבא, אש, לא ועוד מספר מילים) מעבר לכך, המילים היחידות שהיא מסוגלת להגיד הן מילים בהן ההברה הראשונה זהה לשנייה - לדוגמא - יויו, פפ (במקום "פרפר").
האם יש מקום לבדיקה אצל קלינאית תקשורת או עדיין מוקדם לכך?מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 21 חודש - תגובה
ענת תבור01/02/2016חנה שלום,
השפה של ביתך מתפתחת "לפי הספר". כמו שאוצר המילים שלה גדל כך גם יכולות ההיגוי שלה מתפתחות. ככל שעובר הזמן ילדים מצליחים להפיק מילים יותר ויותר שלמות עד שהם נהיים ברורים. הם עושים זאת דרך החיזוק של הסביבה וההתנסות שלהם. כשהיא אומרת פיל - את מחזקת אותה: "נכון, זה פיל" ועם הזמן היא תצליח לומר את המילה באופן מלא יותר. גם כשאומרת "פי" על פיל זאת נחשבת כמילה שקיימת לה באוצר המילים.
בכדי להיות שקטה שאין שום דבר שמפריע לה בהתפתחות הדיבור - תוכלי לפנות לרופא משפחה ולקבל הפנייה לבדיקת שמיעה. לעיתים כשילדים סובלים מנוזלים באוזניים, למשל, זה יכול להוריד באופן זמני את איכות השמיעה ולהשפיע על קליטה מדוייקת של המילים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה וחמשאמא30/12/2015
שלום
בני בן שנה וחמישה חודשים . מאובחן עם היפוטוניה וגמישות יתר . לא הולך עצמאית עדיין אם כי עושה כמה צעדים
כיום נמצא במסגרת טיפולי פיזיותרפיה פרטיים ובהתפתחות הילד בגלל הגמישות וריפוי בעיסוק בגלל שהרגשתי איחור כלשהוא במיומנות המשחק וטווח קשב קצר .
יש לציין שיש התקדמות ניכרת בשני התחומים (אנחנו בסהכ פחות מחודש בריפוי בעיסוק וכבר בונה מגדל , מכניס עיגול לחור מתאים, טווח הקשב גדל )
עוד לציין שכל אבני ההתפתחות שלו הושגו באיחור על הרף העליון .
בדיקת שמיעה התנהגותית נעשתה בגיל תשעה חודשים עקב רקע גנטי
כל המטפלות שלו (הפיזיותרפיסטית מהתפתחות הילד , הפיזיותרפיסטית הפרטית שעבדה בהתפתחות הילד ,המרפאה בעיסוק הפרטית שעבדה בהתפתחות הילד )מתרשמות מילד חברותי, חייכן ,דעתני, תקשורתי שמשתף פעולה , יוצר קשר עין , אבל מטרידים אותי כמה דברים:
כשהוא עסוק מאוד במשחק גם אם תקראי לו הוא לא יגיב (לרוב מגיב לשמו ואפילו עונה כשאני שואלת איפה אתה (הוא בחדר ואני לא לידו ) הוא עונה "אה "
מנגד אם אני אומרת לו "אסור" או "לא" מיד הוא עונה לי "די"
מבחינת שפה ופה החלק הכי מטריד הוא מסוגל לחזור על מילים אבל לא משתמש בהן כלומר יודע מה זה פרפר אבל אם אני אראה לו פרפר הוא לא יאמר פרפר (למרות שמכיר וחזר על המילה כמה פעמים ), אמר כמה ימים "ילדה "והפסיק
מבחינת אוצר מילים יש לו אבא , משלים "דה" במילה עבודה , אומר "דה" כשרואה דג
כשאני מכינה לו תמ"ל אומר ארבע , אומר "אדה" כשהוא רוצה תשומת לב ואת המילה "די" כשאני אומרת לו אסור ולפעמים סבתא לפעמים ביי. יש לי תחושה שהוא מעין ספוג סופג סופג ולא מוציא החוצה...
מבחינת ג'סטות מוחא כפיים ונותן נשיקה בשפתיים מכווצות אבל לא מצביע ! ולא עושה תנועת ביי ביי עם היד אני כבר כמה חודשים מנסה ללמד אותו (הצבעה ובייביי )ולא מצליחה .הוא מצביע אך ורק לעבר דרדס שהוא מכיר שתלוי בחדר או על אף או עיניים שלי וזה כאשר אני שואלת אותו איפה דרדס איפה אף, פעם אחת הצביע על תמונה של כלב בספר כשנשאל איפה כלב .
הוא מבקש דברים ע"י נדנוד או מושיט ידיים שאני אקח אותו, דוחף עם הידיים אם לא רוצה משהו
מניד את הראש ל "לא" וכמו כן משתמש בטלפון משחק ועושה "הלו"
עכשיו התחיל להנות ממשחק משותף ומגלגל אליי כדור ואני מחזירה , אוהב לשחק במשחקי "קוקו" ,אוהב שירי אצבעות .
אני מרגישה שגם פה יש איחור מסויים לאור הרקע שלו שבכל דבר לוקח לו את הזמן שלו
נורא מטריד אותי חוסר ההצבעה.
האם צריך ללכת לאבחון קלינאית?
איך אפשר ללמד להצביע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה וחמש - תגובה
ענת תבור30/12/2015אמא שלום,
ממה שאת מתארת ניכר כי אם ישנו קושי בשפה הקדם מילולית או המילולית - הוא אינו חריג לשאר התחומים ההתפתחותיים בהם ישנו פער מסויים ביחס לבני גילו.
לא הייתי ממליצה בשלב זה לפנות לאבחון קלינאית תקשורת מכיוון שיש לו הרבה דברים יפים מבחינה התפתחותית שמרגיעים, וכמו שאמרת - לוקח לו יותר זמן.
מבחינת הג'סטות (כחלק מהתקשורת הקדם מילית) הוא משתמש במספר ג'סטות ובגופו להביע כוונות שונות. יש ילדים שלוקח להם יותר זמן להשתמש בהצבעה. כדאי להתייעץ עם הפיזיוטרפיסטית / מרב"ע האם יכול להיות קשר להיפוטוניה או למרכיבים מוטוריים ותפיסתיים נוספים שיכולים להקשות עליו את התנועה. בכל מקרה, חשוב להמשיך ולחשוף אותו להצבעה - ע"י מתן מודל שלכם, למשל: הצביעו אתם על פרטים כששניכם מביטים בספר או בתמונות, כאשר רוצה דבר מה - רדי לגובה שלו והצביעי עבורו לכיוון מה שרוצה ואמרי: "אה, אתה רוצה x"... , הפני את תשומת ליבו לדברים בסביבתו ע"י הצבעה לכיוונם ובהתלהבות בקולך, הראי לו שתי אפשרויות לבחירה ממרחק ש"לא נגיעה" ובקשי ממנו להראות לך מה רוצה..., אפשר לתרגל את ההצבעה הפיזית ע"י לחיצה על ספרים עם לחצנים מנגנים, איי-פד וכד'...
לגבי השפה - זה שמבין מילים זה מצויין. הוא עדיין בשלב ש"סופג" ועוד לא רכש מספיק מילים כדי שנוכל לומר שאכן משתמש באופן עקבי במילים בכדי להביע את עצמו. בשלב הזה, מאד אופייני לראות שימוש בודד במילים שבאות ונעלמות. ברגע שיהיו לו כ-10 מילים עקביות, צפוי להניח שתראי פריצה משמעותית יותר בהבעת מילים. סבלנות...
לגבי השמיעה - אני מניחה שהשמיעה תקינה, הלא כך? חשוב המעקב.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרושה קלינאית תקשורתבית ליאור14/12/2015
אנו , בית ליאור, מרכז ללימוד וטיפול ע"פ עקרונות הגישה ההתנהגותית, מעונינים
לצרף לצוות שלנו קלינאית תקשורת, העוסקת במתן טיפולי שפה ותקשורת לילדים עם
התפתחות תקינה וגם לילדים עם אוטיזם.
במסגרת שיתוף הפעולה, הקלינאית הנבחרת תקבל קליניקה חדשה ומאובזרת, שירותי
משרד מלאים (לרבות גיוס מטופלים, ניהול תורים, הפקת חומרים, וגבייה), הדרכה
וסיעור מוחות בצוות איכותי רב מקצועי.
דרישות התפקיד הן:
קלינאי/ת מוסמכ/ת בעלת רישיון בתוקף.
היכרות קודמת עם האוכלוסייה של ילדים עם צרכים מיוחדים -יהווה יתרון.
רצון ויכולת לעבודה בצוות רב מקצועי, כריזמה, יוזמה ורצון להתפתח.
היקף המשרה: יום עבודה אחד בשבוע בשעות 14.00-19.00. אפשרות ליום נוסף בהמשך.
הקליניקה שלנו ממוקמת בכניסה לעיר חולון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרושה קלינאית תקשורת - תגובה
חן לדרר15/12/2015זה לא המקום, ממליצה לכם לפנות לאגודת קלינאיות התקשורת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייב למלמןאיציק10/12/2015
מישהו שמע / חווה את שיטת הטיפול של דייב למלמן ויכול לשתף.
מעוניין לשמוע התרשמות של אנשים שעברו את הטיפול דרכו .
ובכלל מעוניין לשמוע מנסיונכם, יש אפשרות ל"הגמל" מגמגום.
(בן 17)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דייב למלמן
בדוי24/07/2016היי איציק,
האם קיבלת תגובות לשאלתך?
אני גם מצטרף לשאלתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין לא
איציק03/08/2016לא קיבלתי תגובה
האם ידוע לך על ילדים שעברו טיפול אצלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינפוףמור02/12/2015
הי לכולן ,
אשמח לעזרתכן המקצועית , האם פיתוח קול יוכל לעזור לאינפוף קל ?
תודה מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינפוף - תגובה
חן לדרר02/12/2015מור שלום
פיתוח קול נועד לעזור לאנשים שדיבורם תקין לשיר יותר טוב ולכן זה לא המקום לטפל בבעיה של אינפוף
ישנם סוגים שונים של אנפוף וגורמים שונים לכך ולכן צריך לדעת במה מדובר כדי לטפל. השלב הראשון לרב הינו ברור רופא א.א.ג והשלב השני אבחון של קלינאית תקשורת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Edinburg Maskerיהושוע29/11/2015
שלום רב.
הייתי מבקש לדעת היכן ניתן להשיג Edinburg Masker . זה מכשיר שמאפשר הקלה בשטף הדיבור בעיקר בהרצאות ונאומים. בעבר הרחוק הוא נמכר אך כעת אני לא מצליח להשיגו גם באינטרנט.
אשמח לקבל עצה או לקנות לשאול או לקבל, גם מכשיר ישן וגם מכשיר עם רכיבים חלקיים.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Edinburg Masker - תגובה
חן לדרר29/11/2015באפשרותך לפנות לאמב"י ולברר איתם. בארץ נמכר SPEECH EASY שזה מכיר לשיפור שטף ביומיום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינפוףמיכל17/11/2015
ילדה בת 9 שמדברת לא ברור(דיבור אפי) עברה טיפול אצל קלינאית תקשורת וזה עזר קצת באותה תקופה אבל אחרי תקופה מסוימת שוב מדברת לא ברור בגלל סתימה חלקית של האויר. מה הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינפוף - תגובה
חן לדרר17/11/2015מתאורך עולות שתי אפשרויות עיקריות:
1. בעיה רפואית המקשה על מעבר הצליל דרך האף - מצריך ברור א.א.ג
2. לאחר סיום טיפול יש צורך להמשיך לתרגל ולשמור על המודעות של הילד לאורך זמן אחרת לעיתים יש נסיגה במה שנלמד. במקרה כזה יש צורך בחזרה לאבחון וטיפול ק"ת
כדאי להתחיל ממה שנראה לך יותר רלוונטי , בכל מקרה כל אחד מאנשי המקצוע האלו ינה אותך לשני אם יראה צורך בכך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)