מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שורקות בדיבורדן22/12/2013
שלום,
שמי דן בן 27 מאז שאני זוכר את עצמי הייתה לי בעיה שאני חושב שנקראת "שורקות בדיבור"
העניין הוא כזה שאת האות ש' אני הוגה כמו שצריך והיא נשמעת טוב.
הבעיות הן באותיות: ס' ז' צ'
הלשון יוצאת החוצה וזה נשמע כמו דיבור ילדותי
השאלה לי היא אם ניתן לטפל בזה בגיל יחסית מאוחר וכיצד?
בברכה,
דן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שורקות בדיבור - תגובה
חן לדרר22/12/2013דן שלום
התופעה נקראת דחיקת לשון או אינטרדנטליות של השורקות. ניתן לטפל בכך בכל גיל אם יש מוטיבציה לשינוי
עליך לפנות תחילה לאבחון קלינאית תקשורת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת דיבורנעה21/12/2013
שלום רב,
שמי נעה וברצוני לשאול לדעתכן.
אני סטודנטית לחינוך מיוחד ובחלק מהתנסותי בתואר אני עובדת עם ילדי גן PDD.
הילד שאני עובדת איתו מתקשר בעיקר באמצעות אקולליה.
רציתי לדעת, האם מניסיונכן יש דרך באמצעותה אני יכולה להשתמש באותה אקולליה על מנת להרחיב את אוצר המילים שלו.
תודה רבה רבה,
נעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת דיבור - תגובה
ענת תבור21/12/2013נעה שלום,
כשילד מפיק דיבור אקוללי, זה תלוי איך זה בא לידי ביטוי - האם זוהי אקולליה מיידית (חזרה על הדברים ששומע באופן מיידי) או מאוחרת (חזרה על דברים שנאמרו בפער של זמן), ואז נשאל - האם האקולליה תואמת את הסיטואציה ורלוונטית (היה טריגר שגרם לו להגיד דווקא את המשפט הזה) או מיועדת לגרייה עצמית בלבד. ובסופו של דבר - האם באמת מתקשר בעזרת האקולליה הזו - האם בעזרתה הוא מעביר מסר תקשורתי לאחר.
כל עוד האקולליה אינה תקשורתית, ואינה קשורה לסיטואציה - יותר קשה להשתמש בה בכדי להעשיר אוצר מילים, כי סביר להניח שאת רוב המילים שאומר - הוא אינו מבין.
במידה והוא משתמש במבעים אקוללים כחלק מהבעת מסר, עם תוכן רלוונטי - אפשר בהחלט להיעזר בה לחיזוק ההבעה הסמנטית. המטרה תהיה למשל "להקטין" את המסר לרמה השפתית האמיתית בה הילד נמצא (למשל, אם אומר משפט שלם כתגובה למה שראה, כשלמעשה אינו מסוגל להפיק משפטים יצירתיים - נדגיש את החלק במשפט שהכי רלוונטי לסיטואציה, ברמה שבה הילד מביע באופן יזום ויצרתי - למשל, נגיד ברמת מילה בודדת או צירוף).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
נעה22/12/2013מעניין מאד, אנסה להבחין ולהשתמש בעצתך.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגום אצל ילד בן שנתיים ושמונהמודאגת16/12/2013
שלום, בני בן שנתיים ושמונה חודשים. בעל אוצר מילים באמת יוצא דופן לגילו. שפתו עשירה מאד והחל לדבר בסביבות גיל שנה. בחודש וחצי האחרונים החל לגמגם וזה הולך ומחמיר. שמתי לב כי הגמגום הוא בעיקר כאשר מתקשר עם אנשים. בזמן משחק עצמי כשמדבר לעצמו או כששר שירים אינו מגמגם. יחד עם הגמגום, אני רואה עד כמה קשה לו להוציא את המילה עד שהוא ממש מרים ומוריד ידיים ולפעמים מתכופף למטה מתוך מאמץ. האם יתכן וזהו שלב התפתחותי שבא לידי ביטוי בצורה זו? האם המוח חשוב מהר יותר ממה שהילד מסוגל לבטא או שעליי לפנות לטיפול אצל קלינאית תקשורת?
מודה מראש על התשובה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום אצל ילד בן שנתיים ושמונה - תגובה
ז'קלין סקרן מנסור17/12/2013שלום
ידוע על תהליך של חוסר שטף כשלב בהתפתחות השפתית , תקראי על זה בתשובות לשאלות נפוצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קול מכועריעכ12/12/2013
יש לי קול מכוער שממש מוריד לי את הביטחון.
הלכתי לקלינאית תקשורת ובקושי עזר...\
האם יש אפשרות כירורגית לטפל בזה? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קול מכוער - תגובה
חן לדרר15/12/2013קול מכוער זו תחושה - תלוי במה מדובר. עליך להתיעץ עם רופא א.א.ג וקלינאית תקשורת.
תוכל לנסות לפנות למרפאה המתמחה בקול וכוללת גם רופא וגם ק"ת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- BERA ובדיקת שמיעה אודיומטריתקרן29/11/2013
שלום רב, אם בתי התינוקת עברה בדיקת שמיעה תקינה לאחר הלידה, בגיל 8 חודשים לקחתי אותה לבדיקה אודיומטרית שהייתה תקינה, האם עדיין יכול להיות שיש לה ליקוי שמיעה עצבי? (בהנחה שאין מים באוזניים).
זאת אומרת -
1. האם הבדיקה האודיומטרית שוללת את הצורך בבדיקת BERA? שולחים לBERA רק אם האודיומטרית לא תקינה או שיכול להיות שרק בBERA ימצאו משהו שלא מצאו באודיומטרית? (אודיומטרית אני מתכוונת שהיא ישבה בחדר סגור ושתי קלינאיות השמיעו לה קולות אחת בחוץ ואחת איתה).
2.האם יכולה להיות ירידת שמיעה עצבית לאחר הלידה, כך שבדיקת השמיעה לאחר הלידה תקינה ולאחר מכן יש ירידה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BERA ובדיקת שמיעה אודיומטרית - תגובה
חן לדרר01/12/2013קרן שלום
לשאלותיך:
א. ליקוי שמיעה עצבי לעיתים הינו פרוגרסיבי - כלומר מחמיר עם הזמן ולכן יתכנו בדיקות תקינות ובהמשך לקוי שמיעה.
ב. בדיקת BERA סף נועדה לבדוק שני דברים: סף שמיעה מדוייק בשני תדריםושההולכה בעצב השמיעה תקינה.
בדרך כלל כשהשמיעה תקינה לגמרי בבדיקת שמיעה לא מפנים לBERA אלא אם כן יש תלונות אחרות כגון בעיות שיווי משקל, רעשים באוזניים וכדומה. יש לזכור שבדיקת שמיעה בגילאים הצעירים לא תמיד נותנת תגובות ברורות או מדויקות ואז מבקשים BERA סף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגוםטלי28/11/2013
שלום רב,
בני בן שנתיים ושבעה חודשים. מדבר שוטף מגיל מוקדם מאד. בעל אוצר מילים עשיר מאד.
בשבועיים האחרונים החל לגמגם מאד.
האם זה נורמלי בשלב זה או שעליי לבדוק זאת, ואם כן היכן?
תודה רבה מראש:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום - תגובה
ענת תבור28/11/2013קראי התייחסות בתשובות לשאלות נפוצות בפורום זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרידותלאה25/11/2013
שלום רב,
בני בן 5.5 צרוד לרוב. זה נובע מדיבור בקול רם (נשללה בעיית שמיעה) אולם לא תמיד מדבר בקול רם ולטענת רופאת א.א.ג אינו הוגה טוב את העיצור הי
לטענתת א.א.ג סובל מיבלות על מיתרי הקול ומופנה לקלינאי תקשורת.
היכן מומלץ? האם ניתן לטפל לבד?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרידות - תגובה
חן לדרר26/11/2013לא ברור לי מה השיבוש היגוי שציינת אבל בכל מקרה טיפול בדיבור חייב להעשות עם מטפלת מוסמכת כלומר ק"ת..
המלצות למקום ספציפי אינני יכולה לתת . פני לקופת החולים שלכם ותראו לאן מפנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול קצר והגימגם נעלם !!!מוטי31/10/2013
חברים אני מטפל בכל בעיות הגימגום .אם מלידה .ואם מטראומה.בטיפול 1 קצר ומהיר .הגימגום יוצא מכם.!!! אני יודע שזה נשמע הזוי לחלוטין.אך האמינו לעובדות והמלצות מאנשים שטופלו על ידי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובת בחורה שגימגמה בצורה קשה מאוד
מוטי31/10/2013למוטי סגל!
רציתי להודות לך מכל הלב, על מה שעשית בשבילי
על הטיפול האלוהי ובעל הניסים שלך...
לפני שפגשתי אותך לא חשבתי שקיימים ניסים!
אבל אחרייך אני בטוחה שהם קיימים...
ורק צריך להאמין ואתה עזרת לי בזה!
ואני לעולם לא אשכח את התאריך:
2.2.12. שבו חיי השתנו לתמיד!!
ועל כך אני רוצה להגיד לך תודה מכל הלב.
ואני עד היום בשוק איך הגמגום עבר לי תוך שניה
ורק בעזרתך שה' ישמור עלייך!!!
ושיהיה לך תמיד רק טוב...
ותיהיה מאושר ובריא.. וכל המשפחה שלך!!
המון תודות לך ותמיד אני אודה לך על זה כל החיים.!
בתודה גדולה
והמון הערכה.!
אורנה דירקטורוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות שפה...בן שנתייםמיכל30/10/2013
שלום הילד שלי בן שנתיים (בעוד חודש) הוא מבטא את המילים בדכ ללא האות הראשונה במילה...ולפעמים גם ללא האות האחרונה לדוגמה "כדור - דו" אמא - מאמא אבא - בא או באבא ...הוא אומר תודה כמו שצריך זאת המילה היחידה שהוא מבטא בצורה נכונה . לגבי משפטים לדוגמא: אמא אני רוצה עוד מעדן - "מאמא עו דן " ממש חצאי מילים .אציין שהוא מצביע על דברים שהוא רוצה , יוצר קשר עין עם הסביבה ילד מאד חברותי..שמח ...העניין הוא שרק אני ובעלי מבינים את מה שמביע ואת צורת הדיבור שלו ואגב....הוא מקשקש המון מבחינת השפה ג'יבריש...האם עליי לדאוג? לגיל שלו כמה מילים עליו לומר והאם לומר חצאי מילים זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות שפה...בן שנתיים - תגובה
ענת תבור31/10/2013מיכל שלום,
התפתחות השפה של בנך, כפי שאת מתארת, מתאימה בדיוק לגילו. מבחינה שפתית נמצא בשלב הדקדוקי המוקדם, שזה מעבר מצירופי מילים למשפטים ראשוניים.
לגבי היגוי המילים - עדיין ישנם תהליכים כמו השמטות צלילים במילה, וזה הולך ומתפתח עם הגיל. פעמים רבות קשה להבין ילדים בגילו, ומזל שיש לו את אבא ואמא שלו שמבינים אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה לגמגוםשימי29/10/2013
מתי יהיה תרופה לגמגום??
האם יש התקדמות בנושא?? חושבים על זה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה לגמגום - תגובה
חן לדרר29/10/2013למיטב ידיעתי אין חיפוש תרופה מאחר ומדובר במצב ולא מחלה והגורמים שונים מאדם לאדם
נכון להיום - טיפול קלינאית תקשורת הינו העזרה המומלצת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה ו11 חודשיםטל23/10/2013
1. בני שנה ואחד עשר חודשים, לא מבטא את ההברה O.
האם את מכירה את התופעה?
2. האם זה נורמלי שבגילו הוא לא ממש מצרף מילים (רק "אמא מים" אם הוא רוצה מים או "אבא תיק" במקום תיק של אבא)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה ו11 חודשים - תגובה
ענת תבור23/10/2013הכל בנורמה לגילו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגום לאחר חיסוןא22/10/2013
שלום
האם נתקלתם בתופעה של גמגום לאחר חיסון?
אצלנו זה קרה שבועיים לאחר חיסון שפעת שנה שעברה ועבר לאחר חודשיים בערך.
זה היה גמגום ולא חוסר שטף
השנה אני מפחדת לתת שוב את החיסון
אשמח לשמוע מניסיונכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום לאחר חיסון - תגובה
חן לדרר22/10/2013לא ניתקלתי בתופעה.
בן כמה ילדך?
באופן כללי חוסר שטף מופיע בהתפתחות מדי פעם בגילאים הצעירים , הרבה פעמים ללא סיבה נראית לעין. אם זה עובר בתוך תקופה קצרה זה אינו דבר חריג או לא תקין.
יתכן שהיה צרוף מקרים שהדברים הופיעו יחד ובכל מקרה אם זה עבר ללא טיפול זה טוב.
באפשרותך להתיעץ עם רופא הילדים לפני החיסון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן מומלץ להתאמן על הדיבור?ניר13/10/2013
שלום,
רציתי לשאול, כמה זמן מומלץ להתאמן ביום על שטף הדיבור על מנת לשפר אותו?
חלק אומרים לי ש20 דקות ביום יספיקו וחלק אומרים ש"כמה שיותר יותר טוב" ( יותר לכיוון השעה+). חשוב לציין שיש לי משמעת עצמית גבוהה ואני מסוגל להתאמן אפילו שעה ביום (אני יכול לחלק ל3 פעמים ביום כל פעם 20 דקות), השאלה היא מה באמת יותר עדיף.
תודה רבה על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה זמן מומלץ להתאמן על הדיבור? - תגובה
חן לדרר13/10/2013זה תלוי באיזה שלב אתה בטיפול ומה בדיוק התרגול. הנכון ביותר הינו להתיעץ עם קלינאית התקשורת שמטפלת בך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגום פתאומיליאת04/10/2013
שלום רב,בני בן שנתיים ותשעה חודשים התחיל לפני יומיים לגמגם.פשוט מוזר הוא דיבר יפה עד עכשיו ופתאום אפילו את המילה אמא הוא מגמגם אותה ולוקח לו זמן להגיד אותה.זה פשוט מוזר ואני ובעלי מאוד מודאגים,יש לציין כי מאז חופש סוכות הילד מתנהג אחרת ובוכה מכל דבר קטן ונעלב מכל דבר .
מה דעתך בעניין ??? אני צריכה ללכת איתו לאיזה רופא שמטפל בגמגום ???
אני לחוצה...ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום פתאומי - תגובה
חן לדרר06/10/2013ליאת שלום
תקופות של חוסר שטף הינן אופייניות לגיל זה. הן מופיעות בפתאומיות ולרוב גם נעלמות בפתאומיות ובמהירות. כל עוד שמדובר בתקופה של עד 2-3 חודשים והילד אינו מראה מודעות לבעיית השטף לרוב מדובר בחוסר שטף אופייני לגיל.
חשיבות רבה הינה אופן התגובה של הסביבה. לרוב התופעה חולפת כאשר לא מתיחסים אליה ולכן מאוד חשוב שתתעלמו ולא תשדרו דאגה / חרדה וכדומה. למרות הרצון העז לעזור הדרך הטובה ביותר הינה להיות סבלניים ולתת לבנכם לדבר ולסים
ממליצה לך לקרוא תשובה מפורטת במדור שאלות נפוצות בפורוטם זה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבור לא ברוריעל29/09/2013
בני בן שנה ועשרה חודשים, ומדבר מאוד לא ברור (למשל: "אפהפה" זה אמבטיה, "תיאה" זה גם תירס וגם אבטיח, "טיזיה" זה טלביזיה).
בדיקת שמיעה יצאה כמעט תקינה ( 25 באוזן אחת ו 30 בשניה)
האם זה מתאים עדיין לגיל שלו?
האם יש לפנות לטיפול?
האם יכול להיות שזה קשור לכך שיש לו שקד שלישי מוגדל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור לא ברור - תגובה
ענת תבור30/09/2013ורד שלום,
שיבושים מעין אלו בגיל הזה הם עדיין תקינים. נצפה שבמהלך השנה הקרובה המילים ילכו ויהיו שלמות יותר - גם מבחינת ההברות וגם מבחינת הצלילים.
בכל מקרה, חשוב להמשיך במעקב רפואי ושמיעתי כי יש לו ירידת שמיעה שיכולה בהחלט להפריע ברכישת השפה. שקד שלישי (אדנואיד מוגדל) גורם לחוסר איוורור במערכת אף-אוזן-גרון ולהיווצרות נוזלים באוזניים שמורידים את השמיעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)