פורום הפרעות דיבור, ליקוי דיבור, גמגום - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שנתיים- דיבור מועט
    מילי
    17/07/2013

ביתי בחודש הבא תיהיה בת שנתיים ומהיכרותי עם מספר ילדים בני גילה אני חושבת שהיא לא מדברת מספיק. ישבתי ןעשיתי רשימה של מספר המילים אותן היא יודעת והגעתי לבין 60-70 מילים בערך- כולל מילים אותן היא מבטא רק בסופן.. כגון כן(=מסוכן) דה (=גלידה) דש(=חדש)וכדומה. והיא גם לא עושה חיבור בין מילים חוץ מ"לא רוצה" .אני כן רואה שהיא לומדת כל הזמן מילים חדשות או חלק ממילה אך בקצב איטי יחסית. היא מבטא את עצמה בדרכים אחרות כשלא יודעת מילה מסוימת ומבינה הכל בצורה מדהימה וגם שמתי לב שהזיכרון שלה מעולה אך היא לעיתים מתוסכלת כשלא מצליחה להסביר לנו את המילה בה הא מעוניינת. האם אני צריכה לדאוג? או לפנות לאיש מקצוע בשלב הזה? זה ממש מציק לי שילדים קטנים ממנה מדברים בצורה ברורה יותר ממנה ועושים חיבור של מילים. ב אשמח לחוות דעתך. תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת שנתיים- דיבור מועט

הוספת תגובה

• בת שנתיים- דיבור מועט - תגובה

ענת תבור
    17/07/2013

מבחינה התפתחותית ביתך נמצאת עדיין בשלב החד-מילי. מספר המילים שיש לה מעיד על כך שסביר להניח שבקרוב תתחיל לחבר 2 מילים יחד לצירופים. גם אופן ביטוי המילים (שימוש רק בהברה אחת) מתאים לשלב הראשוני של רכישת השפה בו היא נמצאת. זה נכון שרוב הילדים כבר מדברים באופן מלא יותר, אך עדיין היא נמצאת בטווח הנורמה. מה שטוב זה שהיא מבינה היטב ומצליחה להביע את כוונותיה גם בדרכים אחרות.
    הייתי ממליצה לך לחכות עוד קצת ולראות האם ההתקדמות ממשיכה. כן מומלץ לבצע בדיקת שמיעה בכדי לוודא שאין משהו אחר שמפריע להתפתחות השפה.
    בינתיים, נסי לתת לה מודל לדיבור מעט יותר מורחב - מבחינת השפה - אם אומרת מילה בודדת, חיזרי אחריה בהרחבה של 2-3 מילים (למשל, אם אומרת: "כדור", תחזרי אחריה: "את רוצה כדור" או "אמא משחקת בכדור") וכך גם מבחינת ההיגוי של המילים (אם אומרת "דור" לכדור, חיזרי אחרי: "נכון, כדור").

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 3 - האם גמגום?
    סול
    16/07/2013

שלום! בני בן 3.3 . החל לדבר יחסית מאוחר, ישנן מעט בעיות בהיגוי. לאחרונה חל שיפור ניכר בדיבור, אוצר מילים גדל והחל לבנות משפטים ארוכים יותר. מזה כשבוע שמתי לב שהוא מעין מגמגם - חוזר על הברה ראשונה בחלק ממילים. האם זה גמגום? האם יש צורך לפנות לטיפול? לחכות ? אני מנסה לא לשים לב לחזרות אלה ופשוט לתת לו לדבר בדרך שלו. האם זה נכון? רוצה לציין, לאחר שאביו הסב את תשומת ליבו לדיבור זה (אמר. בצורה של בדיחה ״ למה אתה אומר זאת כך..״), הילד התחיל להימנע ממילים אלה, וכשמרגיש ש׳נתקע׳, מחפש מילים שלום! בני בן 3.3 . החל לדבר יחסית מאוחר, ישנן מעט בעיות בהיגוי. לאחרונה חל שיפור ניכר בדיבור, אוצר מילים גדל והחל לבנות משפטים ארוכים יותר. מזה כשבוע שמתי לב שהוא מעין מגמגם - חוזר על הברה ראשונה בחלק ממילים. האם זה גמגום? האם יש צורך לפנות לטיפול? לחכות ? אני מנסה לא לשים לב לחזרות אלה ופשוט לתת לו לדבר בדרך שלו. האם זה נכון? רוצה לציין, לאחר שאביו הסב את תשומת ליבו לדיבור זה (אמר. בצורה של בדיחה ״ למה אתה אומר זאת כך..״), הילד התחיל להימנע ממילים אלה, וכשמרגיש ש׳נתקע׳, מחפש מילים אחרות להסביר אצ עצמו.. איך אנחנו צריכים להתנהג? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בן 3 - האם גמגום?

הוספת תגובה

• בן 3 - האם גמגום? - תגובה

ענת תבור
    16/07/2013

תכולי לקרוא תשובה מפורטת על כך בתשובות לשאלות נפוצות בפורום זה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת חמש
    ענבל
    02/07/2013

שלום,

בתי בת החמש התחילה לא מזמן טיפול אצל קלינאית תקשורת עקב היגויי לא נכון של האות ל'.
    במפגשים עם הקלינאית תקשורת היא מאוד נהנית ,אבל בבית היא לא תמיד רוצה לתרגל.

אשמח לעצה איך לדרבן אותה לתרגל את התרגילים.

תודה מראש
    ענבל

לקביעת תור
    סגירה
    בת חמש

הוספת תגובה

• בת חמש - תגובה

ענת תבור
    03/07/2013

ענבל שלום,
    התרגול בבית הוא אכן נושא שמשפחות רבות מתמודדות איתו. לא תמיד קל להגיע לתנאי תרגול כמו עם "אדם זר" בקליניקה, במיוחד אם זה דורש מאמץ והתמודדות עם קשיים. מצד שני, התרגול במהלך השבוע קריטי להתקדמות בטיפול.
    יותר מכך, לעבודה עם ההורה יש חשיבות מאד גדולה גם מבחינה רגשית, כשההורה מעביר מסר ש: "זה חשוב לי", "אני מאמין ביכולותיך", "אנחנו מתמודדים עם זה ביחד".
    לכן, מומלץ לחשוב יצירתי איך אפשר להפוך את רגעי התרגול לחוויה משותפת שלילדה יהיה כדאי ושווה לחכות להם. מומלץ לקבוע זמנים קבועים במהלך היום, שבהם היא יודעת שזה הזמן שלי ושל אמא (בלי אחים וטלפונים..). זה זמן שבו היא יכולה לבחור פעילות מיוחדת תוך כדי התרגול. לחשוב איך אפשר לתת לה כמה שיותר חיזוקים על המאמץ והניסיונות שלה להפיק את הצליל נכון.
    אם את שמה לב שיש משהו שקשה לה מידיי - עדיף לעזוב ולהתייעץ עם הקלינאית. התרגול בבית אמור להיות על דברים שלמדה והצליחה בטיפול ולא על דברים חדשים.
    והכי חשוב לזכור שזו חייבת להיות חוויה חיובית. אם זה הופך למאבק מתמשך - עדיף לא לתרגל ולהתייעץ עם הקילנאית איך לעשות את זה אחרת. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה אקח לתשומת ליבי

ענבל
    03/07/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוט לא מדבר
    עופרי
    28/06/2013

שלום רב,
    בני בן שנתיים ושלושה חודשים.
    בני לא סבל מדלקות או נוזלים באוזניים. עבר בדיקת שמיעה שנמצאה תקינה לחלוטין. רופא א.א.ג. בדק אותו ולא מצא דבר.
    הילד מדבר רק מילים בודדות, משתדל לפטפט, אך לא מובן ....
    לפעמים מפתיע אותנו עם צמד מילים (אבא קח וכו').
    יש לציין שהוא מתקשר מצויין ומבין היטב כל דבר.
    מה עלי לעשות ???
    האם יש מקום לקחת אותו לקלינאית תקשורת או להמתין ?
    בקרוב ילך לגן חדש, מנסיונך, האם צפויות לו בעיות ?
    אשמח לקבל תגובתך בהקדם.
    נטלי.

לקביעת תור
    סגירה
    פעוט לא מדבר

הוספת תגובה

• פעוט לא מדבר - תגובה

חן לדרר
    30/06/2013

מאחר ומתאורך קיים פער בין בנך לבין בני גילו בהחלט מומלץ להגיע לאבחון קלינאית תקשורת ולא לחכות.
    לגבי גן חדש זה כמובן תלוי בעוד הרבה מרכיבים התפתחותיים. כאשר ילד מאחר בדיבור לעיתים רבות מומלץ לשבצו במסגרת בה יהיה בין הבוגרים כדי שלא יהיה מתוסכל מידי. כדאי להתיעץ על כך עם הגננת הנוכחית ובכל מקרה לעקוב אחר השתלבותו בגן החדש
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה עם אפרקסיה
    גלית
    19/06/2013

שלום רב,
    יש לי ילדה בת שנתיים שאובחנה עם אפרקסיה. היא מטופלת ע"י ק. תקשורת. היא נמצאת השנה בגן רגיל פרטי ואני מעוניינת להכניס לגן סייעת למספר שעות ביום. האם אני יכולה לבקש מהעירייה עזרה בתשלום עבור הסייעת (מדובר בגן פרטי ולא גן עירייה)? איפה אני יכולה למצוא סייעת/חונכת/משלבת?
    תודה !

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה עם אפרקסיה

הוספת תגובה

• ילדה עם אפרקסיה - תגובה

חן לדרר
    30/06/2013

למיטב ידיעתי אפרקסיה אינה מזכה בסייעת וגם סיעות מאושרות לרוב רק במערכת הציבורית. באפשרותך לבדוק זאת מול התפתחות הילד הם בד"כ מכירים את החוקים העדכניים ביותר
    כאשר העירייה ממנת סייעת היא לרוב מציעה סייעות שלה, מציאת סייעת פרטית כדאי להעזר בהורים אחרים או לפרסם בחוגי לימוד של קלינאיות תקשורת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיבוש עבר ועתיד
    תמר
    12/06/2013

בני בן 5.5, משבש הטיות של עבר ועתיד, ("ואם הלכנו לסבתא?" במקום "ואם נלך לסבתא?")
    האם זה נורמלי בגיל הזה?
    האם זה ניתן לטיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    שיבוש עבר ועתיד

הוספת תגובה

• שיבוש עבר ועתיד - תגובה

ענת תבור
    12/06/2013

דנה שלום,
    חוקיות בשפה - כמו הזמנים נרכשת בהדרגה. בגיל זה אנו מצפים שרוב הדיבור מבחינת הטיות המילים (זכר/נקבה, זמנים, יחיד/רבים) יהיה תקין. רכישת צורת העתיד היא האחרונה מבחינת סדר הרכישה (לעומת הווה או עבר), אך בגיל זה מצופה שכבר ירכוש גם את המערכת הזו.
    האם חוץ משיבוש זה ישנם עוד קשיים בשפה? או שזה רק זה?
    ניתן לפנות לאבחון של קלינאית תקשורת שתוכל לחוות את חוות-דעתה.
    טיפול בהחלט עוזר ברכישת חוקי השפה, כמו גם תרגול ומתן מודל נכון בבית.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיבור - בן שנה וחצי
    תמר
    09/06/2013

תמיד אמרו לי שכל הברה/מילה קבועה שתינוק אומר על חפץ מסוים היא מילה.
    היום אמרה לי רופאת הילדים שחשוב שגם אחרים יבינו את המילה ולא רק ההורים,
    וברור שאם הילד אומר "ניה" רק אנחנו מבינים שמדובר בעגבניה (או "אוח" לרוח, או מקרים יותר בולטים כמו "ב" לבייביביס או "פ" לפיל).

האם צריך לספור רק את המילים שגם אחרים מבינים ולא רק ההורים?

לקביעת תור
    סגירה
    דיבור - בן שנה וחצי

הוספת תגובה

• דיבור - בן שנה וחצי - תגובה

ענת תבור
    09/06/2013

זה הכל שאלה של גיל. המילים הראשונות מאופיינות לרוב בשיבושים פונולוגיים (כמו השמטות והחלפות של הברות וצלילים). עם הזמן ההפקה תשתפר וגם אחרים יצליחו להבינו. סבלנות. זה ההבדל בין "שפה" (אוצר מילים למשל) ל"היגוי" (איך אני מפיק אותם).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4 ושמונה חודשים
    רינת
    05/06/2013

בני בן הארבע ושמונה חודשים . ילד מקסים ומתוק. הבעיה אצלו היא בעיית תקיעות בדיבור, זה גורם לו לדבר פחות , כמו כן גם בגן שמעתי ילדים שלועגים לו. הוא מטופל מעל שנה אצל קלינאית תקשורת אך אין שיפור רציני , כמו כן הקלינאית אמרה כי יש לו גם בעיית שליפה. האם יש איזה פיתרון לבעיית תקיעות בדיבור? האם בשל בעיית התקיעות בדיבור יש לו את בעיית השליפה? יש מומחה בתחום שניתן לפנות אליו? אני לא בטוחה שקלינאות תקשורת היא הפתרון עבורו. אודה להכוונה. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בן 4 ושמונה חודשים

הוספת תגובה

• בן 4 ושמונה חודשים - תגובה

ענת תבור
    05/06/2013

תסבירי למה את מתכוונת כשאת מגדירה: "תקיעות בדיבור"?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4 ושמונה חודשים

רינת
    05/06/2013

כשהוא מתחיל משפט בד"כ הוא נתקע בהברות. לדוגמא : אם הוא אומר את המילה "בית כנסת" אז זה מתחיל ב: בבבבבית כככנסת ואז שאר המשפט רגיל.
    תודה על ההתייחסות:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4 ושמונה חודשים - תגובה

ענת תבור
    05/06/2013

לעיתים "תקיעות בדיבור" או "גמגום" יכולים להופיע על רקע שפתי או על רקע של קשיי שליפה, ז"א, כשילד מתקשה לשלוף את המילה המתאימה ממחסן המילים במוח אז הוא נתקע בדיבור ובמהלך העיכוב הזה הוא עסוק בחיפוש המילה.
    יחד עם זה יכול מאד להיות שאין קשר ישיר בין שתי התופעות, ועם שתיהן הוא יאלץ להתמודד בטיפול ובחיים. בכל מקרה, קלינאית תקשורת היא הכתובת לקשיים מסוג זה, ואם אין שיפור בטיפול - כדאי להתייעץ איתה אולי לשנות כיוון בטיפול, לעשות הפסקה וכו'...
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן הארבע

רינת
    06/06/2013

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפזיה וורניקה-זקוקה להכוונה
    שולה
    25/05/2013

אבי קיבל אירוע מוחי לפני כשלושה חודשים.עבר שיקום "בפלימן" והוגדר עם בעית אפזיה
    קשה.במיוחד בהבנה.חייבת לציין שחל שיפור מתחילת האירוע
    אבי חבר בקופת חולים כללית,האם הוא זכאי לטיפולים דרככם?והאם אתם מטפלים גם בהפרעה זו
    אשמח לקבל כל מידע שיוכל לאפשר לי לעזור לאבי.
    תודה

הוספת תגובה

• אפזיה וורניקה-זקוקה להכוונה - תגובה

חן לדרר
    25/05/2013

קופת חולים נותנת לרוב מספר טיפולים לאחר ארוע מוחי (נדמה לי ש16 טיפולים) , עליך לבדוק בקופה של אביך האם זכאי לטיפולים ולכמה (מאחר ויתכן שהטיפולים בפלימן נספרים גם). בכל מקרה אם אינו זכאי ניתן לפנות לטיפול באופן פרטי
    לגבי מטפלים העוסקים בתחום אינני יכולה לתת הפניה ספציפית, בדקי מכוני קלינאיות תקשורת באזור מגוריכם ואז ניתן לברר איתם
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן חמש
    אמא ל 2
    22/05/2013

שלום,

בני בחודש הבא יהיה בן חמש בדיוק.

הוא ילד מאוד תקשורתי בעל תחומי עניין מפותחים, מבחינה קוגנטיבית מתפתח כמצופה ואף מעל למצופה מבני גילו וכן מבחינה מטורוית.

יש לו מעט חולשה בחגורת הכתפיים אך לא בצורה חמורה ולא משהו שמפריע להתנהלות הגופנית שלו.

כשהיה צעיר עבר בדיקת שמיעה שלא הייתה אמינה מפאת גילו הצעיר, בחודש פברואר עבר בדיקה נוספת , הפעם היה שיתוף פעולה מלא. באוזן ימין - 15 אוזן שמאל 25-30.

הוא מדבר היטב ושוטף ואף עבר אבחון של קלינאית שלא זיהתה שום קושי מלבד הגיית ת כ - "סססס" .

היינו אצל רופא א.א.גרון בעקבות תוצאת בדיקת שמיעה שטענה שיש לו מעט נוזלים באוזן שמאל ונתנה לו סירופ ליבוש, חזרנו אלייה אחרי חודש ואמרה שהכל תקין.

אני עדיין מוטרדת היות ובתחושה שלי עדיין משהו לא תקין, קשה לי להצביע איפה אני אנסה-

1. הוא מאוד מאוד לא אוהב לשמוע מוזיקה, זה מפריע לו ולטענתו מרדים אותו.

באותה נשימה הוא גם לא יודע לשיר שירים, כמעט ולא שר, ולא יודע לשיר.

השיעורי מוזיקה בגן מאוד לא נעימים לו, כשהלך להצגה מוזיקלית נרדם, כששומע שיר בטלויזיה מבקש להעביר ערוץ וכו'. האם יש לך הסבר לתופעה הזו?

2. הוא מדבר ברצף אך לדעתי יש לו קושי בפירוק מילה להברות בגלל שלא שומע, לא מצליח להבחין בצלילים במילה.

למשל - שרנו בגינה את השיר אוניה (בשביל אחותו הקטנה), את ההברה האחרונה לא אמרתי רק אוני והוא השלים "אה" למרות שתיקנתי מספר פעמים היה לו קשה להבין שזה "יה".

מהתיאורים הנ"ל האם ייתכן שיש בעית שמיעה למרות שהרופאה אמרה שהנוזלים יתייבשו והכל תקין.

מה דעתך ומה לעשות?

תודה מראש

וסלייחה על האורך

לקביעת תור
    סגירה
    בן חמש

הוספת תגובה

• בן חמש - תגובה

ענת תבור
    22/05/2013

נוזלים באוזניים זה דבר שיכול לבוא וללכת, אך סביר להניח שכשהרופאה ראתה שהנוזלים התייבשו, השמיעה קרוב לודאי חזרה למצב תקין - אם כי צפויים שינויים במהלך הזמן (כמו צינון שבא והולך).
    יחד עם זה, הקושי שאת מתארת בפירוק המילה דורש יכולת אנליזה (פירוק) של צלילים כחלק מתחום שנקרא "מודעות פונולוגית", יכולת שבגיל חמש נמצאת בשיא רכישתה. ככל שיתרגל יותר פירוק מילים להברות - כך יצליח לזהות בקלות רבה יותר את ההברות המרכיבות מילה, ושגיאה בתהליך זה לרוב לא קשורה לבעית שמיעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה על מילים
    תמרה
    16/05/2013

שלום לך,

בני בן שנה ושמונה חודשים.
    עבר איבחון לאחרונה ,שם נמצא כי הוא באיחור התפתחותי.לאחרונה(בחודשיים וחצי שלושה האחרונים) החל לשיים את המציאות אך הוא חוזר ממש ממש אחרי כל מילה שנאמרת לו,לעיתים אף מילים שנאמרות לידו אך אינן קשורות אליו כלל.

אני מפחדת שמתפתחת אקולליה..
    מתי ניתן לאבחן אקולליה.ומתי זה סביר וחלק מתהליך רכישת השפה.

בברכת כל טוב ותודה תמרה

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה על מילים

הוספת תגובה

• חזרה על מילים - תגובה

ענת תבור
    22/05/2013

תמרה שלום,
    בשלב שילד אומר מילים בודדות מאד קשה לעשות הבחנה בין חיקוי לאקולליה. גם אם יש חזרה על מילים שאינו מבין אותן, עדיין לא ניתן לדעת בשלב הזה אם זה לצורך הנאה עצמית או חלק מהאימון שילדים עושים כחלק מתהליך רכישת הדיבור.
    האם באבחון שנערך לו הומלץ על טיפול שפתי? במידה וכן תוכלי להתייעץ עם קלינאית התקשורת ולעשות יחד איתה את המעקב על מה חוזר, מתי ואיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמגום ממש קל
    אורחת באתר
    15/05/2013

שלום,אני בת 15 וחצי ולפני שנתיים בערך התחילה אצלי בעיה בהגיית מילים.זה לא ממש גמגום.אני לא נתקעת באות מסויימת או משהו כזה אבל אני לא מדברת ממש ברור,לא תמיד מבינים מה שאני אומרת.זה לא קרה לי בכלל לפני שנתיים.דיברתי ממש ממש רגיל.יש מצב שזה יכול לעבור..? אולי בגלל שזה גיל ההתבגרות? זה קשור? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    גמגום ממש קל

הוספת תגובה

• גמגום ממש קל - תגובה

ז'קלין סקרן מנסור
    16/05/2013

שלום
    חשוב לעשות בירור רפואי עקב השינוי לאחרונה ולבדוק אפשרות להפניה לאבחון דיבור ע"י קלינאי תקשורת בהתאם

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמגום ממש קל

אורחת באתר
    16/05/2013

זאת שוב אני(בקשר לקשיים קלים בדיבור) יכול להיות שזה בגלל ניוון שרירים במוח?ושכחתי לציין שיש ימים שאני לא מגמגמת בכלל,כלומר זה הולך ובא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמגום שהחל לאחר הרכבת כתר בפה
    חן
    09/05/2013

שלום
    אני בן 30 לאחרונה שמו לי כתר בפה ומאז החלו לי קשיי דיבור וגמגום , משהו שלא היה לי לפני .
    הייתי אצל רופא השיניים כמה פעמים , שינינו את מבנה הכתר ועדיין הבעיה לא עברה .
    הייתי מעונין ללכת לאיש מקצוע שמבין במבנה שיניים וגמגום לחוות דעת אך אני לא יודע מי מטפל בדברים כאלה .

אשמח לסיוע

תודה

הוספת תגובה

• גמגום שהחל לאחר הרכבת כתר בפה - תגובה

ז'קלין סקרן מנסור
    10/05/2013

שלום
    מהתיאור שלך איני מצליחה לזהות את הקשר לכן ממליצה שתיגש לאבחון קלינאי תקשורת .

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה-האותיות ס',ז'
    חסוי
    08/05/2013

אני בן 17 וכשאני מבטא את האותיות:ס',ז',צ אני מוציא את הלשון,איף אפשר לטפל בזה?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה-האותיות ס',ז'

הוספת תגובה

• עזרה-האותיות ס',ז' - תגובה

ז'קלין סקרן מנסור
    08/05/2013

תבקש הפניה לבדיקת שמיעה ואבחון קלינאי תקשורת

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות בדיבור
    יגאל
    07/05/2013

אני בן 40 מזה כשנה נתקלתי אם הפרעות רציניות בדיבור למרות בדיקות אצל נרורולוג לא נמצאה שום בעיה התחלתי טיפול אצל קלינאית תקשורת אבל לערכתי גם זה לא עוזר
    יש לי בעיה עם בלוטת התריס חוסר תפקוד יש טוענים שיש קשר ישיר בין בלוטת התריס לבין הדיבור השאלה לאיזה מומחה אני יכול להגיע על מנת לבדוק אם אין בעיה ורק קלינאית תקשורת זוהי התרופה המהירה ואם כך על מי ניתן להמליץ לטיפול מהיר תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות בדיבור

הוספת תגובה

• הפרעות בדיבור - תגובה

חן לדרר
    08/05/2013

מה הקושי בדיבור והאם הבעיה בבלוטת התריס מטופלת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה