מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד בן 5 מגמגםמשה17/09/2013
שלום רב,
לבננו בן ה5 יש גמגום שבא ונעלם מספר פעמים. לאחרונה הוא זה שוב חזר והפעם בצורה יותר בולטת ההברות הראשונות שלו נתקעות עד שהוא מצליח להגיד את המילה לדוגמא:
"ררררררר רוני אמר לי..." או "אאאאא אמרתי לה ש" וזה קורה גם עם יותר ממילה אחת במשפט, ובנוסף הוא התחיל לנסות לקחת אוויר לפני שהוא מדבר וגם עם המאמצים לדבר הוא מתכופף ומגלגל את העיניים לפעמים.
הפעם הזאת זאת הפעם הכי רצינית שהייתה עד עכשיו מבחינת ההחמרה בדיבור, אבל אנו לוקחים בחשבון שכל זה קשור לשינויים שעברו עליו לאחרונה, שינוי מקום מגורים, שינוי גן, ולידת אחות קטנה. ולכן אנו לא יודעים האם כדאי ורצוי כבר עכשיו להתחיל באבחון וטיפול של קלינאית תקשורת או אולי להמתין עוד קצת להסתגלות לשינויים שהוא עבר וזה יחלוף מעצמו כמו בעבר.
האם זה יכול להיות חוסר שטף התפתחותי שייפתר מעצמו או שזה כבר גמגום שמצריך טיפול כמה שיותר מהר?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 5 מגמגם - תגובה
חן לדרר17/09/2013משה שלום
אנחנו לא עושים אבחון רק על סמך מידע שניתן אבל באופן כללי המאפיינים שאתה מתאר כבר אינם אופיינים לחוסר שטף התפתחותי. מעבר לכך גם מקרים של חוסר שטף התפתחותי (לפחות למראית עין) שנמשך זמן רב או חוזר פעמים רבות מצדיק אבחון
אני לא ממליצה לחכות אלא לגשת לאבחון
יכול להיות שזה בור אך גם יכולת להיות שזה יחמיר וחבל לחכות.
המקום להתלבטות מה הלאה הינו באבחון (הגעה לאבחון אינה מחיבת שתמיד יוחלט להתחיל לטפל)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאמא15/09/2013
שלום,
יש לי ילד בן שנתיים.
לא משתמש כלל בכינוייי גוף ולעצמו מדבר רק בגוף שלישי..
עד מתי?זה מלחיץ ומפריע?..
מתי זה אמור להדאיג?
על מה יכול להעיד...
בברכת תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ענת תבור16/09/2013זה בסדר גמור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיבה לתופעות הללו ?יוסי09/09/2013
שלום רב,
בני בן 3, לפני כשבועיים החל ללכת לגן טרום טרום חובה. ובמקביל נולד לנו בן חדש לפני חודש. כצפוי ההליכה לגן החדש מלווה בבכי בהתחלה והימים הם ימי הסתגלות.
בשבוע האחרון החל מגמגם, מוציא משפטים כאשר ההברה הראשונה של המשפט יוצאת לו מאוד מגומגמת כמו למשל" א א א א אני רוצה ללכת עם אבא"
ובנוסף התחיל לענות לנו לכל משפט שאנחנו אומרים בתשובה " מה ?" לעיתים כמה וכמה פעמים עד כדי כך שאנחנו צריכים לחזור על הביטוי כמה וכמה פעמים ולעיתים מוציא אותנו מדעתנו. מה דעתך על תופעות אלו בנפרד או ביחד ? איזה בירו או התערבות כדאי לבצע ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הסיבה לתופעות הללו ? - תגובה
חן לדרר10/09/2013התופעה הראשונה שתיארת הינה חוסר שטף התפתחותי ומופיעה בתקופות קצרות לאורך ההתפתחות, תוכל לקרוא פרוט רב יותר במדור שאלות נפוצות בפורום זה. העיקר בהתיחס לתופעה זו הינה לא להתיחס ולהפגין 'הכל כרגיל'.
לגבי התופעה השניה מופיעה כשילד לא שומע טוב (לעיתים עקב דברים קצרים כגון צינון או דלקת אוזניים) או לחילופין כדך התמודדות עם קושי כלשהו.
לגבי תופעה זו הצעתי הינה לחכות כמה ימים ולראות אם זה נרגע , אם לא אז צריך בדיקת רופא (ילדים או א.א.ג) ובדיקת שמיעה כדי לשלול את הנושא הרפואי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בכיתה ד מגמגםאמא למגמגם03/09/2013
שלום רב,
יש לי ילד בכיתה ד שמגמגם, הוא מגמגם מגיל קטן וגם מאובחן ADHD ו-ODD ומטופל ברטלין,
בעבר גיל 5 ו 6 כיתה א עשה שני איבחונים אצל קלינאית תקשורת ונאמר לנו כי הגמגום כנראה חולף.
בפועל עדיין מגמגם, אציין כי בעל ביטחון עצמי גבוה ודברן לא קטן, והעניין אינו ממנו השתתפות בטקסי בית ספר, תשובות בכיתה והרצאות בית ספריות.
אני מאוד מעוניינת בקלינאי תקשורת שמטפל בבעיה ומקנה כלים להתמודד, חיפשתי ולא הצלחתי למצוא משהו שמטפל בגמגום לא התפתחותי ולא רגשי.
אודה מאוד לעזרתכם בעניין, היום לאחר המתנה ארוכה של כמה שבועות שוב הגעתי לקלינאית תקשורת שנאמר כי מטפלת בגמגום ולא כך הדבר.
אשמח לשם וטלפון של משהו מומלץ מומחה בעל ניסיון עם ילדים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בכיתה ד מגמגם - תגובה
חן לדרר03/09/2013אינן לנו אפשרות להמליץ על מטפל ספציפי אך בערקון מי שמטפל בגמגום בילדים מתאים ללא קשר לסיבה
את יכולה לפנות לאגודת המגמגמים בישראל ולבקש מהם המלצות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה ו 9 חודשיםתמר02/09/2013
בני בן שנה ו 9 חודשים, מדבר מאוד לא ברור, ושמתי לב שלא הוגע O (כלומר ו עם חולם). למשל, במקום מנגו אומר "מנג".
האם זה מצריך פני הלקלינאית תקשורת או לחכות עוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד פרט אחד
תמר02/09/2013יש לו נוזלים באוזניים והוא הופנה לבדיקת שמיעה, שאותה עדיין לא הספקנו לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד פרט אחד - תגובה
ענת תבור02/09/2013מומלץ לטפל קודם בנושא האוזניים והשמיעה, כי סיכוי רב שישפיע לחיוב על הדיבור. בכל מקרה, הוא עדיין צעיר לטיפול בשל שיבוש היגוי של הגה בודד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בכיתה ה' גמגום קלאמא01/09/2013
שלום לכן,
בני בן ה-11 גמגם בעבר (גיל 2-3) והדבר נעלם כמעט לחלוטין. עתה הוא מתלונן כי בכיתה הוא "מגמגם, יודע את התשובה ולא מצליח להגיד אותה". בנוסף יש לו שיבושי הגיה של האותיות ס', צ', ת', ש'.
קיבלתי הפניה ממכבי לקלינאית תקשורת.
האם לגעתכן מדובר בבעית שטף או בבעית גמגום (כפי שהוא מגדיר אותה)?
האם יש לכן המלצה לקלינאית המתמחה בתחום שמטפלת בילדים בוגרים באיזור הדרום? - מופנה גם להורים בפורום.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בכיתה ה' גמגום קל - תגובה
חן לדרר01/09/2013גם גמגום הינו בעית שטף, בכל מקרה כדי להגיע להבחנה בין גמגום לבין בעית שטף על רקע אחר יש צורך באבחון קלינאית תקשורת
בידקי מול הקופה למי ניתן לפנות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתייםלרה26/08/2013
בוקר טוב,
בתי בת עוד מעט שנתיים,
דו לשונית, בבית מדברים ספרדית ובגן עברית.
התעצתי קודם לגבי איך להתנהג, נאמר שאנחנו נדבר בספרדית איתה אבל הבעיה שגם אנחנו מערבבים את שתי השפות...
היא מדברת חצי חצי... לרוב עברית אבל יש מילים שהיא אומרת רק בספרדית.
היא מדברת הרבה ואומרת משפטים כגון לא רוצה את זה, אתא (הכלב) שב במקום, לא לזוז.
אני מפחדת שהיא תערבב את השפות ולא יבינו אותה....
בנוסף היא הפכה לתוכי (טבעי לגיל שלה, אני יודעת), אבל אז המשפחה כל הזמן מכנס לה מילים לפה, תגידי ככה ותגידי ככה... כאילו יש מטע מילים שהיא אומרת מעצמה. האם זה בסדר? או לבקש שלא יעשו את זה יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנתיים - תגובה
ענת תבור27/08/2013לרה שלום,
לגבי השפות - מאד יקל עליה אם תשמרו על דיבור בשפה אחת, כי כך תוכל להפריד וללמוד בצורה יותר מסודרת את החוקיות של כל שפה. מלבד זאת, טבעי שתשבץ מילים בספרדית בתוך עברית וההפך, כי יש מילים שנאמרות רק בבית או רק בגן, והיא אינה מכירה אותן בשפה השנייה. אתם תוכלו לחזור אחרי המילה בשפה המתאימה וכך תוכל להרחיב את אוצר המילים בשתי השפות.
לגבי החיקוי - מאד מומלץ לא לבקש ממנה: "תגידי...", על אף שזה לפעמים חלק מההנאה מילד קטן שלומד את השפה... הלמידה העיקרית של השפות מתבצעת ע"י הקשבה של דיבור הסובבים אותה והתנסות שלה עם חיזוק של הסביבה. נסו לשמור כמה שיותר על שיח טבעי, שבו כל אחד מדבר בתור שלו, וכך תלמד גם איך ומתי לדבר בצורה טבעית ולא רק מה לומר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירוע מוחי בת 26נינה18/08/2013
שלום רב , אחותי הקטנה בת ה26 עברה אירוע מוחי בעקבות קריש דם מולד , הייתה במשך חודש מורדמת ומונשמת בבית החולים רמבם לאחר ניתוח קשה ,עברה חלמה בבית לוי נשטיין במשך כחצי שנה , תודה לאל חזרה לעצמה ולתפקוד מלא , כמובן שהאירוע השאיר מספר שרידים שאנו רוצים להמשיך ולשקם , הבעיה העיקרית הינה הדיבור , יש לציין שעד לפני חצי שנה לא היינו מבינים מילה , היום אנחנו מבינים אותה אך הדיבור מעט כבד ומסורבל , רציתי לקבל ייעוץ להיכן ניתן לפנות לקבל עזרה מקצועית , יש לציין שסיימה את הטיפול אצל קלינאית תקשורת מטעם קופת החולים , נאמר לה שתחזור לדבר עד שהמוח ישתקם מכיוון שה״שריטה״ שהמוח קיבל היא במקום הדיבור.
אשמח לקבל הנחיה להמשך טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע מוחי בת 26 - תגובה
ז'קלין סקרן מנסור18/08/2013שלום נינה
אם סיימה את מכסת הטיפול דרך הקופה אז ניתן לפנות לטיפול באופן פרטי ע"י קלינאי תקשורת, האם הקלינאית המטפלת המליצה על המשך טיפול ? גם אם כן וגם אם לא תמיד ניתן לערוך אבחון ואז להחליט על הטיפול
שיהיה לה בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגום פתאומי אצל ילדחן15/08/2013
שלום רב,
הבן שלי בן שנתיים וחמישה חודשים, חכם, קשקשן, עם אוצר מילים עשיר מאד...
בימים האחרונים החל לגמגם ואנחנו מודאגים. המילים כאילו מתקשות לצאת לו מהפה והוא נתקע וחוזר על הברה שוב ושוב... עד עכשיו הוא דיבר ממש יפה ופתאום הגמגום הזה... אני לא מבינה מה קרה ומאפיה זה בא פתאום. מה עושים ומתי צריך לבדוק את זה לעומק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום פתאומי אצל ילד - תגובה
ז'קלין סקרן מנסור16/08/2013שלום הילה
תופעות של חוסר שטף אנו רואים במהלך התפתחות הדיבור של הרבה ילדים ובחלק גדול מהם יש שליטה בשטף הדיבור והחוסר שטף נעלם
אם התופעה תימשך למספר שבועות ניתן לפנות לאבחון ע"י ק. תקשורת
נא לקרוא תשובות לשאלות נפוצות לגבי נושא זה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי דיבורדינה12/08/2013
שלום רב
הנכדה שלי בת 3.7 חודשים ואינה מדברת באופן ברור קשה מאוד להבין אותה
ואוצר המילים שלה זעום.
לציין שעברה בדיקת שמיעה תקינה וכן יש לה פוליפים מוגדלים.
למה זה קורה ומה צריך לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי דיבור - תגובה
ז'קלין סקרן מנסור13/08/2013שלום אוסנת
כאשר יש חששות מצד ההורים והקרובים למובנות דיבור ירודה ו/או התפתחות שפה מאחרת ,מומלץ לפנות לאבחון ע"י קלינאי תקשורת ,לבדוק למה זה קורה ? והאם יש צורך בהתערבות טיפולית או מתן הדרכה
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגוםאני04/08/2013
מעוניינת להתייעץ לגבי ילדיי:
בני בן פחות מ 3. התחיל לדבר מוקדם מאוד, אף מאוד בלט מבחינה זו לבני גילו. הגננות גם אומרות שהדיבור שוטף לחלוטין, כמו מבוגר. בחודש האחרון, לפתע הוא נתקע על הברות וזה די מוזר שדווקא לו זה קורה. קראנו שאם זה קורה להתעלם ולא להעיר. האם זה הדבר המומלץ? אני יודעת איך הוא יודע לדבר, אז לא נלחצת מזה, אבל ערה לזה ולא רוצה שיחמיר כמובן, בשל תגובה או טיפול לא נכון.
שאלה נוספת, בתי בת 5. אומרת ס' במקום צ'. האם כדאי לעבוד על זה וכיצד?
ואצלה, דווקא קורה שהיא לפעמים מחפשת את המלים הנכונות ונתקעת. לא גמגום, אלא לעתים רחוקות, קושי בשליפה. זה לא בולט, היא מדברת ברצף, אך זה כן קורה לפעמים. מהתייעצות בגן נאמר לנו שזה גבולי ואולי יעבור לבד.
אשמח לדעת, מה כדאי לעשות בשני המקרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום - תגובה
ענת תבור04/08/2013שלום,
לגבי הגמגום - פעמים רבות נראה תופעה של חוסר שטף דווקא אצל ילדים שהתפתחות השפה שלהם מהירה, בגיל הזה חוסר השטף יכול לבטא פער בין החשיבה לבין היכולת השפתית. תוכלי לקרוא על כך באופן מעמיק בפורום זה ב"תשובות לשאלות נפוצות".
לגבי הילדה - כדאי לפנות לאבחון של קלינאית תקשורת. גם לגבי ההיגוי וגם לגבי השליפה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב בדיבורשירן31/07/2013
שלום
הבת שלי בת שנתיים וחודשים
היא סוג של מדבר.. ברמה של שתי מילים שמבטאות רצון. ״ לא ככה״ ״ אמא דורה״ וברמה של מילה אחת ״ סיר״ שוקו״
אבל לא מדברת בצורה של משפט. היא מקשקשת המון . יש ימים היא פשוט מתחילה לקשקש ארוכות כאילו מנסה לדבר.
האם זה תקין שבגיל שלה היא עדיין לא מדברת שוטף. כמו ״ אמא אני רוצה לאכול״
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיכוב בדיבור - תגובה
חן לדרר31/07/2013דירן שלום
בגילה של ביתך הינו מצפים לצרופים רבים יותר. מאחר והנורמה הינה די רחבה יש צורך בבדיקה מפורטת כדי לראות האם מדובר בקושי המצריך התיחסות או לא
מומלץ לפנות לאבחון קלינאית תקשורת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבור מהיר ולא ברור לסירוגיןעומר24/07/2013
שלום,
אני בן 27 ויש נטייה לדבר בקצב מהיר כך שלפעמים אני מבטא
מילים בצורה לא ברורה או בולע מילים בשטף הדיבור. זוהי תופעה שקיימת
אצלי מספר שנים ואני מעוניין לטפל בה.
האם יש איזשהם תרגילים או טיפולים שניתן לבצע ע"מ לטפל או לפתור
את הבעייה ולהגיע לקצב דיבור איטי ובהיר יותר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור מהיר ולא ברור לסירוגין - תגובה
ענת תבור24/07/2013עומר שלום,
תוכל להיעזר בקלינאי/ת תקשורת באבחון וטיפול, שיכלול הדרכה ותרגילים בכדי לשפר את השטף ומובנות הדיבור.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרגילים
עומר27/07/2013שלום,
האם ישנם תרגילים בייתיים?
פנייה בעבר לקלינאית תקשורת לא הועילה ואני מעדיף לטפל בכך באופן אישי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרגילים - תגובה
ענת תבור28/07/2013לצערי קשה לי לתת תרגילים מבלי לראות ולשמוע אותך ולהבין בדיוק מה הבעייה, כדאי גם לחשוב מדוע הטיפול בעבר לא עזר (אולי התרגילים שניתנו לא התאימו, אולי היית פחות פנוי לשינוי, לתרגול..).
יכול להיות שדווקא עכשיו שזה מאד מפריע לך - תתגייס לנושא. השינוי בהרגלים הינו דבר לא פשוט וחשוב להשקיע זמן בתרגול יומיומי. תוכל לנסות לחזור שוב לתרגילים שניתנו לך בעבר, תוך הקפדה על אינטסיביות.
היתרון בטיפול הוא שיש לך ליווי ש"מכריח" אותך לתרגל (כמו שקשה לעשות אימון כושר לבד בבית, ואנשים מעדיפים ללכת למכון או לחוג....) וגם לקבל הנחייה מקצועית ומדורגת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לבני בן שנה ועשרה חודשים.צביה22/07/2013
שלום,
רציתי לשאול האם זה שכיח/אופייני לגיל שנה ועשרה חודשים להשתמש בגוף שלישי כמו" טל רוצה וכו'" והאם זה הגיוני שבמקום "אני" על עצמו אומר "אתה"?
בברכת תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לבני בן שנה ועשרה חודשים. - תגובה
חן לדרר23/07/2013כן בהחלט
בגיךל הצעיר ילדים לא מבינים את המונח 'אני'. לרב הם ישתמשו בשמם כדי להחליף זאת.
בשלב יותר מתקדם הם אומרים 'אתה' כי ה מה שהם שומעים מהסביבה
לא לדאוג, להמשיך כרגיל ו'אני ' עוד יגיע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת עברית לא נכונה על התפתחות שפהשיר22/07/2013
בני בן שנה+8 חודשים, מתוק וחייכן, בעל אוצר מילים דל של כ5-6 מילים אך מבין הכל ומביע עצמו בעזרת מלמולים וג'סטות למרות שעיקר השפה היא ג'יבריש.
נמצא בגן בקבוצה קטנה של 12 ילדים בני גילו עם 2.5 מטפלות חמות ואוהבות, ללא גננת.
לאחר התלבטות רשמתי אותו לשנה הבאה רשמתי לגן עם גננת טובה+2 סייעות, 24 ילדים בגילאי שנה+9 עד שנתיים+10 (הוא יהיה הצעיר ביותר).
יש אפשרות להשאירו עוד שנה בגן הנוכחי אך הבעיה היא שאחת הדמויות המשמעויות מדברת עברית לא נכונה כולל בלבול בין זכר ונקבה ומילות קישור.
שאלתי: האם לדמות כזו עשויה להיות השפעה על התפתחות השפה שגם ככה מעט מתעכבת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת עברית לא נכונה על התפתחות שפה - תגובה
חן לדרר22/07/2013שיר שלום
יכולה להיות השפעה קלה יחד עם זאת בנך נחשף להרבה אנשים שמדברים עברית תיקנית כך שהסיכוי שיחקה דוקא את הדמותהאחת עם השגיאות אינו גדול
לפי תאורך נראה שמדובר באיחור שפתי ולכן מומלץ לבצע אבחון קלינאית תקשורת ולראות האם יש כבר צורך בטיפול או שמספיקה הדרכה.
כמו כן כדאי לשקול האם יהנה מגן בו יהיה בין הקטנים וגם עם יכולת הדיבור צעירה יותר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)