מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לירון הפסיכולוגית שלוםבעילום שם04/02/2013
לירון היקרה שלום.
אני בחור עם נכויות שונות. לפעמים אני ממש מרגיש צורך לדבר עם מישהו, ועדיף עם פסיכולוגית. היות ואת מנהלת את הפורום הזה, ויש לך קליניקה בכפר תבור - חשבתי לפנות אלייך.
אבל יש דבר שבגללו אני קצת מהסס. אפשר לומר שזה בגלל מחשבה עקרונית. אני אסביר:
נניח שיהיה אפשרי שתהיי הפסיכולוגית שלי, ובאמת אני אפתח הכל בצורה רצינית. בהנחה שאת פסיכולוגית טובה, ואני סבור כך, כנראה תהיי אמפתית ועדינה. כלומר, אחוש בנוח בקליניקה. אחוש שאת מבינה ומקבלת אותי.
ואז - בתום כל פגישה - אצא אל "החיים האמיתיים". והחיים האמיתיים לא קלים לי בכלל. לרוב אנשים מגיבים אלי בטווח האפשרויות שבין התנהגות "רעה" לאדישות. את מבינה, לזולת לא יהיה אכפת בכלל ממה שיקרה בקליניקה. ולמה שיהיה לו אכפת?. עולם כמנהגו ינהג, ואני אמשיך להיתקל במציאות הלא סימפטית שבחוץ.
תוכלי לומר: בעקבות טיפול פסיכולוגי, תעלה ההכרה שלך בערך עצמך, יתפתח הביטחון העצמי, ומשהו מהתחושה הטובה בקליניקה יחלחל איכשהו החוצה. (היית אומרת דבר כזה?). זאת מחשבה יפה, והלוואי שהיא נכונה, אבל אני לא סגור על זה שהיא עומדת במבחן המציאות. נראה לי שהחיים לא עובדים כך.
לכאורה, אלה סיבות למה טיפול פסיכולוגי הוא קצת חסר טעם עבורי.
ומאידך, ישנה המחשבה שזה יכול לעזור לי, ואולי גם בדרכים שאיני מודע להן כרגע. וישנו הרצון לשתף מישהו ברגשות האינטימיים. ואת יודעת מה? אפילו הרצון לקבל אמפתיה. זה לגיטימי?.
טוב, כתבתי כאן קצת בבילבול, אבל את מבינה שהדברים אותנטיים ונובעים מכאב אמיתי.
ואני מודע לכך שזה קצת בעייתי שעירבבתי בין הסוגיה העקרונית של הליכה לטיפול פסיכולוגי, לבין הרצון הגלוי שלי שזה יהיה דווקא אצלך.
ובכל זאת, אבקש שתתייחסי למחשבות שהעלתי.
אולי תכתבי לי איך את רואה את הדברים שכתבתי עליהם? האם את מבינה את ההתלבטות שלי?
מה עמדתך העקרונית?.
סליחה שחפרתי לך, אבל נסיתי לדייק ככל הניתן את המחשבות והרגשות שלי.
אשמח לשמוע כל מה שעולה לך בראש על זה.
להתראות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירון הפסיכולוגית שלום - תגובה
לירון אשחר שפרינצק07/02/2013הי,
אתה מעלה כאן שאלות ומחשבות אמיתיות, אשר קרוב לוודאי עולות אצל רבים אחרים.
אנסה לענות על כמה מהן בקצרה.
אחד הדברים הראשונים שנעשים כאשר פונה מגיע לטיפול פסיכולוגי, הוא הגדרת מטרות ויעדים לטיפול בהתאם לצרוך של הפונה.
הטיפול בהמשך מתנהל בהתאם להגדרות המטרות.
טיפול פסיכולוגי אינו מתקיים במנותק מהמציאות החיצונית, אעפ"י שהוא מתקיים ב'קליניקה סטרילית' כביכול, העולם החיצוני ואמיתי של הפונה נכנס בכל רגע ורגע, ואף יותר מכך, אחד הדברים החשובים להדגיש כאשר מישהו פונה לקבלת טיפול הינו העבודה היומיומית. אף טיפול לא יכל לשנות עמדות, דעות ומחשבות ורגשות ללא עבודה יומיומית של הפונה. פגישה שבועית של שעה בשבוע (או אפילו שעתיים שבועיות) לא יחוללו כל שינוי אם לא יתקיים הקשר יומיומי, מחשבה, עיסוק ועבודה על דברים שעלו. בהתאם לכך, טיפול פסיכולוגי אינו יכול לשנות את ה'מציאות שבחוץ', וגם לא את כל האחרים, אלא יכול לעזור לך לשנות את הגישה וההתייחסות, להבין מה עובר עלייך, מדוע אתה חש כך, או מדוע אלו התגובות שאתה מעורר אצל האחרים. השינוי יתרחש מתוך ההכרה, ההבנה והמודעות לכל אלו, ומתוך חיזוק יכולותייך, תחושותייך ובטחונך העצמי.
בנוסף, חשוב לציין כי העלאת ביטחון עצמי, ערך עצמי ודימוי עצמי הנן מטרת לגיטימיות מאוד ונפוצות ביותר בקרב פונים רבים (רבים גם ללא כל נכות נראית לעין).
לבסוף, הרצון לשתף מישהו ברגשות והתחושות האינטימיים ולקבל אמפטיה הינו חשוב ולגטימי והינו חלק אינטגרלי מהטיפול הפסיכולוגי.
אחת המטרות המשמעותיות בכל טיפול לדעתי, היא היכולת לרכוש כלים בכדי להעביר בהמשך את כל אשר רכשת לשימוש יומיומי ללא התמיכה הפסיכולוגית.
מקווה שהצלחתי לענות על שאלותייך, ושאלותיהם של רבים אחרים, אשר חוששים ושואלים, אך אינם מעלים זאת לכתב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לכותב ולפסיכולוגית
אפרת02/04/2013שלום לך,
אני מסכימה עם חלק מדברייך. המציאות לא תשתנה, נכון. יכולה לומר שאני מבינה מה עובר עליי ולמה מרגישה כך. לשמחתי, ביטחון עצמי יש לי וגם אופטימיות -זו אני. אבל!!!!! שום חיזוק יכולות או הבנה לא ישנו את חוסר יכולתי לחיות כמו כולם, לא יאפשר לי ללכת כל יום לעבודה, לא ישנו את הצורך והתלות בתרופות (ותופעות הלוואי שלהן) כדי להמשיך לחיות ולא ישנו את הכאב הגדול של חוסר היכולת להקים משפחה וכו'.
לכותב ההודעה המקורית, יכול להיות שפניה לפסיכולוג תקל, אפילו מעט. זה מקום טוב להוציא את הקושי והתסכולים וכמובן לקבל כלים שיכולים לעזור בחלק מהדברים.
בהצלחה,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)