מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן בכסא גלגליםחנה26/02/2013
שלום, הבן שלי בכתה יא' עבר לא מזמן תאונת דרכים ועכשיו הוא צריך להיות בכסא גלגלים לכמה חודשים עד לשיקום הרגליים. הוא מאוד מדוכא מהעניין וממעט לדבר ולהיפגש עם חברים. כפי שאתם יכולים לתאר לעצמכם בגיל הזה זה ממש נוראי בשביל צעירים להיות "תקועים" בכסא גלגלים. אני לא רוצה ללחוץ עליו ולקחת אותו לפסיכולוגית- אבל אולי זה מה שהוא צריך כדי להסתגל למצב. מה הייתם ממליצים לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן בכסא גלגלים - תגובה
לירון אשחר שפרינצק27/02/2013חנה שלום,
אני מניחה שהמצב בכללותו אינו פשוט. לעבור אירוע כל כך טראומתי וקשה, אשר גורר השלכות פיזיות, גופניות ורפואיות קשות, ובטח גם התמודדויות רגשיות בהקשר של התאונה (פחד, חשש, חרדה) והשלכותיה, זהו מצב אשר אינו פשוט בשום גיל, על אחת כמה וכמה בגיל ההתבגרות. אני בהחלט מציעה להעלות בפניו את האפשרות של טיפול פסיכולוגי במטרה להתמודד עם המצב החדש שנוצר, ועם מחשבותיו ותחושותיו בעקבות כך. אני חושבת שבפגישות כאלו הוא יוכל להעלות את תחושותיו ופחדיו ולקבל מענה, תמיכה וליווי של איש מקצוע.
אם קיים קושי מבחינתו, ניתן להגיד לו שזה משהו זמני וממוקד באירוע שעבר בכדי להפחית את החשש מהמפגש.
כמו כן, ממליצה להעזר ביועץ בי"ס במטרה לקבל גם ממנו/ה את ההמלצה לטיפול פסיכולוגי.
ממליצה לחפש פסיכולוג המתמקד בשיקום.
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)