מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נפגעת תאונת דרכיםגלי16/05/2008
שלום רב,
מאחר וזאת הפעם הראשונה שלי באתרכם ארשו לי לברך אתכם על האתר.ראשית אתמצת את בעייתי ולאחר מכן אבקש ברשותכם את עזרתכם. אני בת 32, אם לילד אחד בן 4, עברתי שתי תאונות דרכים ברכב בשנה אחת במרחק פחות משנה זו מזו. הפגיעה הראשונה והפגיעה השנייה זהות בפגיעתן אך מתאונה לתאונה הכאב והסבל והמגבלות החמירו. אני נפגעתי בקרסולים, בברכים, בגבי, בבטנ,י בראשי ובצווארי, מאחר והייתי אם מנקת לבני סרבתי להשאר בבית החולים בתאונה הראשונה וכן אני גרושה המגדלת את בני לבדי ועל כן לא יכולתי להרשות לעצמי להשאר בבית החולים ועל-כן שוחררתי מאחר ופגיעות גופי יבשות. כבר עברו 3 שנים מיום התאונה הראשונה ומצבי הבריאותי לא טוב, אני סובלת מכאב ראש איומים כמעט כל יום יומיים, בתקופה האחרונה. אני אף חוששת שאולי יש לי מחלת סרטן ופוחדת להבדק. כאבי הגב העליונים שלי מתבטאים בדקירות בין הצוואר לגב עליון בכל תנועה שאני עושה. הידיים נרדמות לי בשינה. אני לא מסוגלת לעלות מדרגות ובעיקר לרדת אותן מאחר וננעלות לי הברכיים. אני לא מסוגלת ללכת ברגל הרבה זמן ולנעול כל נעל, ירדתי לנעליים שטוחות מאז התאונות ואף עברתי כל טיפול שנתנו לי כגון: פיזיותרפיה שלא הועילה כלל. בשלושה החודשים האחרונים אני עוברת טיפול כירופרקטיקה לשיקום הגוף. (אציין כי קופ"ח לא אתירה לי הפניה ואף סירבה לתת לי אסמכתא לסירובה, על כן שילמתי לרופא פרטי לקבלת הפניה כזו.) לאחרונה קראתי על מחלת הפיברומיאלגיה שאני לא רופאה והבחנתי בכל התסמינם אצלי כגון: עייפות כרונית, כאבי ראש וכו'... מה לעשות הכיצד לרפא את עצמי ולהחזיר את בריאותי כתקינה? ברצוני לציין נקודה שמאוד מפריעה לי מאחר ובני דורש אח/ות, מזה כשנתיים אני מנסה להכנס להריון ולא מצליחה למרות שבעבר לא היה לי בעיות כלל (הלידה של בני הייתה תקינה לחלוטין וכן הריוני). לאחר התאונה, יש לי בעיות דליפת שתן וכאבי ביוץ חמורים אף בדקתי זאת אצל רופא נשים (אפילו התעלפתי ביום ביוץ אחד בעבודה, היה לי כאבים באזור הישבן שלא יכולתי לשבת, הזעתי ורעדתי) האם ניתן לייחס חשיבות לעניין התאונה? וכיצד ניתן לאבחן זאת? כל פניה שלי לקופ"ח בעניין התאונה ובעיה שאני מעלה מהווה איום על הרופאים בטענה שאין הם רוצים להיות צלובים על דוכן בית המשפט ועל כן לא נותנים לי תשובה ברורה למצבי ולא עוזרים לי לאחן הבעיה ולפתור אותה. נכון שיש סטיגמה שאנשים מחפשים לעשות כסף מתאונות אך למה אני צריכה לסבול מכך? אני צריכה להיות בריאה ולרפא את עצמי ולמעני ולמען בני ועל כן יש קופ"ח ורופאים שיכולים לאבחן ולעזור לי. מה עושים במצבים כאלו. כבר אזל לי כל הכסף לטיפולים פרטיים. אני עובדת במשרד ציבורי ואין אני רוצה שיפטרו אותי בשל מצב בריאותי הלקוי העבודה היא מקור פרנסתי ומקור חיי, היא חשובה לי מאוד ואני אוהבת אותה עד מצב שהלכתי בקביים לעבודה בשל היותי עובדת חדשה (מאחר שלא עבדתי שנתיים, חרף העבודה).מחשש שאפוטר.
אשמח לקבל עזרתכם ותמיכתכם בנושא בכבוד גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ברורה בקשתך
רעות דלת פתוחה18/05/2008שלום לך גלי,
אני מצטער לשמוע על החוויות הקשות שעברת בדרכך, אכן נשמע שאינה קלה כלל.
עם זאת, יש מגבלות לאינטרנט ואינו בא במקום מגע וקשר אנושי.
פורום זה עוסק בייעוץ לצעירים עם נכויות גופניות שרוצים ליצור קשר של ידידות, זוגיות או מיניות ויש להם בעיה בשל נכות גופנית.
תוכלי ליצור קשר מתאים יותר בפורום נכויות ומחלות כרוניות:
http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=120
בברכה,
עומר פורת,
פסיכולוג ומנהל רעות דלת פתוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)