בעיות ביצירת קשר זוגי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות ביצירת קשר זוגי
    שחר
    14/06/2008

שלום רב.
    אני בת 25,בעלת נכות מסוימת שאיננה נראית לעין אמנם אך כרוכה בהשלכות ובהתמודדות רבה.
    קראתי כאן רבות את הסיפורים והעצות הרגישות מצד אחד ו"המנערות" מצד שני שניתנו כאן אז החלטתי גם לנסות ..כמו שרשמתי אני בת 25 נראית די טוב בעלת מקצוע וגם תחביבים.אבל-אני לא מצליחה ליצור לעצמי קשר זוגי.זה ישמע די מזעזע אבל מעולם לא היה לי חבר לצערי.כולם בטוחים שאם אני יפה ,חכמה ומוכשרת בתחומי בטוח יש לי מלא מחזרים או מישהו ש"חטף אותי".אז זהו שלא,כלומר,הרבה בחורים מסובבים אחרי את הראש ברחוב ובכלל.לעיתים ,לא כל אחד מהם מצא חן בעיני,או שלפעמים מתחילים איתי צעירים מאוד ממני .אך יש גם כאלה שכן נחמדים או שגם מנסה דרך האינטרנט,ואז אני קצת נרתעת שיש מישהו שרוצה וגם אני רוצה להכיר.אולי בגלל הנכות,אולי כי לא רואים את הנכות ואז אני באמת נראית ""רגילה" " ואני כבר חוששת שאם נתחיל לצאת המיגבלה והשלכותיה יהיו גלויים ואולי זה לא יתאים לו...לא יודעת אם זה רק מהפחד מאכזבה או הרצון העז להתאהב ולהראות שגם לי מגיע.ברור שיש תכונות שהרבה פעמים לא קשורות לנכות כמו יופי,אסטתיקה או אופי שכולנו נשלול אחרים בגללם אז ככה זה גם עם הנכות אני יודעת אבל לא מצליחה להשתחרר מזה ואם כבר קבעתי דייט במקום ללכת ולהתרגש לקראת זה אני חושבת אם הוא ישים לב ומתי .
    אבל יש לי עוד בעיה:תמיד רציתי חבר ולהתאהב ולאהוב ,בהתחלת הדרך הייתי נערה סגורה וביישנית ואח,כ הנכות החמירה אז התחלתי לחשוש גם מזה,וכך שגם הזמן עבר ואני כבר בת 25 לללא כל ניסיון בקשרים בכלל ובמין בפרט זה עוד יותר מקשה בנוסף לשאר המעצורים שלי.הרי אני מנסה לצאת לדייטים לעיתים ואז אני נשאלת במהלך הפגישה כמה מערכות היו לי ו/או כמה זמן יצאתי הכי הרבה עם מישהו,ואני נחנקת...מה עליי לומר?הרי התשובה האמיתית לא הגיונית אם לא נורמלית,לא?זה לא באמת נורמלי לא לפתח קשר עד גיל כזה ,לא?זה סוג של חיסרון לפחות לדעתי ,ובגלל שיש לי עוד כמה חסרונות על ההתחלה אני חייבת לפחות בזה לא להיות כנה ממש אז אני ממציאה איזה רזומה משהו כמו קשר של 3 חודשים ,אני יודעת שמי שקורא בטח לא מבין למה אני עושה זאת אבל קשה לי לומר את האמת הכואבת ,אם יושב מולי מישהו שנדלק עליי ורוצה להכיר וכנ"ל עד שאני כבר אזרתי אומץ ונפגשתי איתו איך להרוס על ההתחלה?ובבקשה אל תרשמו שזה לא חיסרון כי אם אני אצא עם בחורים בסביבות הגיל שלי זה בחורים בעלי ניסיון,גם אם לא במערכות יחסים ארוכות אז לפחות בפן המיני וזה כל הזמן במחשבות שלי,הרי לא אצא עם מישהו בן 18 למרותש אולי שם הייתי מרגישה קצתיותר בנוח בתחום ששנינו מתנסים חדשים אבל אני לא רוצה סתם ללכת על גילאים כאלה בשביל "לתרגל" ,לא מרגיש לי נכון.אם אני טועה אול אאני לא יודעת אבל באמת בא לי להכיר מישהו ולעשות זאת עם אהבה ורגישות.אבל איך אסביר למישהו שמעולם לא היה לי מישהו??
    בקיצור,יש לי כמה בעיות ומעצורים שצברתי ואין לי מושג איך לעבור את המשוכות האלה .המיואשת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות ביצירת קשר זוגי

הוספת תגובה

• קשר זוגי ונכות סמויה

רעות דלת פתוחה
    15/06/2008

בזוגיות וגם ביעוץ, צריך שניים.
    אם בנתיים קשה ליצור יחד עם בן זוג,
    אולי תנסי ליצור יחד - לפחות עם איש מקצוע?

חומר למחשבה.
    עומר, פסיכולוג ומנהל הדלת.

5371003 -03

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• re:

שחר
    15/06/2008

הייעוץ שלך היה ממש קצר,אני מסיקה שה"מקרה" שלי כבד..(?)...אבל אתה צודק,אבל אני בטיפול כבר שנה,זה אמנם עוזר אבל טיפול לוקח גם כמה שנים ובינתיים אני רוצה לנסות במקביל ליצור קשר ולא לחכות עד שאבין הכל, אני רוצה שדברים יקרו תוך כדי ולדבר על הקשיים,ואיכשהו בכל יש שינויים רק בתחום הזוגי זה נותר תקוע למרות שאני מכירה ומדברת איתה על זה ,אני מרגישה בנוח עם הפסיכולוגית אבל לא יודעת למה זה קורה כך אבל לא מצליח לי.
    האם זה מצריך טיפול ספציפי אצל מטפל בתחום המיני?ולמה אני פשוט לא מצליחה (האם זה קשור לחוויות ילדות /קשרים עם הורים וכו'?),והאם בכלל במצב בו הנני כעת האם זה נכון לצאת עם מישהו או להמתין עד שאסיים את התהליך הטיפולי?
    תודה רבה בכל מקרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשחר - על תפקיד המטופל בטיפול...

רעות דלת פתוחה
    16/06/2008

לשחר,
    קודם כל, ה"מקרה" שלך אינו "כבד" עלי, אלא מהווה את החלק העיקרי של עבודתנו כאן, כלומר, ליווי בתהליך ההסתגלות של אדם לנכות שלו.
    לצעירים עם נכות סמויה, הרבה פעמים קיימת השאלה מתי לחשוף את הסוד? מתי לשתף בו? החשש מדחייה ומפגיעה עם חשיפת הסוד הוא תמיד ממשי וקיים. מה שמבדיל צעירים ובני נוער, וגם מבוגרים, הוא מידת הנכונות שלהם להסתכן בדחייה. יש מי שמוכן להסתכן מאוד, ומנסה יותר. יש מי שלא מוכן וחושש להרגיש שוב ושוב את הפציעה הרגשית, ומעדיף לוותר.
    ניתן לעבוד על זה. בדיוק בשביל זה קיים טיפול פסיכולוגי.
    השאלות שאת מעלה:
    1. למה לא מצליח לך?
    2. האם זה קשור לילדות או להורים?
    3. האם את כעת בשלה לנסות ליצור קשר?

כל השאלות הללו במקומן. והן צריכות לעלות בטיפול.
    אם הן לא עולות בטיפול, זה אולי סימן לזה שאת מרגישה נוח. אולי יותר מדי נוח?
    לקיחת אחריות שלך על הנעשה בתהליך הטיפולי, היא המוקד.
    אם את מרגישה שהטיפול לא מקדם אותך בתחום הזה, העלאת הנושא עשויה מאוד לתרום. תוכלי אולי לברר ביחד עם הפסיכולוגית שלך, למה אין התקדמות בנושאים הללו?
    זהו חלק מתפקיד המטופל בטיפול.

ברעות דלת פתוחה, קיימת גם מסגרת לטיפול קבוצתי, בה נפגשים צעירים עם נכויות גלויות או סמויות, לשיח משותף על הדרכים בהן כל אחד או אחת בוחרת להתמודד עם הנכות ויצירת קשר.
    תוכלי ליצור עמנו קשר, רצוי, לאחר התייעצות עם הפסיכולוגית שלך כדי לבדוק את העיתוי, היתרונות והחסרונות שבכך.

אינני יודע את סוג הנכות שלך, והאם יש לה קשר להפרעות בתפקוד המיני, ולכן איני יודע אם את מתאימה גם לטיפול מיני. תוכלי לברר זאת עמנו, ובמידה וקיימים קשיים כאלה, תוכלי לקבל טיפול.
    בברכה,
    עומר.
    פסיכולוג ומרכז רעות דלת פתוחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו