שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    רינה
    22/06/2008

שלום רב,
    יש לי חרדות חברתיות קשות. עם זאת אני מסוגלת לצאת עם בחור לדייטים ראשונים וגם להרשים אותו. הפחד שלי מגיע שהקשר מתחיל להיות רציני - אז אני מפחדת שהוא יגלה את הקושי העצום שלי בחברה - ויגלה שאני עם מחשבות אובססיביות חמורות לגבי המראה שלי, הדימוי העצמי ועוד.

מה לעשות במקרה כזה - לספר לבחורים את זה בהתחלה. לא לספר ולוותר על זוגיות לכל החיים (זו אופציה רלוונטית לגביי מאוד)
    מה לעשות?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• החבאת מחשבות

רעות דלת פתוחה
    22/06/2008

רינה שלום.

יש שמחביאים סודות. למשל סוד על מחלה משפחתית. סוד על אסון שקרה.
    יש מי שמחביא את עברו.
    החבאת הסוד מאפשרת לנו להיות קרובים, פשוט כי אנחנו בטוחים שגילוי הסוד ירחיק אותנו מכולם, מייד כשהוא ייצא החוצה.

סודות הם חברים שקשה להסתדר איתם. הם כל הזמן מבקשים שנחביא אותם, אבל הם גדלים והולכים, ויותר ויותר קשים להסתרה.

עד מתי יהיה לך כוח?
    לא נמאס?
    לא התעייפת?
    אם עדיין לא התעייפת, תוכלי להמשיך ולהסתיר, ולהיות כאילו ביחד, כאילו קרובה עד לפרידה הבאה.
    וחברייך יהיו הסודות.

אם כן התעייפת (ואני מתפלל עבורך שכן), תוכלי סוף סוף אולי רגע אחד, רק לנוח, ולחשוב, איזה עוד אפשרויות יש חוץ מלהסתיר.

מקווה שהדברים גלויים וברורים,
    עומר,
    פסיכולוג ומנהל הדלתהפתוחה ברעות.

(הערה: * הפורום מיועד לבעלי נכויות גופניות וחושיות ושאלתך מתאימה יותר לפורום הפרעות חרדה).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו