מה לעשות עם מבוכה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה לעשות עם מבוכה
    רמי
    24/08/2008

שלום אני בת 23, ויש לי פגיעה בחוט שדרה בגלל תאונת דרכים שעברתי בילדותי (גיל 10) אבל אני כיום מתפקדת והכל ממש בסדר. בזמן האחרון התחלתי לצאת עם בחור וזה נראה נחמד וטוב. אבל יש לי בעיה עם בריחת שתן מאז התאונה ואני לא יודעצת מה לעשות. אני מפחדת מפנצ'ר וזה מונע ממני לחשוב על זה שנהיה ביחד בצורה אינטימית.\מה לעשות אשמח לעצתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות עם מבוכה

הוספת תגובה

• תפקוד מיני, נכות ובריחת שתן.

רעות דלת פתוחה
    26/08/2008

שלום לך,
    ראשית חשוב שתדעי כי אי שליטה במתן שתן עקב בעיה תפקודית הנובעת מפגיעת חוט שדרה הנה תופעה מוכרת.
    הטיפול בה מותנה בבירור זהיר של הבעיה, והוא משתנה בהתאם לאופי הבעיה.
    מצבם של מרבית האנשים שסובלים מבעיה של בריחת שתן יכול להשתפר בצורה משמעותית על ידי נקיטת מספר צעדים.
    מבחינה התנהגותית:
    ניתן לשפר את המצב על מתן שתן במרווחי זמן קבועים, רצוי לפני המגע המיני, ולהמעיט בשתייה כשעה לפני האקט.
    אפשר לשקול הימנעות מחומרים המגרים את שלפוחית השתן, כמו משקאות המכילים קפאין, או אלכוהול.
    ניתן גם לקיים יחסי מין באמבטיה או במקלחת ואז הבעיה פחות מורגשת.
    קיימים גם פתרונות תרופתיים, אך אלה, בנוסף לטיפולים פיזיותרפיים של רצפת האגן מתבצעים במרפאות של שיקום מיני.
    מרפאה כזו נמצאת במרכז הרפואי רעות, ובה תוכלי לקבל מענה לסוג זה של בעיות.
    זכרי כי ניתן לפתור את הבעיה או לפחות לשפרה משמעותית. שמחה שאת מעזה ושואלת,
    כך תוכלי להפחית את המבוכה הקיימת מול בן זוגך ולקיים יחסים אינטימיים טובים.

בהצלחה,
    חגית נבון – עובדת סוציאלית
    רעות דלת פתוחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו