מחשבות מטרידות אודות סקס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחשבות מטרידות אודות סקס
    השואלת
    14/10/2008

הי,רציתי ממש להתייעץ:יש לי בעיה:יש לי כל מיני מחשבות מסוימות על מין ,אשר עוצרות אותי מלממש את אשר ברצוני.כלומר,אני מכירה ונמשכת לבחורים אבל כשזה מגיע ליחסי מין אינני יכולה כי יש לי את אותן מחשבות ,כגון.:איבר המין הוא איבר המשרת אותנו לעשיית צרכים ולכן מתקשר אצלי באופן מסוים כאיבר "מלוכלך" במידת מה,אז איך גם משתמשים בו לדבר כל כך נקי לפחות אמור להיות לדעתי כמו סקס?ואדרבא במין אוראלי??אני יודעת שהמחשבות האלה הן לא מדויקות ואפילו לא מאמינה בהם בכל ליבי,כי כולם מתקלחים וכאלה..אבל עדיין שתולה בי המחשבה הסתומה הזאת שזה לא נקי וזה מרתיע אותי כל פעם מחדש עד כדי חוסר מימוש והתנזרות. כמו כן ואולי אם או בלי קשר,גדלתי לתוך סביבה ,גם משפחה וגם חברות שכל הזמן שמעתי משפטים כמו כל הגברים חארות ,סקס זה בשביל להביא ילדים וכו',יגם בזה אני לא מאמינה בכל ליבי אבל זה תקוע לי בראש בלי רצוני ובבוא הצורך משתלט ועוצר אותי.יצא לי בעבר לצערי לשמוע את הוריי עושים מה שעושים ,ונכון שכל ההורים עושים את זה..ושזה טבעי וכל זה אבל זה עורר בי די...לא יודעת להגדיר בדיוק מה אבל זה הצליח גם ובנוסף למה שרשמתי קודם לעצור מלהתחיל ולהינות. האם יש לכם עיצה איך להיפטר מהמחשבות?ממה ששמעתי? אציין כי יש לי פסיכולוגית שעוזרת לי בעניני הנכות אבל כמה פעמים רציתי לפתוח את הנושא הזה ואינני מסוגלת,זה די מביך.האם בכל זאת להתגבר ולשתף אותה(למרות שאולי זה לא רק רגשי אלא גם קצת טכני ואולי זה מביך?),או שאני צריכה סקסולוגית ?(יש המלצה למישהי כזאת?) אנא עצתכם ,אני ממש מפסידה קשרים בגלל זה. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחשבות מטרידות אודות סקס

הוספת תגובה

• תפקידן של מחשבות

רעות דלת פתוחה
    15/10/2008

שלום לך אנונימית,
    את מתארת מצב של רצון אך חשש:
    הרצון הוא לחוות את עצמך כאדם מיני, כפי שנבראנו לעולם הזה.
    החשש הוא ממשהו שנקשר אצלך לליכלוך, לזוהמה, לחוויה שלילית - לדחייה.

את החיבור הזה, שאולי נוצר אצלך בגלל כל מיני סיבות אפשריות,
    שמין הוא משהו מלוכלך או מגעיל צריך לשחרר וליצור אליו גם חיבורים נוספים כגון:
    מין = תקשורת עם בן זוג
    מין = ביטוי לכבוד ולהערכה הדדית
    מין = הנאה
    מין =הזדמנות לחקירה עצמית והדדית
    ועוד..

באותה המידה, יכול להיות שבעבר נוצרו קישורים בזכרונך שהם פחות טובים. אולי את למדת שמין לא שווה את כל הדברים האלה אלה למדת דברים פחות נעימים שבאים איתו.

המחשבות חשובות -יש להן תפקיד להגן עלינו ולשמור עלינו מלהיות שוב במקום שפוגע בנו.

אחת הדרכים לבדוק איזה קשר בדיוק קיים אצלך הוא לפתוח - בזהירות את הנושא.
    אם את כבר נמצאת בטיפול פסיכולוגי, זו הזדמנות אולי לשאול את המטפלת שלך אם זה בסדר לפתוח את הנושא או לחילופין, לשתף אותה בכך שאת רוצה לדבר על כך אבל חוששת ולשמוע את דעתה.

ההרגשה שלך שעם הפסיכולוגית אסור לדבר על מין היא נורמאלית - הרבה מטופלים מרגישים כך וחבל. כי הפסיכולוגית שלך כבר מכירה אותך ותוכל אולי לעזור לך להבין את הנושאים הללו טוב יותר. שימי לב שגם עם הפסיכולוגית שלך, את קצת חוזרת על הדפוס של לשמור על הטיפול שלכן כמקום מקודש ונקי ואתן לא מדברות על הדברים ה"מלוכלכים". אין צורך לפנות לסקסולוגית. זוהי הזדמנות להוציא מן הטיפול שלך את המירב. אנחנו בכל מקרה כאן לשאלות נוספות.
    בהצלחה.
    עומר פורת,
    פסיכולוג ומנהל רעות דלת פתוחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו