בסה"כ רוצה לאהוב...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בסה"כ רוצה לאהוב...
    אדווה
    22/11/2008

יש לי שאלה:אני בת24 ויש לי נכות סמויה.דבר זה מקנה לי את הזכות לבחור באיזה מקום אני רוצה להיות,כלומר אם לא בא לי שיידעו אז לא יודעים כי לא רואים עליי ואם כן רוצה אז רק צריכה לומר.. בקשרים זה מסתבך כי קשה לי להחליט מה יותר בריא:בעיקרון אני רוצה לצאת עם אנשים ללא נכות כי כל עוד זה לא נראה אז טוב לי כך ורוצה להיות "כמו כולם".אבל תצמיד צריך בשלב מסויים לומר על הנכות ואולי לעיתים לבקש עזרהכ,הקושי לא בהכרח עם החבר אלא עם ההתמודדות גם שלי,שאולי לא ירחם עליי אבל הרבה בגלל הסביבה למשל המשפחה שלו,שפתאום תדע על הנכות,כי אמנם לא רואים אבל אני לא מתביישת וגאה בעצמי בזכות ההישגים בעקבות ולמרות הנכות אבל החברה שלנו לא חובבת נכויות וזה מזכיר להם כל מיני אסוציאציות של צורך בעזרה ,תלות ,מסכנות וכו'..קשה לי להתמודד גם כך ביום יום וממש לא באל לי לספוג עוד משפטים "אניטיליגנטים, ממשפחתו למשל או מחבריו כמו "למה לך להכניס ראש למיטה חולה"??????? הבעיה היא שגם לא באל י לצאת עם מישהו עם אותה נכות כמו שלי כי אז אני כאילו מחליטה לבודד עצמי ונטו לחיות לגמרי את הנכות .זה אמנם חלק ממני אבל לא רוצה שיוביל את מהלך חיי,נכון שאני מרגישה יותר פתוחה ומקבלת עצמי עם מישהו שמבין על מה אני מדברת ומתמודדת ונותן לי הכי להרגיש בסדר עם דברים שאני חווה ומתמודדת עם קשיי הסביבה אבל לא מוכנה עדיין להתמסד ולהתחבר אם אותה הנכות,כי כל הזמן גם מהדהד לי המשפט של " אני יכולה להשיג מישהו ללא נוכת שיהיה גם רגיש...... קשה.....מה לעשות?? תודה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בסה"כ רוצה לאהוב...

הוספת תגובה

• לע' שלום

רעות דלת פתוחה
    23/11/2008

הבעיה שאת מתארת היא חוויתם של כל מי שיש לו נכות שאינה נראית.

גם לאנשים ללא נכות פיזית יש לפעמים נכות שאינה נראית. רק שהיא מתבטאת בהתנהגות שאי אפשר לשנות למרות שהיא לפעמים מזיקה, או בסגנונות בהתייחסות לאנשים אחרים שגורמים להמון סבל - וגם אותם לוקח זמן לשנות... אם בכלל אפשר.

איזו נכות עדיפה? והאם אפשר בכלל לבחור?

נאמר כבר:
    החיים הם מרוץ מכשולים.

אנשים עם נכויות נראות - המכשול גלוי ונראה ומתחילת יצירת הקשר כבר ברור שיש בעיה.
    אלו אנשים שהמכשול שלהם ממש בהתחלה. הם פחות מסתכנים בדחייה לאחר הכרות מעמיקה ויותר בדחייה ראשונית על בסיס שאינו אישי.

אנשים עם נכויות סמויות (גופניות / בריאותיות) - אתם צריכים לגלות על הנכות שלכם טיפה מאוחר יותר בקשר. תוך סיכון בדחייה של הצד השני אחרי שהוא יגלה -לאחר שיש כבר הכרות אינטימית.

נסי לחשוב על זה כך: זה לא משנה מתי תחליטי להתמודד עם המכשול הזה. כל עוד את לא מנסה - לא תכשלי - זה בטוח. אבל המחיר = בדידות -ורצון לאהוב שאינו ממומש.

בכל מקרה אני שותף לקושי ומבין מה עובר עליך.

בברכה,
    עומר פורת,
    פסיכולוג ומנהל השרות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו