לידה ונכות גפיים תחתונות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לידה ונכות גפיים תחתונות
    יעל
    16/06/2009

שלום לכולם.

יש לי חברה באוניברסיטה, נכה בגפים התחתונות ומנייעת בכיסא גלגלים בקמפוס. היא בעלת ביטחון עצמי גבוה ויוצאת פה ושם עם גברים "רגילים".
    אני שואלת כן כי אני מתביישת לשאול אותה: האם יש בעיה כלשהיא לבחורה עם נכות בפלג הגוף התחתון ללדת? האם לידה כזו תהיה טבעית או בניתוח קיסרי?
    תודה על התשובות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לידה ונכות גפיים תחתונות

הוספת תגובה

• לידה ונכות בגפיים תחתונות

רעות דלת פתוחה
    20/06/2009

שלום לך!
    נכות בגפיים התחתונות אינה פוגעת בפוריות ולכן הריון אפשרי. סוג הלידה - רגילה או קיסרית - תלוי בדרגת הנכות ולכן ההחלטה על סוג הלידה באה לאחר ייעוץ עם רופא מיילד ורופא שיקומי.
    בברכה
    ד"ר דניאל הרדוף
    רעות-דלת פתוחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך (אם יורשה לי)

נאוה
    16/07/2009

האם בלידה כמו זו היולדת חשה כאבים, או שבשל השיתוק היא מרגישה רק לחץ בבטן ולא באזור החלציים?

סליחה על ההתערבות, אך זו שאלה שמעניינת אותי וראיתי הודעות בנושא הזה...

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בלידה

רעות דלת פתוחה
    20/07/2009

שלום לך!
    תחושת כאבי הלידה נובעת בעיקר מהתכווצויות הרחם ומתיחת רקמות הקשורות לרחם. התחושה יכולה להפגע אם יש פגיעה בעצבים או בחוט השדרה באיזורים המובילים תחושות מאיזור האגן. לכן, אין אפשרות לתת לך תשובה מלאה לשאלתך, כי לא ברור מהו גובה הפגיעה ואיזור הפגיעה העצבית של חברתך.
    בברכה
    ד"ר הרדוף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו