מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשר עם חולה דושן-בבקשה זה חשוב מאד!אייל03/08/2009
שלום רב לחברי הפורום ולעמותת רעות.
יש לי שאלה אשר מטרידה אותי מאד. והיא האם אפשרי לחולה דושן[ניוון שרירים מתקדם] להיות בן זוג לבחורה "רגילה"...
אני מודע לעובדה כי קשר שכזה דורש הרבה חוזק נפשי משתי הצדדים, אבל האם כבר היו מקרים מעולם?!
המצב שלי מאד מתקדם מבחינה פיזית,ואני מונשם..ב''ה הכרתי בחורה מדהימה ומיוחדת במינה שמוכנה לקבל את מצבי למרות כל הקשיים..אך למען האמת,ההורים שלה חוששים מהמשך הקשר, למרות עקשנותה מעוררת הערכה של חברתי. רציתי לפרסם כאן את ההודעה הנ''ל בתקווה שתוכלו לתת לי מס' מילים על הנושא שהעלתי וכמו כן..אשמח לקבל עידוד בקשר לקשר הזה, או דוגמאות מאנשים שהצליחו להתגבר על הקשיים הרבים ולממש את אהבתם!
בתודה אייל....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהבה היא התשובה
רעות דלת פתוחה06/08/2009שלום איל ותודה על תשובתך.
תסמונת דושן אכן אינה מחלה פשוטה כלל ועיקר, והחיים היומיומיים בהם אתה מנהל את עולמך הנם לבטח לא פשוטים. עם זאת, למרות שלא כתבת את גילך, נשמע שהצלחת ליצור מסגרת בה תוכל לתפקד, לחיות ובעיקר - לאהוב.
משפחות יכולות להפעיל לחצים בעוצמות שונות. אבל זה לא תמיד קשור לנכות. יש משפחות שדוחות חתן או כלה בגלל מוצא אתני, בגלל הדתיות שלו או שלה, בגלל היותו גוי. בדיוק כמו שמשפחות בגולה דחו יהודים לאורך השנים אשר רצו להנשא לילדיהם.
אבל האהבה, היא שבדרך כלל מנצחת.
וכן - ראינו - שמשפחות קיבלו בלית ברירה את האהבה של ילדיהם גם אם זו היתה כרוכה בנכות או מחלה קשה כדי לא לאבד את הקשר עם בנם או בתם.
נכון -אמנם בגלל הנכות שלך אתה זקוק אולי ליותר עזרה, ורצוי היה שמשפחתה שלה תקבל אותך ושתסייע. מצד שני -אם זה מה שליבך אומר לך - לא משנה מהי מהו מצב בריאותך - בהרבה סבלנות, ותמיכה (אותה גם תוכל לקבל מאיתנו) - לאט לאט ניתן לשנות את הסתכלות המשפחה.
איך לעשות שיכירו אותך מעבר למחלה?
שיצטרכו לראות את ההתלהבות בעיני אהובתך.
להכיר בך תכונות נוספות מעבר לנכות שלך כאדם (מה אתה עוד עושה חוץ מהיותך מתמודד עם מחלה?)
מקווה שקיבלת חומר למחשבה.
התשובה בקיצור היא:
כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתכם! בבקשה,שאלה נוספת!
אייל07/08/2009ב''ה
תודה גדולה על התשובה המחזקת!
הבחורה שעלייה דיברתי, קצת חוששת מההשלכות של המחלה! היא גם קראה מאמרים באינטרנט על מחלת הדושן ומאד נכנסה להיסטריה, בעיקר בגלל תוכלת החיים! אני לא הכי יודע מה לענות. הסברתי לה שזה "מדע לא מדוייק"! ושרק מי שאמר והיה העולם קובע מתי מסיים האדם את תפקידו בעולם. נתתי לה דוגמאות על בני-אדם "בריאים" שנהרגים בצבא,בתאונות דרכים,ממחלות פתאומיות כמחלת הALS למשל! אבל היא טוענת שזה לא אותו הדבר, כי בדושן כן יזוע פחות או יותר מהי תוחלת החיים! זה בעיה....והיא דואגת מה העתיד,מהקמת בית, במקרים שהיא למשל תצטרך לצאת מהבית,או בזמן שהמטפל הסיעודי בחופש וכגון אלה..
העניין הוא שאני חושש ללחוץ עלייה בכח וכביכול להתעקש בכל זאת! היא חושבת שזה בלתי אפשרי! אני ממשיך לנסות להסביר והכל רק כי אני יודע שקשה לה לוותר! פוחד שהלחץ מכל הכיוונים ישפיע עלייה לוותר. לצערי, גם אמי היקרה לא מאמינה כי זה אפשרי. ולאחר שאמי הסבירה לה שאני גם....לובש טיטולים ושיש לי קטטר, ואני משוכנע שזה גם הלחיץ אותה!
פחדתי ישר "להפיל" עלייה את עניין הטיטולים=( ולכן חיכיתי לרגע המתאים. לא יודע, המצב מאד מבלבל
תודה רבה לכם ושבת של שלום ושמחה
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאהבה אין אדונים היא לעצמה קיימת
רעות דלת פתוחה12/08/2009שלום איל,
האהבה אין לה אדון - היא לעצמה קיימת.
אי אפשר ללחוץ, להכריח, לכפות, לשדל או לשכנע בכוח אף אחד אף פעם.
מה שקובע זה תמיד מה שאנחנו מרגישים.
תוכל לנסות וליצור קשר, תוכל להסביר מה ואיך אתה מרגיש ומה אתה רוצה.
אבל תצטרך לכבד את בחירת ליבה של ידידתך, תהא אשר תהא.
המסע נמשך, וגם אחרי שבע"הש תמצא בן זוג יהיו אתגרים ומשימות להתמודדות.
ותזכור - מי שאתה - זה מה שקובע, ולא הנכות שלך.
בברכה,
עומר וצוות רעות דלת פתוחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)