יוצאת עם בחור בכסא גלגלים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יוצאת עם בחור בכסא גלגלים
    רונה
    09/09/2007

אני יוצאת עם בחור בכסא גלגלים, יש לשנינו תחביב משותף די ייחודי והכרנו באתר שעוסק בו והתחברנו מאוד ואז כשהוא סיפר לי על השיתוק כבר הייתי מספיק בעניין שלו בשביל להפגש בכל זאת. גם בשני הדייטים שהיינו היה מקסים, אבל כל הזמן עובר לי בראש שהוא בטח לא יכול לעשות סקס ולא נעים לי לשאול אותו, אני אפילו לא יודעת אם זה מעניין אותו בכלל, אם יש לו דחף מיני או לא, אז במקום לשמוח שהוא לא ניסה לדחוף ידיים בסוף הדייט, זה רק הדאיג אותי יותר.
    תוכלו לעזור לי? לספר לי מה גבר עם רגליים משותקות יכול לעשות? (השיתוק הוא תוצאה של תאונה דרכים שהוא עבר בתור נער צעיר מאוד)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יוצאת עם בחור בכסא גלגלים

הוספת תגובה

• על הרגל השלישית...

רעות דלת פתוחה
    15/09/2007

רונה שלום, ותודה על הפנייה.

זה דורש איכויות מיוחדות לפעמים לראות את האדם שמעבר לנכות, ואולי בזכות אותו אתר, ואולי בזכות מי שאת, קיבלת הזדמנות לכך. עכשיו רק נותר לראות שאת מנצלת אותה - ונותנת לעצמך צ'אנס באמת להכיר את האיש.

תפקוד מיני לאחר פגיעת חוט שדרה הוא נושא מקצועי מאוד, וכפי שעניתי בפורום ליואב זה עתה, קיימים אנשי מקצוע שיכולים לתת את הסיוע. רופא לשיקום מיני יכול להדריך את בן זוגך באיזה תכשירים ומכשירים ניתן להשתמש כדי להגיע לזיקפה, ומטפל מיני מוסמך יוכל להדריך בטכניקות המאפשרות קיום יחסי מין תקינים.

לגבי הדחף שלו - אני מניח, שאם הוא נפגע בגב, ההורמונים שלו פועלים באופן תקין לחלוטין, והוא בעל אותם הדחפים כמו של כל גבר ממוצע לגילו. אז התשובה על זה היא כן, הוא כנראה כן רוצה "לשלוח ידיים".

לגבי העלאת הנושא - זו בהחלט זכותך לדעת על חייו האישיים והמיניים. אבל תארי לעצמך שהיו שואלים אותך בדייט השלישי על יכולת התפקוד המיני שלך, איך היית מרגישה? התזמון חשוב, ואם תרצי עוד הכוונה - נצטרך לקבל יותר פרטים על בן הזוג כדי לעזור. צרי קשר דרך הפורום או במייל שלו או בטלפון ונשמח לסייע יותר. בברכה, עומר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה את מחפשת

סרגיי
    19/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד להיות עם נפגע חוט שדרה?

ד"ר רפי חרותי
    16/09/2007

קודם כל הרשי לי לפרגן לך על הגישה הבוגרת לקשר המתפתח. בכל קשר חשובה התקשורת - על אחת כמה וכמה כאשר אחד מבני הזוג הוא נפגע חוט שדרה. חשוב לדבר על קשיים, העדפות וציפיות.
    היי בטוחה לחלוטין שאפשר לבנות קשר עם בן זוג, שהוא גם נפגע חוט שדרה (וברשותכם אשתמש בקיצור אשר מקובל בקרב אנשי מקצוע - נח"ש), אשר כולל בתוכו עינוג מיני הדדי. לקוראים שמתעניינים בבנות המין היפה, כמובן שהדבר אפשרי גם עם בחורה פגועת חוט שדרה.

את צודקת בכך שאת מזהה קשיים אפשריים בדרך לאינטימיות המינית. רוב העצות בנושא מבוססות על ידע מצטבר ועל סוג הפגיעה. חוט השדרה אחראי לקשר העצבי בין המוח לחלקים השונים בגוף ומהם חזרה אל המוח. כלומר, נזק לחוט השדרה יוביל לפגיעה בתחושות, ירידה ביכולת להגיב למגע באזורים שונים (בייחוד אלו האינטימיים) ואף לקושי לזהות רמזים פנימיים, כגון, שלפוחית שתן מליאה. בהמשך ריכזתי מספר טיפים הנגזרים מסוג הפגיעה וחומרתה.

הרגישות שיש לך כלפי חברך בתוספת למודעות המינית הבריאה שלך מקרינים בטחון עצמי מיני, ואין ספק שזה ישמש בסיס לעינוג הדדי. כל הידע הנוסף שתרכשו כאן ובמציאות לגבי התכנון, יתרום ליצירת אווירה ותנאים נכונים לזמנים מענגים. אנשים רבים עם דרגות שונות של נכות פיזית, זמנית (אפילו 'סתם' גבס ברגל) או קבועה, ובני/בנות זוגם מגלים אפשרויות שונות ומגוונות על מנת לקיים יחסי מין מספקים. רבים מהם, כאשר הם לומדים את גופם ומגלים את מיניותם, מוצאים שאורגזמה בעת יחסי מין אינה החלק החשוב ביותר של התנסות מינית חיובית. אנשים יכולים להנות מרגעים אינטימיים בדרכים אחרות רבות ומענגות.

עם זאת, לפני שאכנס לעומק ההיבט המיני של שאלתך, רצוי לדון בסוגיות אחרות. קשר אינוו נמדד על פי התפקוד והביצוע המיני. ה"חששות" שלך מפני הקטע המיני עשויות לעצור את התהליך החיובי בו אתם נמצאים. אל תתני לכך להאט או לעצור את בניית הקשר עוד לפני שנולד. התמקדי בהיבטים שאינם גופניים בתור התחלה, ועזרי לבן זוגך להתמקד בכך אף הוא. גלו צדדים אחרים - צד אינטלקטואלי, רומנטי, הומוריסטי. תני לו להרגיש שאת איתו בגלל שאת רוצה בו, ולא בשל סיפוק מיני.

ובסערה חזרה אל האקט המיני עצמו... ידע זה כוח. רכישת ידע מצידך וגם מצד חברך - לגבי תפקוד מיני, לגבי אפשרויות תנוחות בהתאם למגבלות, לגבי פוטנציאל פריון וכן הלאה - כל אלו יטעו בכם אומץ רב יותר להתנסות. בהתנסות זו שלבו את ההבנה שהמסע אל ההנאה המינית אינו עובר רק דרך איברי המין אשר בין הרגליים, אלא חובה לשתף גם את אלו שבין האוזניים. הבינו ושתפו לגבי מה נעים יותר ומה פחות. ניסוי וטעייה בשילוב עם יצירתיות הם הדרך הטובה ביותר לגילוי תנוחות נוחות ומענגות בכלל ואצלכם בפרט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנ.ח.ש. יש חשק מיני, וגם מתאפשר

דר' רונית אלו
    16/09/2007

תפקוד מיני שיכול לענג את בת זוגם.
    אני שמחה מאוד שעשית את הצעד ופנית לפורום מקצועי, ולא כמו שרבות/רבים אחרים עושים, פשוט בורחים מאנשים עם נכות במקום לברר ולראות שהרבה פעמים השד לא כל כך נורא.
    דר' חרותי ואני לא נוכל לכתוב לך כאן בדיוק מה אפשרי או לא באופן טבעי עד שלא נדע את פלס הפגיעה של חברך ואם הפגיעה שלו היא שלמה או חלקית. נתונים אלה יכולים למשל להראות שאולי אין לו פגיעה מינית בכלל, שאולי הוא אינו חש אך יש לו זקפה, שכן או לא יש לו שפיכה באופן עצמאי? וכ'.
    מה שאני מנסה להעביר לך הוא שלא כל נ.ח.ש. הם אותו דבר, וגם שזה לא שיש לו או אין לו תפקוד אלא שיכול להיות שחלק תפקודי אחד פגוע או שניים וצריך לדעת הרבה יותר.
    בכל מקרה היום עם התקדמות המדע והטכנולוגיה גם מה שכן נפגע ניתן לגישור ואפשר בדרך כלל להחזיר את התפקוד.
    כמו שכתב לך כבר דר' חרותי תקשורת היא מילת המפתח והחששות שלך לדבר על כך עם חברך הן התחלה לא כל כך טובה. זכותך לדעת ולדבר בגלוי על כל מה שמעניין אותך וחשוב לך. שכן אם לא תדברי בסוף תחליטי אולי על סמך הידע המוגבל שלך לעזוב אותו וזה חבל. לכן לא חשוב אם זה מוקדם או מאוחר מה שאת היית עושה עם חבר אחר תעשי גם עם החבר הזה. מה שמטריד אותך תשתפי אותו ותני לו הזדמנות להתמודד איתך. כמובן שהדיבור צריך להיות עדין כמו בכל שיחה על נושאים אינטימיים כמובן שהדיבור יכול לגרום למבוכה - אז מה, גם את נבוכה ותהיו שניכם מובכים אבל תלמדו אחד את השניה, ותיצרו בניכם מהתחלה שיח שיאפשר לכם התמודדות בזמן אמת עם הזוגיות שלכם וכל מה שמרכיב אותה.
    אל תכנסי לתפקיד של מגוננת עליו, או מתחשבת מידי בו, או מרחמת עליו. הוא גבר ככל הגברים וכזה הוא רוצה מאוד להיות, ואם תאפשרי לו את ההזדמנות הזו תהנו מכך שניכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני יכול להגיד לך מה הוא כן יכול...

רוצה לייעץ
    20/09/2007

הוא יכול לנשק , ללטף , לגעת , להשתמש באצבעות ובלשון...

בכל הקשור בחלק הגוף התחתון כנראה שצטרכי קצת להתעזר בסבלנות.

אני רק יכול להגיד לך שאת בחורה לעניין , נותנת לו צ'אנס. את רק יכולה להרוויח מבחור כזה שלפי מה שאת מספרת אין לו בעיה לצאת איתך לדייט , דבר שהוא לא טריוויאלי לבחור נכה ומראה על התייחסותו לנכות.

את יודעת לא כל דבר צריך לשאול ישירות , יש דרכים אחרות. אולי במקום לחכות שהוא ישלח ידיים תנסי לשלוח את ולראות מה התגובה שלו...

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה

יוחאי
    13/03/2010

למה את ציריכיה בחור כזה בואי קחי אותי בחור בראי אשמח לקבל ממך מספר פלפאון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו