מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מכתב לד"ר דניאל הרדוף - דחוףאדריאן לרנר05/10/2009
לד"ר דניאל הרדוף
שלום רב. שמי אדריאן לרנר ואני בן 32 מנהריה. בעבר נולד עם מום של חיך ושפה שסועים ולאחר מספר רב של ניתוחים לתיקון החיך והשפה. כיום אני במצב של תת משקל, ולאחר ירידה חדה נוספת מ 50 קילו ל 47.5 לגובה 1.80. מבחינת תזונתית המצב תקין (אוכל שוקולדים ודברי מתיקה אחרים, כמו כן בשר ומוצרים אחרים עתירי קלוריות ושומן וכו') אך לאחר בדיקות מעמיקות נמצאו הממצאים המדאיגים והמוזרים הבאים כפי שנאמר ע"י רופא ממוחה גסטרו ויש חשש למחלה לא מוכרת ברפואה: רמת אינסולין נמוכה מאוד בעת צום וסוכר מאוד נמוך.
אינסולין - L* 14.4 >
רמות תקינות בצום : מ 43 עד 194
---------------------------------
סוכר - 52 L
רמות תקינות: מ 70 עד 100
---------------------------------
49H UREA
רמות תקינות: מ 17 עד 43
בעבר נבדקתי במרפאת זבולון ובבית חולים בני ציון אצלך בהתפתחות הילד ולאחר בדיקות מעמיקות שכללו בלוטת תריס וכו' נמצאו תקינות מלבד בעיית חילוף חומרים שלא נפתרה ולא נמצאה לה פיתרון (לא בוצעה בדיקת אינסולין) שהוא ההורמון שאחראי על ויסות החומרים בגוף מהלבלב שהוא עצמו אחרי על חילוף החומרים. כיום בעיה זו מאוד מציקה לי הן חברתית (החברה רואה בי כאדם חריג שלוקה במחלה) ועקב כך דבר זה מונע ממני להקים משפחה.
יש לומר שלאחרי כל ארוחה (כ 3 דקות ואף פחות לאחר כל ארוחה) אני ניגש לשירותים לעשיית צואה, לעיתים מלווה בשלשול. כמו כן בעבר טופלתי מספר פעמים ע"י רופא דייטאני אך תוצאותיו היו מלוות בהקאות מייד לאחר הארוחה.
אני אובד עצות ואף נמצא במצב נפשי קשה בגלל בעיה זו, מכיוון שאני רוצה להקים
משפחה ואף לחיות כאדם רגיל ולא כחריג מהחברה. אשמח לשמוע חוות דעתך בנושא, לגבי הסיבה שממנה יכולה להיגרם בעייה זו ואף לדרך פיתרון.
בברכה וחג שמח
אדריאן לרנר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשאלה
ד"ר הרדוף07/10/2009שלום אדריאן!
אני מבין מפנייתך שירדת במשקל ועברת בדיקות מקיפות וייעוץ גסטרואנטרולוגי. עוד אני מבין שאתה מודאג בשני מישורים - האחד לגבי אבחון מצבך הרפואי, והשני לגבי מצבך הרגשי-חברתי.
מובן שדרך הפורום אינני יכול לתת אבחנות, אך נראה לי על פי בדיקות המעבדה שלך שעליך לפנות לייעוץ במרפאה אנדוקרינית. אם אתה עדיין מתגורר באיזור חיפה-קריות ואתה חבר בכללית, תוכל לקבל הפניה למרפאת לין או למרפאה במגדלי הקריון (זבולון). אם אתה שייך לקופה אחרת - יש תמיד אפשרות לקבל הפניה לאחת ממרפאות האנדוקרינולוגיה של בתי החולים.
לגבי המרכיב הרגשי-חברתי. חשוב שתשקול לקבל ייעוץ פסיכולוגי. אם תרצה להפגש לשיחה יותר מפורטת איתי, אוכל לפגוש אותך במסגרת רעות-דלת פתוחה בתל אביב. תוכל לקבוע פגישה על ידי השארת הודעה בטלפון: 5371003 – 03. נוכל לחזור אליך כדי לקבוע מועד. המפגש אינו כרוך בתשלום.
בברכה
ד"ר דניאל הרדוף
רעות-דלת פתוחה
שד' החי"ל 2, יד אליהו, תל אביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)