מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כסא גלגליםגלי02/02/2010
אני בת 16 בכסא גלגלים מאז תאונת דרכים (מלפני 7 שנים). אני לא מרגישה שמשהו לא בסדר איתי או משהו כזה, אבל אמא שלי ממש היסטרית ולא נותנת לי לצאת יחד עם החברים אז איך אני אמורה להכיר מישהו. לכל החברות שלי כבר יש חבר וגם אני רוצה. אשמח אם תוכלו להמליץ לי איך להסביר לאמא ההיסטרית שלי שאני בחורה נורמלית ורגילה כמו כל החברות שלי ושלא צריך להשגיח עלי ושאני לא נכה במוח רק ברגליים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך,
רון03/02/2010מבינה את הרגשתך,
אני בת 23 וגם אני נפגעתי בתאונה בילדות.
אמא תמיד דואגת, גם אימי כזו ואני כבר גדולה יותר ממך, תמיד חוקרת ,בודקת לא נותת לצאת,
אני מאד מבינה אותך, רק תחשבי שזה מאהבה ודאגה, עדיף שהיא ככה מאשר חוסר אכפתיות.
שיהיה לך בהצלחה,
טיפ קטן, תעשי מה שאת חושבת, אך תתיחסי בנימוס לאימך, בסוך מה שחשוב זה המשפחה החמה והתומכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי גלי קודם להכל את נכה אבל
הצדיק12/02/2010את יכולה להיות פרח סקסי מטרף עם רק תרצי בכך! את אמך שימי בצד דבר ראשון! הבעיה אצל נכות זה האסטטיקה וחוסר בהגיינה חיונית! שבחורה דואגת לעצמה זה מוקרן לבן הזוג ולסובבים.בגילך אני התביישתי בגופי ,ולקח לי זמן להיות ערום ליד בחורה . עם השנים קבלתי בטחון ובחורות נכות קנאו לי,אך פתאום קרה דבר מעניין זה חדל לעניין אותי וחפשתי ריגושים אחרים.גלי את חייבת להכיר בנכותך ולצאת ממנה בראש.תעשי הכל בריא חברים חברות בילויים עד מאוחר. אל תשקעי בלימודים יתר על המידה.אל תחמצי את הגיל היפה הזה שלא יחזור!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבת ה 16
רעות דלת פתוחה21/03/2010אולי זה הכי קשה להסביר לאמא שאת כמו כל החברות שלך, אבל את צודקת, זה בדיוק מה שאת צריכה לעשות. את נשמעת בחורה חכמה, ובעלת בטחון עצמי. אין סיבה שלא תוכלי להכיר וליצור קשר עם בחורים נחמדים בגילך.
אמא שלך חוששת מ:
1. שיפגעו בך גופנית או נפשית
2. שינצלו אותך למטרות מין ולא מתום לב
3. שהיא תתפס בעיני עצמה כאמא מזניחה ולא שומרת עליך.
אנא כבדי את הפחדים הללו של אמא שלך, כי היא רוצה בטובתך.
מצאי את הדרך להתייחס אל אמא שלך לא ממקום בו את מרגישה מקופחת, אלא,
כמי שמבינה שהיא בסך הכל רוצה בטובתך, ותנסו ביחד לראות איך אתן יכולות להתייחס ברצינות לחששות שלה.
איך אפשר למנוע את זה (או להקטין מאוד את הסיכוי) שיפגעו בך נפשית או פיזית? (אולי לבקש מהבחור שיגיע למפגש עם ההורים שלך בתחילת הקשר, להסביר שדואגים לך בבית וכו'
אולי אמא שלך תרגיש בטוחה יותר אם היא תוכל לדבר עם ההורים של אותו בחור ולקבל מהם מסר מרגיע עליו? אולי תמצאו בהתחלה אפשרות להפגש כשאמא שלך נמצאת בסביבה (עושה קניות בקניון כשאתם בבית קפה?). כל אלה הם רק רעיונות, ובטח שאת תמצאי את הדרך הנכונה לך. אבל ההתחלה היא להתייחס לפחד של אמא שלך כמשהו שאיתו את צריכה לחיות, ואותו את צריכה לכבד.
זו ההתחלה,
בהצלחה,
עומר פורת
פסיכולוג ומנהל הדלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)