מקווה שתוכלו לעזור לי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מקווה שתוכלו לעזור לי
    דנה
    28/03/2010

היי לכולם ושלום רב אני בת 16 ולומדת בבית ספר רגיל עם 3 כיתות מיוחדות לכבדי שמיעה. חברה טובה שלי היא כבדת שמיעה והיא מאוהבת בילד בכיתה שלי וביקשה שאני יעזור לה להכיר אותו אבל אני לא ממש מקובלת והוא כן ואני לא יודעת מה הוא יחשוב על מישהיא כבדת שמיעה ואני לא רוצה לפגוע בחברה שלי ולא רוצה שהיא תדע שאני מתייעצת עם מישהו. תוכלו בבקשה לייעץ לי מה לעשות אני לא יודעת אם לשאול אותו ואולי הוא יגיד משהו דפוק והיא תפגע או אפילו יצחק עלי ואז אני ארגיש רע ומצד שני היא תפגע אם אני לא אשאל. אווווווווווווווווווווווווווווווווווווווף!!!!!!!!!!!! מה לעזאזל אני צריכה לעשות בלי שאף אחד יפגע והכל יצא טוב?!!!!!!!!!!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מקווה שתוכלו לעזור לי

הוספת תגובה

• אהבה ובני נוער סיפור שאינו נגמר

רעות דלת פתוחה
    22/04/2010

שלום דנה,
    השאלה שלך קשה: איך לעשות את הדבר הנכון, בלי לטעות, בלי לפגוע, וגם להצליח בבלתי אפשרי: לשדך בין החברה בכיתה המיוחדת ללקויי שמיעה, עם הבחור הכי חתיך ומקובל.
    איך זה שאת נקלעת באמצע של כל זה?
    כמה קשה ומסובך.
    נסי לחשוב על זה ככה, שימי את עצמך במקומה:
    היא מאוהבת והיתה מאוד רוצה.
    אולי היתה שמחה שאת תבררי לה. אבל בטח לא חושבת שאת תוכלי לסדר לה כל דבר בעולם.
    שימי את עצמך במקומו: הוא מסתכל על הבחורות הכי שוות בבית הספר. למה לו לצאת עם מישהי לקויית שמיעה? (אלא אם כן הוא שם עליה עין, מה שלא ציינת).
    אז את מנסה לעשות את הבלתי אפשרי.
    האם את קוסמת?
    לא.
    נסי לחשוב על זה כך:
    תני לחברה שלך עזרה, אבל לא את כל העזרה. תוכלי להעביר בשבילה מסר, או פתק, אבל לא תוכלי לגרום ללב של מישהו אחר לאהוב את חברה שלך, ולא משנה כמה מקובלת או לא מקובלת את תהיי.
    ללב סיבות משלו, ואין לנו שליטה עליו.
    אם את חברה טובה - את תהיי לצידה גם בהצלחות - וגם בכשלונות - זו המשמעות של להיות חברה טובה, ולא להיות קוסמת ומגשימה משאלות - כי אנחנו לא כאלה.
    בהצלחה בתקופת גיל ההתבגרות, זה לא פשוט, אני יודע... הייתי שם.
    אבל בסוף זה עובר...
    עומר פורת
    מנהל רעות דלת פתוחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו