מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טסטוסטרוןאסף ברזילאי08/04/2010
שלום, אני בעוד פחות מחצי שנה בן 18.
קרוב לשנתיים שהנני סובל מבעיות זיקפה המלוות באי-אוננות, אי-יכולת להגיע לזיקפה חלקית או מלאה וכמובן לאי-יכולת להגיע לאורגזמה ולשפיכה.
פניתי אל רופא-המשפחה אשר אמר כי עליי לעבור בדיקת NPT בשירות בתי-החולים.
בדיקת NPT דורשת ממני להישאר 2 לילות בבית-החולים ולפיכך התנגדתי בגלל הלימודים והציע להשאיל את המכשיר ללילה, גם לכך התנגדתי כי תשלום צ'ק הפיקדון הוא אלף ש"ח וזה בעייתי מבחינות נוספות.
עד מלפני חודש התייעצתי וטופלתי במשך חודש-חודשיים עם סקסולוגית לגבי בעייתי, מחשבותיי, והמניות שלי והנחתי עפ"י הסבריה כי יש לי פחד/חרדה המונעת "התחרמנות". כלומר - הכל בראש, אני לחוץ, אני מפחד, אני מתנגד ואני נמנע מכך - ואכן כך היה עם חברה למעלה מחצי שנה למרות שאהבתי אותה ונמשכתי אליה - בכל זאת נמנעתי מלהגיע איתה לרגע אינטימי.
נאלצתי עפ"י דברי רופא המשפחה לעבור בדיקת דם הבודקת את רמת הטסטוסטרון בגופי.
לפיכך, עפ"י דבריו, אכן עברתי את בדיקת הטסטוסטרון אך לא בהצלחה רבה - תוצאות הבדיקה הראו כי בגופי רמת הורמון-טוסטסטרון נמוכה מהממוצע של גבר נורמלי (מבחינת מיניות) בגילי, וכי עליי להמשיך מספר טיפולים עם הסקסולוגית. כמו-כן, ידוע כי כל פגישה עם סקסולוג/ית מצריכה כסף-רב והחלטתי להפסיק עם כך ולהתחיל בטיפולים רפואיים.
בעוד מספר ימים אעבור זריקת תוספת טסטוסטרון נוספת, שעל-כן מלפני כחודשיים התחלתי.
הנני בקשר טלפוני עם רופא המשפחה ולעיתים רחוקות (בהפרש של כשבוע לאחר הזריקה) אני מגיע ל.. "התחרמנות", המלווה בזיקפה שמאוד מאוד מעטה מבחינת זמן. פחות מדקה! זיקפה לא מלאה שלא מאפשרת החדרת האיבר לנרתיק האישה (אין חברה, אך לצורך המחשה), זיקפה לא מלאה שלא מאפשרת אוננות ופליטת נוזל זרע וכדומה.
נאמר כי עליי להשתמש בג'ל המריחה המכיל טסטוסטרון - "אנדרוג'ל" בנוסף לזריקות הטוטסטרון שאותם אני מקבל בין פעם בשבועיים לפעם בחודש.
כמו-כן, אני מכיר אדם מבוגר שהוא רוכב אופני-כביש מקצועי מזה קרוב ל20-30 שנים.
כאשר הייתי בן 14 התחלתי באימוני רכיבת-כביש מאסיבית לטריאתלון והפסקתי עם כך בגלל הלימודים. מלפני מספר חודשים החלטתי לחזור לענף זה, להיות רוכב-כביש מקצועי שאינו מתחרה בטריאתלון או באיירון-מן, אך בהחלט רוכב קרוב ל250 ק"מ בימי שבת.
במספר מקומות באינטרנט קראתי כי אימון רכיבת-אופניים (של 6-8 שעות רכיבה ויותר) גורם לצינורות הזרע "להיתקע" וכן איכות וכמות הזרע, שאינה משגשגת בגופי, תקטן עוד יותר.
תרם התחלתי בלקיחת ויאגריה/לויטרה/סיאליס
לפיכך, מאוד הייתי מעוניין לקבל עזרה ותמיכה בעניין מאנשי-מקצוע שיודעים את בעייתי, שיכולים לייעץ לי בדרכים נוספות וכדומה. וכן, מאוד הייתי מעוניין לדעת באם רכיבת כביש של 6שעות+ גורמת לצינורות הזרע, לאיכות הזרע, לכמות הזרע - להיפגע עוד יותר.
תודה מראש, אסף ברזילאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות בתחום תפקוד מיני והורמונים
ד"ר רפי חרותי13/04/2010אתה בן 17.5 וקרוב לשנתיים סובל מבעיות זיקפה לקושי להגיע לאורגזמה ולשפיכה.
לא ברור לי הרקע הרפואי ואם יש נכות פיזית כלשהי.
רופא-המשפחה המליץ על בדיקת NPT - בדיקת זקפה לילית. אפשר לעשות זאת בבית כפי שהציעו לך. חסרים נתונים בשאלתך ולכן איני יודע עד כמה נדרשת הבדיקה.
סקסולוגית איתה התייעצת מכוונת לחרדת ביצוע. נושא עליו נכתב כאן רבות. נראה שהאבחנה נכונה והתחלת טיפול אך לא מיצית אותו.
הטיפול הסקסולוגי (אשר עוסק בנפש) אינו פותר את הבעייה הגופנית, אך גם פתרון רפואי (הבעייה ההורמונלית שאתה מתאר) לא יפתור את הבעייה המינית. יש להתייחס אל שתי הבעיות.
לפני שמקבלים תוספת טסטוסטרון, יש לבצע בדיקות הורמונים נוספות, כדי להבין מדוע בבחור צעיר כמוך יש בעייה בכמותו. יש לבצע הבדיקות כ- 3 שעות לאחר היקיצה. רצוי שתעשה זאת במרפאה שמתמחית בסוג בעיות אלו (אנדוקרינולוגיה של מתבגרים). במידת הצורך גש גם למרפאה לבריאות מינית כי יש לך גם תהיות ושאלות נוספות בתחום. הכנס לאתר האגודה הישראלית לבריאות מינית כדי לקבל מידע על מרפאות ציבוריות.
כמתבגר אתה גם יכול להתייעץ עם השירות של דלת פתוחה ללא עלות. הפורום הזה מיועד למתבגרים בעלי נכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)