נכות מסוג אחר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נכות מסוג אחר
    דינה
    23/05/2010

סבי בן 82 ולאחרונה הוא החל מתקשה בהליכה. מדובר בבן אדם מאוד פעיל. ניסיתי להציע לו להשתמש במקל הליכה אבל הוא ממש נפגע מזה. אני יודעת שלא מדובר בבן אדם נכה, אבל אשמח אם בכל זאת תוכלו לייעץ לי איך ניתן לשכנע אותו להיעזר במקל, אני חוששת שיפול חס וחלילה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נכות מסוג אחר

הוספת תגובה

• מזדהה

נורית פלג
    23/05/2010

סבא שלי גם בזמנו היה צריך דברי עזר ולא רצה כלום
    לדעתי צריך להגיד שזה יקל לו על החיים ושינסה
    לא ירצה, לא צריך.
    בנוסף שכנעי אותו לעשות פיזיותרפיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכות מסוג אחר

לירון אשחר שפרינצק
    23/05/2010

דינה שלום,
    את מתארת בעיה די נפוצה.
    פעמים רבות אנשים עצמאיים אשר נאלצים להשתמש באבזרי עזר מתקשים מאוד לקבל זאת ומסרבים להעזר גם אם אותו אביזר הנו חיוני מאוד עבורם.
    מקל ההליכה לעיתים יכול לסמל את הנכות/ההזדקנות/הפחתת העצמאות וכן הלאה. וכך בפנייתך לסבך, אשר אינו תופס עצמו ככזה הוא נפגע מעצם ההצעה ומסרב לקבל את העזרה.
    לעיתים קרובות דווקא השימוש באמצעי עזר מגדיל מחדש את העצמאות והבטחון, אך לרוב נדרש תהליך בכדי 'לחבב' על אדם עזרים כגון מקל הליכה.
    חשוב מאוד כי תמשיכי לעודד את סבך למצוא לעצמו את האמצעי המתאים ביותר עבורו. כמובן חשוב לנסות ולעשות זאת באופן מעודד ולא פוגע. יתכן שע"י עזרה בבדיקה של אמצעיים שונים, או ע"י הפגשתו עם אדם אחר המשתמש במקל לדוג'.
    בעיקר נראה כי סבך מתקשה להתמודד עם מה שמקל ההליכה מסמל עבורו ושם נעוץ הקושי.
    תוכלו להעזר גם בייעוץ נפשי לשם כך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו