דמנציה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמנציה
    נטלי
    27/05/2010

סבתי חלתה לפני שנה בדמנציה. מאז היא ממש השתנתה. כאילו חסרה לה המסננת בין הראש לפה. היא מדברת בצורה מאוד בוטה, דבר שהיא אף פעם לא עשתה לפני כן. אני יודעת שהיא מאוד סובלת מהמצב, היא אף ניסתה להתאבד באמבטיה אבל הייתה חלשה מדי (תודה לאל) ולא הצליחה. אני רוצה לעזור, לעודד, אבל זה כאילו יש קיר שלא מאפשר גישה. מה גם שאני חייבת להודות, ואני מתביישת בכך, שקשה להיות בקירבתה, היא הפכה לבן אדם די לא נעים. היא ממש בן אדם אחר בעצם, כאילו החליפו אותה. אבל אני אוהבת ואני רוצה לעודד אותה ואני ממש לא יודעת איך. איך לחדור אליה? איך לרומם את רוחה? הרי ברור שזו נכות קבועה ולא רגל שבורה שתעבור. מה אומרים במצב כזה? איך בכל זאת מראים לה שיש לה למה לחיות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דמנציה

הוספת תגובה

• דמנציה

לירון אשחר שפרינצק
    28/05/2010

נטלי שלום,
    דמנציה הינה אכן מחלה קשה ולרוב פרוגרסיבית, אשר גורמת לאדם החולה בה לשינויים רבים,
    כך שהוא והסובבים אותו חשים את השינוי ופעמים רבות סובלים מכך.
    את מתארת כי הנך רוצה לעזור, אך קשה לך להיות בנוכחות סבתך. האם דברת על כך עם בני משפחה נוספים? יתכן כי כאשר תחלקי תחושותיך אלו עם בני משפחה אחרים, תוכלו יחד למצוא דרכים נעימות יותר לשהות בחברתה ולתמוך בה.
    חשוב מאוד לדבר איתה על דברים שהיא אוהבת ומשמחים אותה. לנסות למצוא את הרגעים, המעשים והשיחות אשר מסבים לה נחת ושמחה ולהתמקד בכך.
    אני מאמינה כי השהייה שלך בחברתה חשובה מאוד לך ולה ולכן מציאת הדרך הטובה ביותר לשתיכן הינה מהותית ולבטח תקל על המפגשים.
    ניתן ואף חשוב, לפנות ולקבל ייעוץ מעשי יותר ותמיכה בתהליך אותו אתם עוברים עם אנשי מקצוע באופן פרטני.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש קבוצות תמיכה למשפחות למטופלים עם

נורית פלג
    02/06/2010

אלציימר/דימנצייה

מומלץ בחום
    אז לוחמדים להבין ממש את החולה ואיך להתייחס ואיך לסייע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו