מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום לכולם.אני08/06/2010
אני גבר בן שלושים וקצת, בעל נכות פיזית בולטת ולא אסתטית, וקושי מסויים בדיבור.
אני גר בפריפריה, בקרבה גאוגרפית מסויימת אל הפסיכולוגית מנהלת הפורום.
אני רוצה לשתף אתכם במחשבה שיש לי לפעמים:
אומרים לנו - תחשוב חיובי, תהיה אופטימי, תלך לאוניברסיטה, תרחיב אופקים - ותראה שיהיה טוב.
ובכן, עשיתי את כל זה. ואני חייב לציין שלא הייתי מגדיר את המצב כ"טוב". לדעתי, "בסדר" היא הגדרה קולעת יותר.
כלומר, לא הגעתי אל האושר המובטח, אל המנוחה והנחלה. הגעתי לאיזשהו מקום, לא טוב ולא רע. כאמור, בסדר.
וכאן השאלה שלי: האם לאור מצבי - האם הדרישה ליותר היא מוגזמת?.
אולי פשוט לא ריאלי לשאוף ליותר? ובאמת, כדאי להגיד תודה רבה על מה שיש ולהסתפק במועט?.
אני מרגיש שאני מנסה לנסח כאן איזו תחושה של חוסר סיפוק כרוני מובנה. אני מקווה שהצלחתי להעביר אותה, ומה שנקרא, "לאוורר רגשות".
מה דעתכם?
יש לכם הצעות, רעיונות, תגובות כלשהן?
הרהורים בעקבות דבריי?.
אשמח מאוד לשמוע אותם, ולהיות איתכם בקשר דרך הפורום.
מחכה לתגובתכם, בימהרה בימינו אמן.
כל טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לכולם
לירון אשחר שפרינצק10/06/2010אני, באשר אתה שלום,
הרהורייך הנם משמעותיים ומעניין יהיה לקרוא את התגובות שתקבל.
לדעתי אתה מעלה שאלות פילוסופיות, אשר קשורות לחוויותיו ותפיסותיו של אדם ולווא דווקא לנכותך. אדם יכול להיות בעל נכות פיזית, או נפשית, רגשית קשה מאוד ולהיות מאושר ביותר. לעומת זאת, אחר יהיה מוצלח בכל ממד חיצוני נראה, אך, לחוש רע מאוד ולא להיות מסופק בחייו.
אושר, סיפוק, מימוש עצמי הנם ערכים אינדיבידואלים אשר כל אחד חש אתם על סקאלה אחרת ומתוך תחושות וחוויות שונות.
מבלי להכירך סביר כי דרישתך ליותר אינה מוגזמת. יתכן כי עלייך להמשיך ולחפש את 'המנוחה והנחלה' שלך. כאשר הדגש הוא על "שלך". מה גורם לך לאושר ולסיפוק, היכן תרגיש כי אתה מממש את עצמך, בדברים שלך ולא עפ"י אמות מידה של אחרים שאומרים לך תעשה כך או אחרת.
להערכתי, תמיכה באמצעות טיפול או ייעוץ נפשי יוכלו לסייע לך למצוא את הדרך הנכונה "בשבילך",
מבלי להסתפק במועט וב'בסדר'.
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)