שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    נלי
    10/08/2010

אני בת 25. לפני כמה ימים סיימתי סדרה של בדיקות גניקולוגיות שבסופן הודיעו לי שאני לא אוכל להביא ילדים. אני לא נשואה ואין לי בת זוג ואני לא התכוונתי להביא ילדים בשנים הקרובות אבל בכל זאת פתאום התחלתי להרגיש נכה. אני מרגישה פחות טובה מאחרים פחות שלמה פחות אשה שלמה ויותר מכך - משום מה יש לי הרגשה שכולם יכולים לראות את זה. אני יודעת שזה לא הגיוני אבל כאילו כשאני הולכת ברחוב אני מרגישה שאנשים סביבי רואים את זה כמו אות על המצח. אני מרגישה באבל בדיכאון וממש לא יודעת מה לעשות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה

לירון אשחר שפרינצק
    12/08/2010

נלי שלום,

הגדרת את תחושותייך בצורה ברורה וכנה. את עוברת כעת תקופה לא קלה בה קבלת בשורה קשה שאת במקום כלשהו נכה, ואת חשה אובדן ואבל על דברים אמיתיים שאבדו לך (גם אם עדיין לא הספקת לחוש את ה'יש' הידיעה על חוסר האפשרות להביא ילדים לעולם מעידה על אובדן).
    כפי שרשמת אלו הן 'תחושותייך' ואת יודעת לבטח שאף אחד אחר לא יכול לראות או לדעת, אך עדיין האובדן הוא אמיתי והתחושות הן קשות וילוו אותך תקופה ממושכת.
    הייתי ממליצה לך לפנות לקבלת טיפול פסיכולוגי תמיכתי במטרה לעזור לך לעבד את האובדן ואת השלכותיו, שהנן לצערי קרוב לוודאי רחבות היקף גם אם עדיין אינך במקום של לרצות להביא ילד לעולם. עיסוק ועיבוד נושא זה כיום בטיפול יאפשר לך בהמשך קבלת עצמך באופן שלם יותר וכך כניסה שלמה יותר ופתוחה למערכת זוגית בהמשך.
    בנוסף הייתי ממליצה לך להפגש עם בחורות אחרות במצבך, קבוצת תמיכה או קבוצה חברתית. העיסוק בנושא עם נשים אחרות במצבך יכול אף הוא לתרום לך במובנים נוספים.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו