מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחוזי נכות לאבחנות פסיכיאטריות ועודליהי08/09/2010
בת 24, מובטלת ונמצאת במסגרות טיפול פסיכיאטרי במשך שנים רבות מאז גיל הילדות ועד היום, כולל שני אישפוזים פסיכיאטריים בעבר הלא רחוק.
ברצוני להגיש טפסים לביטוח לאומי לתביעת נכות כללית (נכות נפשית בעצם) ולפני שאגיש ברצוני לדעת אודות אחוזי הנכות שנקבעים לאבחנות הפסיכיאטריות השונות, כי הבנתי שקיימים הבדלים רבים בין אבחנה אחת לאחרת ע"פ אחוזי הנכות שנקבעים לכל אחד מהם תוך כדי התחשבות בדרגת הקושי ומניעת התפקוד היומיומי התקין והיכולת להשתכר בהיות האדם מאובחן עם דברים כאלה או אחרים.
לדוגמא אדם שהכרתי קיבל 40 אחוזי נכות והינו מאובחן עם דיסתימיה שהקנתה לו 25 אחוזי נכות, בנוסף להפרעת אישיות גבולית ברמת קושי גבוהה שלמרות זאת הקנתה לו רק 15 אחוזים בלבד.
אני מאובחנת עם דברים הרבה דברים נוספים מלבד זה ומטופלת עימם במשך שנים, וכמו כן זה אכן מונע ממני כל תפקוד אפשרי עקב המצב הנפשי הכולל שלי.
רשימת האבחנות שלי להלן:
1. דיכאון מז'ורי / קליני/חד-קוטבי – Major/ Clinical/ Unipolar Depression or Depressive Disorder
2.הפרעת פאניקה – Panic Disorder / Panic Attacks
3.הפרעת חרדה – Anxiety Disorder -שכוללת בתוכה:
·הפרעת חרדה מוכללת - Generalized Anxiety Disorder (GAD)
·הפרעת חרדה חברתית - Social anxiety disorder / Social Phobia - (SAD, SAnD)
· אגרופוביה – Agoraphobia
4. הפרעת דחק (עקה) פוסט-טראומטית / הפרעת דחק בתר־חבלתית – Posttraumatic/Post-Traumatic Stress Disorder (PTSD)
5. אנורקסיה נרבוזה - Anorexia Nervosa
6. הפרעת אישיות גבולית - Borderline Personality Disorder (BPD)
7. הפרעת שינה קשה מרובת שנים, אינסומניה / אל שינה - Insomnia
כמו כן גם מבעיה גסטרולוגית במערכת העיכול, מתסמונת המעי הרגיז (Irritable Bowel Syndrome (IBS
כך שהייתי רוצה לבוא להגש את הטפסים ועם הזמן להתייצב לוועדה ולדעת בערך למה לצפות. אשמח אם תוכלו לעזור לי בעניין וליידע אותי לגבי אחוזי הנכות שיכולים להקבע לגבי לפחות חלק מהדברים שציינתי.
תודה מראש על עזרתכם ושנה טובה,
ליהי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוזי נכות לאבחנות פסיכיאטריות
לירון אשחר שפרינצק12/09/2010ליהי שלום,
לצערי הרב לא אוכל לעזור לך. ידוע לי כי ישנם הבדלים רבים באחוזי הנכות הניתנים לאבחנות השונות, אך אין לי מידע רב אודות כך. ידוע לי כי על קשיים מסוג אלו שציינת ניתן 'סל שיקום' (אשר מאגד בחובו זכויות רבות..... עד כמה שניתן.......), אך לא הרבה מעבר לכך. תוכלי לפנות לעובדת שיקום בביטוח לאומי או לגורם אחר אשר את נמצאת עמו בקשר ולהתייעץ עמם.
שיהיה בהצלחה, הרבה בריאות,
שנה טובה ומאושרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביטוח לאומי אכן בעייתי
נורית פלג15/09/2010לכלל המוגבלויות
גם כאלו שחסרה להם רגל, למשל, לא תמיד מקבלים מיד אחוזי נכות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)