מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהמלי19/10/2010
היי, אני בת 26, בעלת צליעה, נמצאת בטיפול פסיכולוגי כבר 3 שנים בנוסף אני גם לוקחת טיפול תרופתי נגד דיכאון.
מתחילת הטיפול הרגשתי שיפור כי הגעתי במצב לא טוב, עכשיו אני הרבה יותר טובה מפעם. הייתי סובלת בעבר מחרדות דיכאון וכו. עכשיו זה ברמה הרבה יותר נמוכה.
אני מתחילה להרגיש שנמאס לי קצת מהטיפול. זה משעמם אותי ועולה לי הרבה (בזמן שאני יכולה לבזבז במקום על הנאות...). אני עדיין זקוקה לזה אבל הכל כל הזמן חוזר על עצמו. אותם שיחות...הרבה פעמים אני והמטפלת מתחילות לעשות משהו(לימוד טכניקות וכו) ומפסיקות באמצע וזה נורא מעצבן שאין לי רצף.
מה עושים?
איך אדע מתי אני כבר לא צריכה טיפול יותר -תרופתי/פסיכלוגי?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
לירון אשחר שפרינצק20/10/2010מלי שלום רב,
סיום טיפול נפשי הינו פעמים רבות קשה ומבלבל. על אחת כמה וכמה לאחר תקופת זמן ממושכת.
את חשה כי הטיפול עזר וסייע לך בשיפור מצב הנפשי ויכולת ההתמודדות עם חרדות ודיכאון מהן סבלת בעבר, אך חוששת לסיים בשל קשיים שקיימים עדיין, מאידך.
לדעתי, היכולת לסיים טיפול חשובה לא פחות מהיכולת להתחיל טיפול פסיכולוגי (שגם היא החלטה לא פשוטה לעיתים קרובות).
ההתנסות בחיים בחוץ ללא עזרה ותמיכת הפסיכולוג הינם משמעותיים, ויכולים לתרום להפחתת התלות, והגברת העצמאות ומתוך כך את הבטחון העצמי והערכה העצמית.
אני מאמינה כי אם את חשה בשיפור רב, מרגישה כי בשלב זה הטיפול מיצה את עצמו ואינו תורם לך יותר - זהו הזמן המתאים ביותר לסיימו.
תפני לפסיכולוגית המטפלת שלך, תאמרי לה את הדברים באופן הזה, תדגישי את השיפור שאת חשה וגם את רצונך לפנות לדרך עצמאית, למרות החששות וההתלבטויות. אני מאמינה שדווקא הצעד הזה ימלא אותך בכוחות נוספים.
זכרי, תמיד (בכל עת שתרצי) תוכלי לחזור ולהשתמש באמצעי זה - עם המטפלת הנוכחית או עם מישהו אחר!!!!
איני מכירה את ההיסטוריה הרפואית שלך, אך אם הבעיות אינן אקוטיות, אני מניחה שאותו העיקרון תקף גם לטיפול תרופתי. (אולי כדי להתייעץ עם הרופא המטפל ולציין בפניו את אותו הדבר).
בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)