מתביישת בגוף שלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתביישת בגוף שלי
    אלינור
    27/10/2010

היי, שמי אלינור ואני באה מבית חילוני אבל עקב בעייה בבית שהייתה לי הורי נאלצו לשים אותי בפנימיה...
    הם שמו אותי בפנימיה דתית עקב לחצים מצד המשפחה והרווחה.
    בפנימיה לימדו אותנו בקושי על מיניות האישה והגבר ונטעו פחדים שלחשוף את הגוף זה דבר "רע" ושגוף עירום ואיבר המין של האישה הוא משהו שאסור להראות...
    מאז התבגרתי וכיום אני בת 26. יש לי בן זוג מדהים שאיתו אני גרה כבר כשנתיים אבל עדיין יש לי בעייה עם הגוף שלי והטראומה של החינוך הדתי לא עוזבת אותי....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתביישת בגוף שלי

הוספת תגובה

• מתביישת בגוף שלי - תגובה

לירון אשחר שפרינצק
    29/10/2010

אלינור שלום רב,

בתור אשה בוגרת חשוב מאוד להרגיש טוב עם גופך, שלמה ובטוחה בגופך (ובעצם בעצמך).
    המודעות שלך לנושא חשובה מאוד ואבחנתך הינה נכונה.
    חשוב לי לציין כי נשים ונערות רבות חשות כמוך. הנושא הינו משמעותי ביותר בחברה הדתית בה אין כל הדרכה והתייחסות לנושא גוף האשה ומיניותה ואף במקומות רבים נתפס כדבר אסור או 'טמא' לעסוק בו. ולמרות שהחברה החילונית הינה פתוחה יותר - גם שם נשים רבות חשות חוסר בטחון וחוסר הבנה רב לגבי גופן. זה עצוב וחבל ולעיתים עשוי לגרום לקשיים ממשים בתפקוד האישי והזוגי.

הייתי ממליצה לך לפנות לטיפול במטרה לשפר את דימוי הגוף ולחזק בטחונך העצמי.
    כמו כן בהמשך הייתי ממליצה לפנות לסקסולוג אשר עוסק בתחום בכדי לקבל תמיכה מעשית בהיכרות עם גופך באופן אינטימי ומיני. זאת הייתי ממליצה לעשות יחד עם בן זוגך (אם זה אפשרי).

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו