מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהתמר07/11/2010
האם מותר לפסיכולוג להעלות את מחיר הפגישה באמצע הטיפול?
אני מטופלת כבר שנה אצל פסיכולוגית שפתאום הודיעה לי שהיא מעלה את מחיר המפגש, האם היא יכולה לעשות זאת?
אני מרגישה כל כך מנוצלת, תחושה שהיא חיכתה שיווצר תלות ואז העלתה את עלות הפגישה.
אני בכל אופן חווה משהו לא הוגן, כאשר מסכמים בתחילת הטיפול על סכום מסוים, המטופל לוקח בחשבון את יכולתו הכלכלית לעמוד בהוצאות הטיפול לטווח ארוך ובמידה ומעלים פתאום את עלות הפגישה במיוחד שנוצרת תלות , זה לא פייר ויכול להיות שהמטופל לא יוכל לעמוד בעלות החדשה ויאלץ להפסיק את הטיפול טרם עת ברגרסיה
לדעתי זה ניצול של חולשה של אדם וגם מאוד מאוד לא צודק
ולא אנושי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
לירון אשחר שפרינצק07/11/2010תמר שלום,
תחושותייך ומחשבותייך כנות ונשמעות מוצדקות. זה בהחלט מכעיס מאוד, מעליב ויכול ליצור תחושה של ניצול ולפגוע קשה באמון שבינך ובין הפסיכולוגית המטפלת. בשל כך פסיכולוגים רבים בוחרים לא לעלות את המחיר למטופלים קיימים כאשר קיים שינוי במחיר.
יחד עם זאת מבחינה חוקית ואפילו אתית היא יכולה לעלות את מחיר הפגישה לאחר שנה.
איני מכירה את נסיבות המקרה, אך לאור התחושות שאת מעלה חשוב מאוד כי תפני לפסיכולוגית ותעבירי אליה את תחושותייך. ללא פתיחות ואמון ועם הרגשה של ניצול שאת חווה, יהיה לך קשה להמשיך כך בטיפול.
דברי איתה על תחושותייך בכנות, כמו כן הסבירי לה את השיקול הכלכלי, אני מאמינה ומקווה כי הדברים יסתדרו.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני משלמת
מירה15/11/2010300 ש"ח לפגישה. מאחר וזה מאד יקר עבורי אני קובעת רק פעם בשבועיים וגם זה קשה לי מאד. מה עושים זאת השאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני משלמת - תגובה
לירון אשחר שפרינצק17/11/2010מירה שלום,
מחירי הפגישות הטיפוליות הן לעיתים אכן יקרות. עם זאת, כאשר נדרש טיפול חשוב לקיים אותו בצורה הטובה ביותר ועם המטפל המתאים ולא להתפשר על קיום הטיפול, מינון או מטפל.
בכל זאת, ישנן דרכים שונות להוזיל את עלויות הטיפול, דרך הפניה של קופ"ח, מכונים שונים, לעיתים נכנס בביטוח בריאות משלים ולעיתים גם דרך גורמי הרווחה במקום המגורים, או שירותים פסיכולוגיים משלימים (שייך גם כן לרשות המקומית).
כדי לבדוק את אחת האפשרויות הנ"ל.
בכל מקרה, כאשר מחליטים ללכת לטיפול, צריך לקחת בחשבון את הנושא הכספי ולנסות לא לפגוע באמצעיים הטיפוליים (מינון, הפסקה...) במהלך התקופה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)