מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהאביהו03/01/2011
אני בחור בן 30 ולפני שנתיים עברתי תאונה שבגללה יש לי צליעה קלה. הבעיה היא שאני די מתבייש ללכת כשאני צולע ובגלל זה בקושי יוצא מהבית. רציתי לדעת כיצד ניתן לטפל בצליעה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
לירון אשחר שפרינצק04/01/2011אליהו שלום,
ישנם מכונים ומרכזים רבים אליהם תוכל לפנות בנוגע לצליעה. ישנם מכוני שיקום פיזיוטרפיים, הידרותרפיים, מכוני הליכה, מטפלים שיקומיים וכד'... תלוי בסוג ובאופן הפגיעה, במיקומה ובאופן הצליעה. לא פחות חשוב הוא מקום מגורייך - בכדי שמקום הטיפול יהיה זמין.
תוכל לפנות דרך קופ"ח ולברר, לאורטופד המטפל, לבדוק במרכזי שיקום בבי"ח ומחוץ להם ולנסות לקרוא קצת באינטרנט.
מעבר לכך הייתי ממליצה לך ללכת לטיפול נפשי תומך מכיוון שנושא הבושה מגיע ממקומות עמוקים יותר של תפיסתך העצמית, הערכתך העצמית ובטחונך העצמי ומשליך על כל תחומי חייך השונים. זהו האופן שבו אתה מסתכל על עצמך ותופס את עצמך וזה עלול לא להשתנות גם כאשר הצליעה תעלם.
כפי שאמרת 'צליעה קלה' אשר גורמת לך בושה גדולה והימנעות מפעילויות מרובות. נדרשת עבודה פיזית שיקומית עם הרגל, אך לא פחות חשוב עם עצמך.
עזור לעצמך בשני התחומים במקביל, אני מאמינה כי זה יגרום לשינוי עצום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
אמיר לוי04/01/2011אביהו שלום. לרוב מצביי הצליעה יש פתרון במידה כזו או אחרת. אתה צריך לפנות לאורתופד המטפל שלך על-מנת לקבוע מה סוג הצליעה שלך ואם פיזיותרפיה יכולה לעזור במקרה שלך. בד"כ בעזרת פיזיותרפיה אפשר לטפל בחלק ניכר מסוגיי הצליעות, בפרט שאתה בחור צעיר. כמו כן יש עזרים, כגון הגבה פנימית לנעל, שאינם נראים לעין כלפי חוץ שיתכן שגם יתאימו לך. בכל מקרה אל תזניח ואל תיכנע למצב. אתה בחור צעיר ובטח יש מה לשפר במצב ההליכה שלך, חוסר פעילות עלול להנציח או אפילו להחמיר את המצב. לאחר שתקבל אבחון עדכני מהאורתופד אשמח לייעץ לך על אפשרויות הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)