גב תחתון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גב תחתון
    חני
    12/01/2011

שלום רב,
    הנני סובל מגב תחתון דיי בעייתי. אני בשנות ה-20 לחיי, לאחר מספר טיפולים אצל פיזיותרפיסט, עדיין לא מצליח לשפר את המתיחה של הגב התחתון.

ע"מ לכוון לבעיה, כאשר אני בישיבה מניח את רגל שמאל על רגל ימין אני כבר מרגיש מתיחה בגב התחתון בצידו השמאלי (וכמובן באגן שנלחם בו) ולכן אינני מצליח להגיע למצב של ישיבה מזרחית.

קיבלתי רשימת מתיחות לבצע מידי יום והנני מתמיד בהן, הצרה היא שאין מגמת השתפרות. אני רק מרגיש את הכאב חוזר לאחר המתיחה ונמוג כאשר הגב במנוחה...

אשמח לקבל הצעות בנושא, ואם יש טיפול אפקטיבי בנושא למעט מתיחות לגב התחתון, אשמח לקבל מידע עליו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גב תחתון

הוספת תגובה

• גב תחתון - תגובה

אמיר לוי
    13/01/2011

חני שלום,
    לאור התיאור המילולי שלך, אם הבעיה היחידה שלך היא חוסר גמישות בגב, אז נראה כי אתה מקבל את הטיפול הנכון. המשך להתמיד בהנחיות שקיבלת מהפיזיותרפיסט. באופן כללי, שימור גמישות בכלל ובגב בפרט, חשוב מאד לאורך חיים בריא ומניעת מגבלות תנועה בגיל המבוגר. עם זאת עליך להבין שזהו תהליך ארוך ואיטי. בד"כ לא די בתרגול של מספר פעמים מוגבל בכדי להשיג את התוצאות הרצויות. יש להפוך את תרגול הגמישות לחלק מפעילות ספורטיבית קבועה כל שהיא, עפ"י העדפתך, במהלך כל החיים. לשאלתך, יש מגוון גדול מאד של טיפולים ושיטות טיפול לגב תחתון עם ובלי עזרים ומכשור. ללא בדיקה פיזית מסודרת לא אוכל להמליץ על דבר ספציפי. אם תרגיש עדיין שאין כל שיפור למרות ההתמדה שלך בשבועות הקרובים, עדכן את הפזיותרפיסט המטפל שלך בכדי שיחליט על אופי המשך הטיפול. אתה בחור צעיר אך חשוב יותר, יש בך מוטיבציה. לכן אם תתמיד בטיפול זה או אחר, המצב ישתפר בודאוות.
    בהצלחה ואשמח לענות לך על שאלות נוספות,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו