מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נכותחן23/04/2011
שלום וחג שמח
רציתי לדעת איך מגישים תביעה לניידות ?
אם אני צריך שעורי נהיגה ולעשות טסט חדש בגלל הנכות שלי מי ממן את הכל ?
שמעתי שיש גם מבחנים פסיכאטריים , מה זה אומר ?
מי צריך להודיע למשרד הרישוי על בעיה ברגלים?
האם כשיש נכות מביטוח לאומי זה עובר אוטומטית למשרד הרישוי ?
האם מישהו עבר תהליך דומה ויכול לתת לי עזרה אני אודה לו מראש
בברכת חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
מתן.30/04/2011מה קורה?..
לגבי הניידות את צריכה להגיש טופס למשרד הבריאות ולעבור בדיקות .....
לגבי השיעורי נהייגה את כבר עשית כמה שיעורים או שלא ?....
אף אחד לא ממן לך את הלימודים...לגבי ניידות אם יש לך אחוזי ניידות את תהיה זכאית לקצבת אחזקת רכב...
פשוט כככה זה עובד...פשוט איפה את כרגע מבכינת מעשיים ?...הית כבר רחוב ארבעה בתל אביב לבדיקות ?....איזה סוג נכות יש לך ?...למה בדיקות פסיכיאטריות ?..
אני כבר עברתי את הכל ויודע ...
אם את רוצה פשוט תשאלי אותי ואני יענה ...?
מתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכות - תגובה
לירון אשחר שפרינצק02/05/2011חן שלום רב,
למיטב ידעתי ההודעה על נכות אינה עוברת אוטומטית מבטל"א למשרד הרישוי. עם זאת הם מעודכנים לעיתים בדרכים אחרות. אם הבעיה פוגעת ביכולת הנהיגה שלך יתכן ואתה צריך להודיע למשרד הרישוי, אם אתה זקוק להתאמות מסויימות.
ישנו גם העניין של אחריות אישית - כיצד אתה מעריך את יכולותייך, ואם לדעתך הקושי עשוי להשפיע על נהיגה - מומלץ לבדוק זאת בכל מקרה.
בד"כ אין צורך בטסט, אלא אם כן במקרים של קשיים מסויימים, אם עבר זמן רב מאז נהגת, או כאשר נדרשת התאמה מסויימת של הרכב. גם כאן, הכל תלוי במידת הקושי וביכולותייך.
לרוב תזדקק לשלם את הדברים בעצמך. לעיתים יש עזרה מבטל"א או מביטוח פרטי במידה ויש לך והוא מכסה דברים שכאלה.
תביעת ניידות נעשית מול בטל"א.
כאשר אתה נדרש למבחני כשירות של משרד הרישוי/בריאות בעיקר לאחר אירוע מוחי ישנם מבחנים פסיכולוגיים הבודקים כשירות נהיגה, קשב, תפיסה, זיכרון, שדה ראייה וכד'..
ניתן להתקשר למשרד הרישוי ולהתייעץ עמם.
בהצלחה
ובברכה,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)