שיקום פסיכולוגי לאחר תאונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיקום פסיכולוגי לאחר תאונה
    מוטי
    16/05/2011

עברתי תאונה קשה לפני כמה שנים ומאז קשה לי לחזור לנהיגה, למרות שפיזית השתקמתי. רציתי לדעת איזה מסגרות מתאימות לטיפול בכך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שיקום פסיכולוגי לאחר תאונה - תגובה

לירון אשחר שפרינצק
    17/05/2011

מוטי שלום,
    קודם כל ברצוני לציין כי חשוב מאוד שתטפל בבעיה ולא תשאיר את הנושא כך, שכן לבטח זה מהווה מגבלה משמעותית ביותר עבורך.
    כפי שציינת בכותרת השאלה, נשמע שהמסגרת המתאימה ביותר הינה טיפול פסיכולוגי שיקומי, אשר מתמחה בכל הרבדים השונים של שיקום לאחר אירוע כזה.
    הייתי ממליצה לך לפנות לטיפול פסיכולוגי שיקומי פרטני (במקרה זה כאשר ישנם חסמים והימנעויות ספציפיים - לא הייתי ממליצה על מסגרת קבוצתית אלא אישית).
    ניתן לבדוק בהתאם לאזור מגורייך אילו פסיכולוגים שיקומיים קיימים באזור.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול אחרי תאונה

פביאן ברויטמן
    21/07/2011

על סמך מה שכתבת, ייתכן וישנם מרכיבים חרדתיים-טראומטיים סביב הנושא. אם אכן העניין, כלי נהדר יעיל הוא שיטת EMDR. מדובר בטיפול ייעודי ויעיל לפחדים וטראומות. אשמח להרחיב אם רלוונטי.

פביאן ברויטמן
    נוירופסיכולוג
    מדריך בפסיכולוגיה שיקומית
    מומחה בפסיכולוגיה רפואית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו