מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם צריכים להצהיר על אינסולין בטיסהר27/03/2014
שלום האם על כמות קטנה של עטי אנסולין צריך להצהיר בטיסה לחו''ל ? זה עובר את הבידוק אם לא מצהירים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם צריכים להצהיר על אינסולין בטיסה - תגובה
ד``ר מריאנה רחמיאל02/04/2014שלום רב
אני מציעה לך לבקש מהרופא המטפל או מהצוות המטפל אישור להעלאת ציוד ותרופות מזרקים ומחטים למטוס בשפה האנגלית כדי למנוע בעיות בנמלי התעופה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם צריכים להצהיר על אינסולין בטיסה - תגובה
ד``ר מריאנה רחמיאל08/04/2014שלום רב
בהחלט מומלץ לדווח ומומלץ גם לבקש מהצוות המטפל מכתב המסביר באנגלית שלנער יש סוכרת ולכן יש לעלות למטוס עם ציוד הכולל מחטים, אינסולין וכו
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלוקוזטליה09/01/2014
שלום, בני בגן 12 וחודשיים עשינו בדיקת ויצא גלוקוז 100 האם יש חשש לסוכרת? מה עלי לעשות על מנת שלא תתפרץ סכרת? האם לשנות את התפריט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלוקוז - תגובה
ד``ר מריאנה רחמיאל12/01/2014שלום רב
ערך סוכר של 100 בצום הוא תקיין. כרגע אין מקום לחשוש מסוכרת.
אם יש לו עודף משקל - כדאי לוודא שעודףהמשקל מטופל כי אחרת יש סיכוי גבוה לפתח סוכרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לסוכרת לתינוקתנני30/11/2013
שלום,
נולדה תינוקת משקל 2.5 קג בהריון תקין. לאחר הלידה רמות גבוהות של סוכר.
לאב יש סכרת.
האם יתכן כי התינוקת אכן חולה בסכרת? התחילו טיפול באינסולין טרם מצאו המינון המתאים? ( בת שבועיים) מה ההשלכות והסיכונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לסוכרת לתינוקת - תגובה
פרופ` צבי ביסטריצר01/12/2013סוג הסוכרת שיש לתינוקת שונה מהסוג שיש לאביה. רוב סוגי הסוכרת בגיל צעיר כזה חולפים. ניתן לבצע בדיקות גנטיות כדי לברר את סוג הסוכרת שיש לילדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פניה להוריםיוליה21/11/2013
שלום, ראיתי הודעה מלפני שנה "פניה להורים" על טיפול אלטרנטיבי בסכרת. רציתי לבדוק אם יש לכם עוד מידע בנושא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פניה להורים - תגובה
ד``ר מריאנה רחמיאל24/11/2013שלום רב לכולם
מעניין לקרוא את כל הנכתב.
אנחנו כמוכם מאוד מאוד היינו רוצים למצוא פתרון ותרופה.
אבל הרפואה היום לטוב ולרע מבססת את הטיפול על סמך מדע.
יש עבודות על טיפול באומנות, מחקרים על אינסולין פומי, על סוגי אינסולין חדשים, על דרכים לעצור את התהליך הדלקתי על ידי מתן תרופה ניסיונית...הרבה עבודה.
אני מחכה עדיין, כמוכם, למצוא את הילד שהבריא מסוכרת, כי אז נוכל למצוא פתרון אל עדיין לא קרה בסוכרת מסוג 1.
לגבי טיפול אלטרנטיבי: יש הרבה מאוד נסיונות, רפואה סינית, צמחים, רפלקסולוגיה, נטורופפתיה.
כל עוד הם בנוסף לאינסולין - בבקשה.
אישית יש לי קצת בעיה עם ניסו הדיקור כטיפול בילד שנכון להיום כל חייו יאלץ להדקר... לכן מעדיפה אישית את הנסיונות האחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאוד מודאגת..ארז05/11/2013
שלום רב,
אני אמא לפעוט בן 3.
אני חולת סוכרת סוג 1 מגיל 6..
לאחרונה הבן שלי חזר להרטיב במיטה,לפעמים פעמיים בלילה..
מכיוון שנורא דאגתי, עשיתי לו בדיקת דם בגלוקומטר הביתי שלי, בצום של כ-8 שעות, ויצא 120.
מכיוון שהבן שלי מאוד מפחד,חזרתי על הבדיקה רק באמצע הלילה, כ-1 לפנות בוקר למחרת-כאשר הארוחה האחרונה שלו היתה ב 19:30, התוצאה היתה 126 באצבע אחת ו119 באחרת..
הבן שלי לא סובל מהשתנה מרובה במשך היום, לא שותה הרבה בכלל ולא ירד במשקל,אלא נמצא במשקל תקין לגילו.
מה לחשוב? אני לא ישנה בלילות מרוב דאגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאוד מודאגת.. - תגובה
פרופ` צבי ביסטריצר05/11/2013עלייך לגשת לרופא המטפל , כדי לבדוק באופן מדוייק יותר האם לבנך התחלה של סוכרת, וזאת ע"י בדיקת סוכר בצום, שעתיים לאחר האוכל והמוגלובין A1C.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מפריע לישון עם משאבת אינסולין?הילה28/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
האם מפריע לישון עם משאבת אינסולין? - תגובה
פרופ` צבי ביסטריצר30/10/2013לא מפריע לישון עם משאבת אינסולין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סוכרתדני14/10/2013
שלום,
רציתי לדעת מה ההליך לבדיקת סוכרת, מה עלי לבקש בקופת החולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סוכרת - תגובה
פרופ` צבי ביסטריצר15/10/2013גש לרופא המשפחה והוא ידריך אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי A1Cנועם17/09/2013
אני בן 17 עם סוכרת 12 שנה ספורטאי ומאוזן מבחינת הסוכרת
ערכי A1C 5.6 מזריק בממוצע 16-18 יחידות ביום כולל בזלים
הרופאה שלי אומרת שזה מסוכן מידי כי זה מעיד על היפואים
לפי בדיקה של הגלוקומטר אין לי הרבה כל כך היפואים
ברור שאחרי אימון יש ירידה בערכים- לא תמיד מיד אחרי האימון אבל אני יודע בערך כל סוג של אימון מתי תהיה ההשפעה שלו (חוץ משחיה בבריכה )
האם זה באמת מסוכן?
חייב לציין שזו רופאה מעןלה ומאוד מקצועית ומסורה אבל נראה לי שהיא קצת דואדת מידי אולי בגלל עודף ידע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי A1C - תגובה
פרופ` צבי ביסטריצר18/09/2013לפי הנתונים שמסרת ,אתה נשמע מאוזן היטב, אך יש להימנע במידת האפשר מרמות נמוכות מידי של סוכר בדם. עליך לבדוק את רמת הסוכר בדם לפני הפעילות הגופנית ולאחריה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים מדאיגיםדניאלה30/08/2013
שלום,
הבן שלי בן 13 וחצי מראה סימנים מדאיגים ,הוא שותה בלי הפסקה ,מתלונן על צמאון קבוע.אוכל יותר מהרגיל ולא עולה במשקל להיפך אולי קצת ירד ,הגינסים נופלים. בחודש האחרון החל בנוסף להתלונן על תחושת סחרחורת וטשטוש ראייה ,הוא עצבני יותר ,מפוזר. דברים שייחסתי לגיל ההתבגרות.
הזמנתי לו בדיקות דם וערכי הסוכר יצאו גבולים.צום של 12 שעות סוכר בדם 98 וHBA1C יצא 5.9 ממש על גבול ה6 ?
רופאה המשפחה טוענת שזה תקין. אני רוצה לסמוך עליה,אך קשה לי מאוד. הסימנים מדאיגים.במשפחה הרבה סוכתרים,אני 3 הריונות סוכרת הריון.בהריון שלו אינסולין מהחודש הראשון.הוא נולד בזירוז מוקדם מהצפוי עקב צפי לסיבוכים. חמי נפטר עקב הסוכרת ,מהצד שלי דודה נפטרה מסכרת,אבי על כדורים לסכרת2.בקיצור גנטיקה לא חסרה.
מה לעשות? לסמוך עליה? לעשות העמסת סוכר ביתית לבד?
הוא בנוסף אסמטי עם בעיית אי ספיגת ברזל מגיל קטן.אין טיפול ,לא טלסמיה ולא צליאק.
תודה וסליחה על החפירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים מדאיגים - תגובה
פרופ` צבי ביסטריצר10/09/2013לפי מה שציינת, כנראה שלבנך אין סוכרת, אך אני ממליץ לבדוק סוכר בדם שעתיים לאחר האוכל. יכולות להיות סיבות נוספות לתופעות שציינת מלבד סוכרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותיעל15/07/2013
שלום רופאים נכבדים,
אובחנתי לפני כ-5 שנים (כשהייתי בת 8) בסוכרת מסוג 1. בזמן האחרון אני קצת מנסה ללמוד על תהליך המחלה. לא מצאתי הרבה מידע בעברית, ולפעמים עוזרים לי לקרוא חומר באנגלית, אבל זה לא תמיד מסתדר...
מה שלמדתי בינתיים הוא שתאים של מערכת החיסון מזהים את תאי ביתא בלבלב כגורם זר ולכן תוקפים אותם, וגם באים מאקרופאגים שהם תאים בלעניים שאוכלים את תאי הביתא. בגלל שתאי ביתא מייצרים אינסולין, והמקרופאגים אוכלים לי אותם, אז אין לי אינסולין.
בנוסף קראתי שיש תהליך של דלקת. האם הדלקת מתרחשת לפני שמגיעים המקרופאגים או אחרי? ואיך היא משפיעה על התהליך? היא טובה או רעה לתאי הביתא?
בנוסף קראתי שיש מוות תאי, אבל אני לא מבינה למה הוא קורה. תאי מערכת החיסון אומרים לתאי הביתא למות ואז המקרופאגים אוכלים אותם? או שזה קורה בלי קשר לתאי מערכת החיסון?
בנוסף, אם קיים מידע על התהליכים האלו בעברית, אני ישמח מאוד כי אני לא מבינה את כל מה שכתוב באנגלית, וההורים שלי לא תמיד יכולים לעזור.
תודה רבה לכם שאתם נותנים מזמנכם!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר שאלות - תגובה
ד``ר מריאנה רחמיאל15/07/2013ליעל שלום רב,
יפה מאוד על כל מה שהבנת עד עכשו.
חסר לך רק פרט אחד קטן.
דלקת=מקרופגים, תאי דם לבנים, ציטוקינים.
כלומר, כל התהליך שאת קראת על מעורבות של כל מיני תארים של מערכת החיסון, השם הכללי שלו הוא דלקת.
במצב רגיל דלקת נגרמת בגוף כשיש משהו זר שתוקף ומערכת החיסון עושה דלקת כדי להגן עלהגוף ותוקפת את הזר. במחלת הסוכרת הדלקת היא נגד תאים עצמיים, כלומר לא תאים זרים בכלל וזו הבעיה.
מערכת החיסון שלך, חושבת שתאי הבטא שלך הם לא שלך בעצם ותוקפת אותם. וכל התהליך הזה כלל מקרפוגים נקרא דלקת.
בסוף הדלקת יש מוות תאי. במקרה הזה זה מוות תאי עצמי ולא מוות תאי זר.
מקווה שעזרתי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון בשתן......ליאורה06/07/2013
ביתי בת16 שנים סכרתית מטופלת במשאבת אינסולין מגיל 3שנים.רציתי לשאול מה ההמלצה לגבי בדיקה תקופתית לחלבון בשתן?האם צריך לעשות איסוף שתן 24שעות או שתן ראשון של בוקר מספיק כבדיקה שיגרתית תקופתית? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון בשתן...... - תגובה
פרופ` צבי ביסטריצר07/07/2013בדיקת שתן ראשון של בוקר מספיקה, ואם היא לא תקינה, צריך לעשות איסוף שתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת נעורים-גנטיקהאמא24/06/2013
שלום,
לאבא של בעלי יש סוכרת נעורים,
הם 3 אחים ואחות אחת,ולכל 3 הבנים יש סוכרת נעורים,
אני מאוד חוששת לילדים שלי,
מהם אחוזי התורשה שהם יהיו חולים בסוכרת נעורים?
האם לאור זה ש 3 אחים במשפחה חולים סיכויי הגנטיקה לילדיי גבוהים יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת נעורים-גנטיקה - תגובה
ד``ר מריאנה רחמיאל24/06/2013שלום רב,
צריך לברר האם אכן מדבר בסוכרת מסוג 1 לא בסוג של MODY.
MODY אכן עוברת בצורת תורשב כזו ואז זה 50 אחוז לילידים.
אם זו סוכרת מסוג 1 אז אם יש לאב סוכרת אז לילידיו יש 5% שיהיה להם סוכרת מסוג 1.ף
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
אמא25/06/2013תודה על המענה המהיר,
בעלי ואחיו היו מטופלים בשניידר,והוא אומר שאף פעם לא אמרו להם משהו שקשור ל mody שציינת,
איך ניתן לבדוק את זה ומה זה mody?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד עם סוכרת בטיסהיוליה10/06/2013
שלום.
אני רוצה לטוס עם הילד בן ה8 לחופשה בקיץ והוא סוכרתי. הבנתי שהרבה חברות תעופה באות לקראת אנשים עם סוכרת מבחינת אוכל. אנחנו רוצים לטוס ללונדון ואני מבררת על טיסות נוחות מספיק כדי שנוכל לעבור את הטיסה הראשונה הזאת בנוחות. יש לכם טיפים לקראת הטיסה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד עם סוכרת בטיסה - תגובה
פרופ` צבי ביסטריצר13/06/2013על הילד לקחת עמו את הציוד הדרוש לטיפול במחלתו בתיק אישי, אותו הוא יעלה למטוס ולהתנהג כפי שהוא רגיל בחיי הימיום שלו. נסיעה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת נעורים בגיל 8רוית04/06/2013
שלום,
לבני גילו סוכרת נעורים והוא בן שמונה. אינו בעודף משקל. האם זה גנטי? האם יש סיבה לדאגה לאחיו בן החמש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת נעורים בגיל 8 - תגובה
פרופ` צבי ביסטריצר04/06/2013לסוכרת סוג 1 יש מרכיב גנטי, ולכן לאחיו בן ה-5 יש סיכון גבוה במידת מה לעומת האוכלוסיה הרגילה לפתח סוכרת סוג 1.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גבוהלימור19/05/2013
האם לילדכיצד משפיע חום גבוה על ילד סוכרתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום גבוה - תגובה
פרופ` צבי ביסטריצר20/05/2013במקרה של חום גבוה בילד חולה סוכרת אם הוא מקיא או מסרב לאכול, יש לפנות לרופא המטפל. בכל מקרה אין להפסיק את הטיפול באינסולין.
חום גבוה עלול לשבש את איזון המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)